Citat och ordspråk.

Citat och ordspråk - Kommentarer (0)
2011-08-29 @ 18:00:00


Om förhållandet bygger på förtroende, lyder hästen även utan bett och tyglar.Citat och ordspråk.

Citat och ordspråk - Kommentarer (0)
2011-08-29 @ 18:00:00


They can fly without wings, and conquer without any sword.Marsliden - Bilder..

Tildas inlägg - Kommentarer (0)
2011-08-29 @ 15:29:25
Fotograf (alla); Tilda forsberg
//Tilda


Liten bild tävling!

Våra inlägg - Kommentarer (1)
2011-08-29 @ 15:14:46
Ni ska gissa vad det föreställer, den som först gissar rätt vinner! Knappt jag komme på vad det var! Skriv i en komentar Namn och Bloggens namn... Så Nu gäller det att tänka!


Fotograf; Tilda

Ger en ledtråd om ingen kommer på det!


För mycket att hålla koll på

Nattas inlägg - Kommentarer (0)
2011-08-28 @ 17:13:00
Jag måste verkligen börja blogga direkt efter att nått värt att dela med sig av har hänt, för jag drar ut på det och sedan glömmer jag bort vad det var jag skulle tala om och blandar ihop det med massa annat.
Hur som helst går Noel ute nu på dagarna i en liten sjukhage, eftersom han inte går på medicin längre så går han ju försiktigt och då fick vi möjlighet att gå med honom den korta biten till hagen. Han verkar varken bättre eller sämre, bara smartare, energiskare och mer rymmarsugen. Han har till och med lyckats ta sig ut ur boxen, rivit ut hela stallet och bitit sönder allt i sin väg och hjälpt Guldis genom att krascha hennes "dörr" och sedan har de tagit sig ut till foder-/spåndelen (kan ju tala om att där fanns det bara massa små saker som tunnor, täcken och ryktlådor. Inge foder förutom hö, och sen fanns spån såklart), där har nån av dem fått upp dörrarna som går genom själva spånjoxet och sen har Noel hoppa ut och gått vidare mot hagen. Som tur var stannade Guldis vid spånet, kanske berodde det på att hon var för liten för att ta sig ut, eller för att hon inte hann?
Pricken över i:et var att jag och company gick till stallet just precis exakt då så vi hann få tag i Noel innan han orsakat några större skador, han gick lös mitt i ingenstans... överenergi? Då var det bara att ställa in dem igen och fixa hagen så den blev Guldis säker och göra en mini hage åt Noel.


Det gick faktiskt bra! :D Men vi glömde göra någon öppning till sjukhagen så man måste lyfta upp en av hagpinnarna för att ta sig in. -.- Fast det går ju de också, imorse var det däremot mindre kul. Hade glömt stänga av elen när jag kom dit ner och skulle få in Noel så jag var tvungen att offra mig x10 eftersom den övre linan hade på någon vänster åkt av pinnen och lagg på marken. Vem tror ni var tvungen att ta i linan och trycka fast den i de små joxgrejerna på stolpen? Jo jag, inte skönt!! Men jag fick in Noel utan att han blev stötad så jag är nöjd ändå :) Idag har jag även hunnit med att gå ut med Guldis en sväng, vi gick kärleksstigen och sen gatorna hem, hon var otroligt pigg, härligt var det. Sen for vi förbi hemma hos mig och hon fick beta lite.
Hade planer på att vara lite produktiv idag men det sket sig då jag gått på halvfart hela dagen. Inte grymt. Men nått har jag fått gjort iallafall :D Städade hela stallet, eller iallafall överallt där Noel och Guldis hade varit och lekt 3:e världs kriget.

Vet inte vad mer jag ska säga.


/Natta


With the picture of you, like a picture of heaven

Nattas inlägg - Kommentarer (0)
2011-08-28 @ 12:32:00

Nu har mina Noelkoppar å canvas tavlan av mig och Noel kommit. Eller här om dan var det faktiskt. Riktigt grymma blev dem alla. Lägger upp bilder påre nån annan dag när jag tagit mig tiden att fota och lägga in på datan. En annan skit grym sak är att Emelie nu fått en skrivare uppe på sitt rum, en med färg så nu ska min Noelvägg bli lite färggladare. Har nämligen en otapetserad vägg i mitt rum som jag fått lov av min moder att göra till en Noelvägg, med massa bilder av Noel på hela väggen med andra ord, just nu är det väldigt få och har bara börjat på ett hörn men nu känner jag mig taggad, måste komma ihåg att köpa lim också./NattaJag känner det inom mig!

Tildas inlägg - Kommentarer (0)
2011-08-27 @ 12:45:00
Jag känner att hösteen närmar sig med storm steg, Det blir kallare och det har börjat bli frost det regnar mycket löven fallen. Och så känner men på sig det. Man känner som att det kommer att händ något... Och förlåt att jag har varit oaktiv men nu har skolan börjat och hästana är i laine, För att när man har dom i malå så är det närmare och man slösar inte så mycke tid på att komma sig dit uten det är ju bara gå gatan upp så är man framme...


Fotograf; Tilda
Chayenne lös på gården=)

//Tilda


Marsliden.

Tildas inlägg - Kommentarer (1)
2011-08-26 @ 15:00:00
Ja, i dag så drar jag till marsliden. Marsliden ligger ganska nära saxnäs och fjällen.

Men jag har fixat lite tids instälda=)   Men på söndag så kommer jag ju hem...


Åå noel...

//Tilda


Är man med i leken får man leken tåla

Nattas inlägg - Kommentarer (0)
2011-08-26 @ 14:23:16
Igår hade Jag, Emelie, Mika och Tina möte. :) De var om föreningen. Känns fortfarande riktigt bra och ännu bättre.

Efter mötet drog vi till paddocken och red voltige på Lullen. Han var duktig även om han sa ifrån. Hur duktiga vi var är däremot en annan femma. Men lite atletiska va vi, eller asså vi tog oss åminstone upp! :D Tyckte det var riktigt duktigt gjort. Men sen ska ju jag som vanligt misslyckas totalt med något. Gårdagens var att sitta kvar på hans breda varma rygg. Tyvärr så fick han för sig att jag inte alls var ämnad för att sitta på hans rygg. Han galopperade i ett friskt tempo på en inte allt för stor volt och jag satt bak och fram för att göra det lite intressantare, men när han började närma sig alla andra som stod på backen och kikade började han tjuvbocka och ha sig, sen tvär stannade han typ och vände in mot mitten, vilket jag inte gjorde. Utan jag tog mig en flygtur och krasch landade på min inte allt för tåliga svanskota. Idag är jag för övrig rätt öm i svanskotan och ryggraden, känns även som att jag har glassplitter i handleden, men är man med i leken får man leken tåla. Alla andra var då duktiga som satt kvar trots farliga tricks och en inte allt för nöjd Chollebert. ;) 

Blev mycke fotat och filmat men jag har tyvärr inte tillgång till dessa filer eftersom de är i Mikaelas kamera. 


När vi sedan komme till Sjöbacka igen hade Noel kommit lös och rivit ut så mycket av stallet han bara kunde och passade såklart på att bita sönder allt i hans väg.  Min fina lila jacka, några täcken, massa andra små saker och ett eluttag ftw. Så om han nu rymt idag igen måste vi börja stända dörren så jag hoppas han har hållit sig i skinnet. Blir så tråkigt att vara helthelt instängd.


Jag och Lullen...
Fast jag bak å fram då.

/Natta


1 dag 1 sanning

Nattas inlägg - Kommentarer (0)
2011-08-26 @ 11:39:00

Om en dag är det en väldigt speciell dag...Femtonde sanningen
Jag är beroende av Noel, choklad och cola.

/Natta 2 dagar 2 sanningar

Tildas inlägg - Kommentarer (0)
2011-08-26 @ 07:42:14

Om tre dagar är det en väldigt speciell dag...Mobil bild...

Fjortonde sanningen

Jag får en tvångstanke att jag måste alltid tänka på Chayenne varje timme...

//Tilda3 dagar 3 sanningar

Tildas inlägg - Kommentarer (0)
2011-08-26 @ 07:31:29

Om tre dagar är det en väldigt speciell dag...Fotograf; Tina?

Tretonde sanningen

Att men olika smaker av tuggumin så får jag olika kännslor Te.x Plumsa i snö...

//Tilda2 dagar 2 sanningar

Nattas inlägg - Kommentarer (0)
2011-08-25 @ 11:23:00

Om två dagar är det en väldigt speciell dag...Fjortonde sanningen
Dagen innan jag hade varit vegetarian i fyra månader råkade jag av misstag tugga på en skinkmacka.
Kan däremot försvara mig med att jag aldrig svalde. 

/Natta 3 dagar 3 sanningar

Nattas inlägg - Kommentarer (1)
2011-08-24 @ 20:20:00

Om tre dagar är det en väldigt speciell dag...


Fotograf: Mikaela Forsberg

Trettonde sanningen
Jag har väldigt många tvångstankar. Sjuka ena också. Måste till exempel alltid knacka i väggen när klockan är lika, typ 12.12, eller 23.23, då måste jag knacka i väggen lika många gånger som numret klockan är. När jag går i trappor måste jag hoppa över vart femte trappsteg. En gång när jag åkte bil fick jag för mig att jag gatt hålla huvudet mot rutan så jag satt och pressade huvudet mot bilfönstret under tre mil... När jag går över en tröskel måste alltid vänster foten komma först osv.

/NattaVill köpa OMG!

Tildas inlägg - Kommentarer (0)
2011-08-24 @ 17:11:21

Man kanske kan få beställa med Natta=) Hon är alltid så snäll^^

//TildaSe dig förändras

Nattas inlägg - Kommentarer (1)
2011-08-24 @ 11:09:31

Idag var vi lediga från skolan för att det hade blivit något fel och så, men hur som helst gick jag till stallet kring åtta tiden och gav hästarna en tuss morgon hö. Sedan borstade jag Guldis och kratsade hovarna, tog på täcket och släppte ut henne. Medan hon var ute mockade jag boxarna och pysslade med Noel. Han är verkligen desperat av att få komma ut, det har ändå bara gått fyra dagar sedan han började stå inne och han är redan less. Men det förstår man ju, han blir ju så göralös. Måste skaffa in någon leksak åt honom eller så. Hur galen kommer inte han vara om två veckor när han väl ska ut tror ni? :S Men det går lite bra iallafall. När klockan hade tickat iväg en bit tog jag in Guldlock och gav dem lite hö igen, sedan kom Mariah och surrade lite. Efter att jag gjort färdigt alla stallsysslor gick jag hem. Nu funderar jag på om jag inte ska gå ut och gå en sväng med Guldis idag så hon får röra på sig lite. Kanske kan ställa in Cholle?


Fotograf: Mikaela Forsberg

Som Tilda skrev är ju sommarlovet över, jag har inte heller gjort så mycket och ytters lite har hänt.
Jag har väl mest tagit hand om Noel,
hjälpt till med andra hästar.
Hunnit med en Stockholm resa, hööksbesök. ;)
Sommarjobbat lite.
Storstädat i Boden.
Blivit omkull sliten av Noel en gång.
Fick min hand trampad på.
Tältat i Laine med Jessica och Mika.
Haft flera perfekt dagar med Noel.
Cyklat massa till Laine.
Noel och Dokkan blev jagade av hundar i hagen.
Tilda joinade på bloggen.
Slösat massa pengar på hästsaker.

Det är väl de enda sakerna jag kan komma på som jag har liksom minnen ifrån. :)


Fotograf: Okänd
Emelie och Cholle

/NattaTiden är ute..

Tildas inlägg - Kommentarer (0)
2011-08-23 @ 21:43:03

Ja, nu är sommarlovet slut och jag börjar skolan:/(igen) Jag tycket att sommarlovet har gott enormt fort och jag har inte hunni något känns det som men jag har ju ridit och varit lite här och där men 10 veckor har nu gått sen jag fick sommarlov...           MEn jag kommer nog att ha någar minnen från denna sommar också!

Jaha och vad ska man nu längta till jul lovet eller?

Fotograf; Tilda
Stängsel

// TildaDet finns söta ponnyer, och sen så finns Guldis

Nattas inlägg - Kommentarer (3)
2011-08-23 @ 18:30:11
Tänker börja med att tacka Mariah och Freja tusen gånger om för att vi fått låna Guldlock nu när Noel behöver sällskap.

Veterinären var på stallet igår, hon trodde inte att Noel har fång men att han bara lider av kraftig hovömhet. Hon fixade fram medicin till honom, smärtstillande. Har faktiskt ingen aning vad medicinen heter för det är pappa som sköter medicineringen. Jag beskrev effekten av den för Julia och Ludde, jämförde den med när tandläkaren bedövar i munnnen. Och det roliga var att sedan beskrev pappa det för mig på exakt samma sätt ;) hahha, tror det gjorde min dag!

Tyvärr måste Noel nu stå på boxvila i 14 dagar, får inte gå ut från stallet på två veckor. Stackars ponny. :( Så det är riktigt tur att Guldis finns som sällskap åt Noel, hon däremot kommer ju få gå ute nån timma per dag när jag håller på med Noel och sedan ställer vi in Lullen till Noel.

Kan tvärsäga att nu när skolan dragit igång igen, så kliver jag upp tidigt på morgonen, och nu när jag inte ställt om dygnet kommer jag knappast kunna blogga på morgonen. Sedan kommer jag hem efter fem och då äter jag och drar till stallet där jag befinner mig till nio, tio, så då finns det inte heller någon tid. Efter det när jag kommer hem så fikar jag te och sitter vid datorn, det blir troligtvis då jag kommer kunna blogga, kanske fixa tidsinställda inlägg om inte annat. Sen är det tyvärr inte säkert jag ids blogga på kvällen heller för jag är allmänt lat och har ju även hundarna att ta hand om så det blir otroligt lite tid över, för jag ska ju liksom sova också...

/Natta


Kom igen!

Våra inlägg - Kommentarer (0)
2011-08-23 @ 09:15:59

Gilla bloggen på våran Facebook sida!

 

 Citat och ordspråk.

Citat och ordspråk - Kommentarer (0)
2011-08-22 @ 18:00:00


Du kan inte lära någon dansa med spö och sporrar.Inget har hänt - Inget att skriva om.

Tildas inlägg - Kommentarer (0)
2011-08-22 @ 10:36:46

Det har inte hänt så mycket, och jag har nästan inte ridit heller det har bara regnat och regnat, men så nu så regnar det inte=)  SÅ jag hade tänkt att fara och rida en sväg me Chayenne och kanske Elina, mika sa att Elina måste gå idag, hon hon har ju börjat skolan nu och jag börjar på onsda.

Och jag få ångest att jag inte har skrivit på bloggen dom senaste dagarna.. Men jag ska bli bättre och det har nu ju hört förr eller hur?:S//TildaNattas inlägg - Kommentarer (0)
2011-08-21 @ 16:44:00

Fotograf: Mikaela Forsberg

/Natta


Oturen fortsätter, med fång

Nattas inlägg - Kommentarer (0)
2011-08-21 @ 15:05:47
Känns som att bloggen blir lidande nu när allt är så struligt och svårt med Noel. 
Men hellre att bloggen lider än Noel! 
Tänkte bara berätta att Noell fortfarande är riktigt dåligt, och han verkar ha ondare i höger fram än i vänster. Trots att han haltar på båda.

Vi misstänker nu fång eftersom han visar några av symtomen, huvva! Troligtvis belastningsfång, det uppstår efter en abnormal belastning, ofta efter en tidigare skada som bidragit till att hästen haltat och då belastat kroppen felaktigt. Som de flesta vet fick Noel ledkapselinflammation i början av sommaren och då haltade han ju kraftigt så vi antar att det kommer från denna felbelastning.
Till veckan blir det nog att skaffa hit någon veterinär om inte annat.
Fånghästar ska ju undvika transport så att åka iväg med honom känns inte rätt.

Nu har jag iallafall fixat lite på Sjöbacka, diskat krubbor och vattenkoppar och tagit bort spindelnät, anlitade Julia och Ida till att utrota spindlarna här i stallet. Fem kronor per spindel erbjöd jag dem och det fungerade väldigt effektivt. Elva spindlar mindre i stallet efter kanske en halvtimma! Nog för att det förmodligen finns 2000 till som sitter och trycker i något hörn...
Har även fyllt Tex box med spån, det fanns riktigt lite spån kvar men det blev lite iallafall, pappa skulle fixa hit mera under dagen. Spån är ju bland det bästa att låta hästar stå på om de har fång, det sviktar bra och suger upp vätska bra.

Tror jag ska ta in Noel snart och visitera honom och kolla tempen, puls osv.
Sen återstår det att se om någon häst kan stå här med Noel, han är ju nämligen inte särskilt förtjust i att stå ensammen, framför allt inte i ett stall.


Fotograf: Mikaela Forsberg
Kära ponny

/Natta


Igår

Nattas inlägg - Kommentarer (0)
2011-08-20 @ 11:58:37

Igår for jag ju som sagt till stallet, hade först tänkt ta Cholle först och tömköra och sedan ta Noel. Men jag tyckte det kändes så orättvist så jag tog båda på en gång. Med ett gemensamt grimskaft band jag upp dem vid väggen, egentligen borde jag ha tagit ett till dem var och lärt mig något från förra gången när de hade samma och drog iväg till mrk. Galet! Men inte gjorde ju jag de, den här gången hände det däremot inget, det gick toppen bra och de bråkade inte ens :D Så när jag hade borstat Lullen borstade jag Noel och kollade tempen, feberfri! Sedan tog jag på Lullen gjorden och fixade i ordning honom och ledde båda två till paddocken, snacka om att Noel ännu är ofräsch. När vi kom dit släppte jag Noel och lät honom gå runt och käka från kanterna medan jag skrittarbetade Cholle, han var galet spänd och fort insåg jag att det inte skulle fungera... Det blev kanske tjugo minuter en halvtimmes pass och efter det var det var vi nöjda alla tre, så jag släppte Lullen också och lät honom beta en stund medan jag satt på staketet och kollade på. Ännu en halvtimme senare for jag tillbaka till sjöbacka med dem. Jag passade på att he in bollen i hagen igen också.


Här får ni en bild på Noels supergulliga lila hööks grimma!

/NattaWe almost had it all

Nattas inlägg - Kommentarer (1)
2011-08-19 @ 18:37:09
Nu drar jag till stallet för att hälsa på min älskade och se hur han mår, ska även se om jag hinner med att tömköra min systers älskade en sväng i paddocken./Natta


Trav- och galoppsporten

Djurens rätt - Kommentarer (0)
2011-08-19 @ 17:12:38

Hästsporten är i allmänhet en väldigt grym sport, då menar jag inte grym som "awesome" utan den är grym på det andra sättet. De flesta av oss vet att just trav- och galoppsporten är hård för hästarna både fysiskt och mentalt. Inom travet börjar man i regel deras träning redan vid ett års ålder, vilket bidrar till att hästarna inte fått utvecklas på ett naturligt sätt och man begränsar dem tidigt. Närmare tre fjärdedelar av alla trav hästar springer sitt premielopp vid två årsålder, det innebär också att de fort blir slitna. Eftersom de pressas över sin förmåga och sönder tävlade/tränade väldigt tidigt tar ofta deras karriär slut i tidig ålder. Hästar som fått dåligt resultat under sitt premielopp ses som odugliga och det allra vanligaste är att dessa hästar skickas direkt till slakt, eller säljs billigt till någon person med brist på kunskap och begränsad ekonomi. Många gånger blir denna affär riktigt lyckad men ännu oftare slutar den med slakt. Galoppsporten är inte stor i Sverige, men den finns och det avlas allt fler galopphästar, mest kanske i Storbritannien. Syftet är att få fram hästar med långa smala ben, som dessvärre även blir svaga.
Källa

/Natta8 dagar 8 sanningar

Nattas inlägg - Kommentarer (0)
2011-08-19 @ 16:05:14

Om åtta dagar är det en väldigt speciell dag...Sjunde sanningen
Jag har 29 bilder på Noel i mitt rum, både tavlor, affischer och foton som är uppsatta på väggarna.

/Natta<3

Tildas inlägg - Kommentarer (1)
2011-08-19 @ 11:05:26Fotograf;Nathalie

//tilda


Svaren till frågestunden

Tildas inlägg - Kommentarer (1)
2011-08-19 @ 10:49:40

Hur hög är pållan?
-
Jag vet inte exakt men kring 136 cm skulle jag tro.

hur länge rufer du chayenne på ett rid pass ?
- Rufer? menade du Rider? Då kan det ju bero på hur konsentrerad och tjuri hon är men kring 1 timme.

Vilken gren tycker du är bäst? Dressyr/Hoppning?
-
Hoppning tror jag jag älskar det men det är ändå bra med dressyr ibland.

Hur många djur har ni?
- Vi här 2 hästar, och vi har ibland en hund och så har vi fiskar.

Bor du på landet?
- Nej, men vi har nära till stallet och det kan man säga ligger på ''landet''

Har du många bilder på Chayenne i ditt rum?
-Jao!

Vem älskar du mest?
- Svårt att säga man älskar ju sin familj men jag tror nog ändå att det är Chayenne.

Hur många hästar brukar du rida per dag/gång?
- Beror på men oftast en gång men jag brukar ju rida Elina om Mika inte har tid.

Vem är din idol?
- ärlit talat så är det Justin bieber:$

Vilka ser du upp till inom ridningen?
- Anna-pia, Natta, Emelie och Mika för att dom har hjälpt mig så enormt mycket!

Kan du inte göra en videoblogg och visa hur du sadlar och tränsar din häst?
-joo det kan jag. OBS!. Den kommer upp senare idag om jag har tid!

Och förlåt att det har dröjt! Hoppas det går bra endå!


//Tilda8 dagar 8 sanningar

Tildas inlägg - Kommentarer (0)
2011-08-19 @ 10:46:27

Om åtta dagar är det en väldigt speciell dag...Fotograf;Nathalie

sjunde sanningen

Att jag har aldrig hoppat högre än 1 meter med Chayenne

//TildaVad ska man säga

Nattas inlägg - Kommentarer (2)
2011-08-18 @ 20:32:48

Vet inte vad jag ska säga, men jag mår så galet bra, självklart är det hästrelaterat och jag kommer kunna berätta om det snart i framtiden./Natta9 dagar 9 sanningar

Nattas inlägg - Kommentarer (0)
2011-08-18 @ 18:27:00

Om nio dagar är det en väldigt speciell dag...


Fotograf: Mikaela Forsberg

Sexte sanningen
Det står nästan alltid Noel på min hand, för då om jag blir stressad eller på dåligt humör kan jag kolla på det och känna mig bättre till mods.

/Natta10 dagar 10 sanningar

Våra inlägg - Kommentarer (0)
2011-08-18 @ 12:35:49

Igår hoppade både vi båda över denna sanning lek eftersom ingen av oss la någon energi på bloggen, som sagt.Good life

Nattas inlägg - Kommentarer (2)
2011-08-18 @ 12:17:39
Igår la jag ingen energi på bloggen eftersom det var min födelsedag och den firades i stallet. Både i Sjöbacka och i laine.

Det regnade massa så Noel, Dokkan och Cholle stod under träden i hörnet av hagen, hörnet mot korsningen. Och jag fick även reda på vem det är som misshandlat den stora myrstacken som varit under granen... Noel!! Skitponny. Asså hela myrstacken är ju utdragen och kraschad. Så när jag gick mot stallet och såg dem såg jag ju att Noel stod och stampade och krafsade i den före detta stacken. Inte nog med det, utan han stod och slickade på den också. Äckligt? Ohja, jag menar han borde ju krylla av myror och myrpiss, men han luktade inget. (?!) Så när jag borstade honom och höll på var jag nalta speedad och skraj för att ja sku få se nån myra på han. Det var inte att leka med iallafall. Men som tur var har febern gått ner till lite normalare nivå. Alla vet vi väl att unga hästar, äldre, och på kvällarna har hästarna högre temp. Så det får man ju ta hänsyn till när man kolla dem, men Noel har gått ner till ingen feber. Vilket var väldigt skönt! Men han rör sig fortfarande galet. :/ Inte kul alltså. Men kotknackaren skulle väl komma till veckan som jag förstod det. 


Efter en powernap och massa tårtätande for jag, Mika och Mona till laine och sku rida. Det gick bra, Jag red Elina, Mona Rossi och Mika Chayenne. Det var verkligen tripp trapp trull, gångartsmässigt iallafall, för Rossi går ju i som normalt tempo och är normal stor, medan Chayenne är liten och inte så snabb, och Elina, räserkusen herself. Nog för att jag tror alla hästarna skulle kunnat gå både fortare och saktare om vi velat, men tempot var bra.
Elina var mjuk i sidorna men höll ingen stadig form när vi var ute i skogen och red. Blev lite små bråk mellan henne och mig, men det känns som att det alltid blir det. Kanske mest för att vi båda är så envisa. Men hon får iallafall för sig ibland att hon ska räsra och börjar backa och liksom vrider och vänder på sig och någon av våra metoder har inte funkat för att få henne att sluta och liksom lugna ner sig utan hon bara fortsätter stressa upp sig tills det smäller. Gårdagens smäll blev bland annat en väldigt fin stegring med ett hopp på två ben och några påbackade träd. Mika funderar på om hon kanska skulle lugna sig mera om man hoppade av när hon börjar tendensera till detta beteende och bara stå på marken och inte låta henne göra något, utan bara låta henne tänka. Elinas stressiga sida kan bli riktigt farlig känns det som, tycker jag iallafall, inte bara för ryttare utan också för henne själv!

När vi ridit i skogen en sväng for vi till ängen och tränade lite mer arbete, Elina gick ruskigt bra! Asså gåshud, rysningar osv. Hon var verkligen riktigt fin och tog trav nästan hela tiden! :D Mika var däremot inte lika nöjd med Chayenne, hon gav upp.. Så vi bytt häst, Mika gjorde nog bara det för att hon tycker om Elina lite mera, även om ohn inte vill erkänna det ;) Men jag red iallafall Chayenne en stund sen och det gick superdåligt först, hon var hård i munnen, alltså ville inte typ svänga och så, egentligen föredrar jag att försöka styra med skänklarna och sitsen men Chayenne var inte riktigt på g och mina ben kommer på långt ner på henne när jag är barbacka, måste liksom vika knäna för att kunna inverka "rätt". Tillslut började hon släppa efter och gick fint på volten, började med skrittarbete. Vilket gick mycket bättre i vänster varv än höger, med traven var det däremot tvärtom, hon gled ur volten ett x antal gånger och tyckte inte alls det var kul att bli lämnad kvar ensammen på ängen medan de andra hästarna gjort rätt för sig. Men det blev bättre och bättre väldigt fort och hon började till och med haja det här med vars hon ska hålla huvudet, försökte göra det obehagligt för henne när hon höll huvudet för högt, men också när det var för lågt så hon fick inse att nånstans mitt emellan blev hennes mun lämnad ifred. Den metoden funkade toppen bra på henne. När jag gick över till galoppen och skulle försöka hålla en rund fin volt slutade det nästan med två avfallningar för att hon tvärvejde ur volten och drog mot de andra, men jag och min superbalans.. Det gick lätt som en plätt. (Tung sarkasm..) Tillslut gick galoppen också bra och jag travade av henne med stora serpentiner i lite friskare trav och lägre form. Det verkade hon uppskatta, sedan fick Clara skritta av henne.


Efter det hjälpte jag och Mika till att bygga och fixa med hagen, alla andra hade redan börjat fixa med den, det var många dära. Men självklart var Mika mer intresserad av ätbara saker som hallon än att hjälpa till... Dagens ungdomar! Blev lite sång under hagfixandet också, pinsamhetsfaktor!  När hagen var färdi byggd flyttade vi över hästarna och fodrade dem. Det krånglade lite med elen men det fick va.

Efter det hände det inte så mycket, vi åkte hem, Mika följde med hem till mig och åt tårta, hittade en liten överraskning på sidan av bron till huset också.. Blev en bra födelsedag om ni frågar mig, fick vara i stallet alla vakna timmar om vi säger så. ;)

/Natta


9 Dagar 9 Sanningar.

Tildas inlägg - Kommentarer (3)
2011-08-18 @ 10:38:32


Om nio dagar är det en väldigt speciell dag...
Fotograf: Mikaela

Sjätte sanningen

Att jag älskar att åka längdskidor.

//Tilda11 dagar 11 sanningar

Nattas inlägg - Kommentarer (0)
2011-08-16 @ 20:31:44

Om elva dagar är det en väldigt speciell dag...


Dramatisk bild va?

Femte sanningen
Jag tycker inte om att hålla på med mobilen i stallet eftersom man lätt tappar fokus då.

/Natta11 Dagar 11 Sanningar.

Tildas inlägg - Kommentarer (0)
2011-08-16 @ 11:42:16

Om elva dagar är det en väldigt speciell dag...
Femte sanningen

Jag brukar nästan alltid rida med Emelie eller Natta.

//TildaChayennes Mamma och pappa

Tildas inlägg - Kommentarer (2)
2011-08-16 @ 11:20:12
Mamma: HeidurPappa: OnitFöl: Chayenne// Tilda


Har du Tänkt på en sak...?

Våra inlägg - Kommentarer (0)
2011-08-15 @ 23:10:00
... Att Mikaela nästan har tagit alla dom senaste bilderna som är på bloggen till och med på headern.

Kanske för att hon har det bästa kamera...


12 Dagar 12 Sanningar.

Tildas inlägg - Kommentarer (0)
2011-08-15 @ 23:05:10

Om tolv dagar är det en väldigt speciell dag...


Fotograf: Mikaela
Foto: Dressyrtävlingen

Fjärde sanningen

Att jag tycker att firhetsdressyr är ett jätte bra sätt att lära känna hästen.

//tildaCitat och ordspråk.

Citat och ordspråk - Kommentarer (1)
2011-08-15 @ 18:00:00


Ridning förvandlar "jag vill" till "jag kan".Nattas inlägg - Kommentarer (2)
2011-08-15 @ 14:18:00

Fotograf: Mikaela Forsberg

/Natta


Lägligt

Nattas inlägg - Kommentarer (0)
2011-08-15 @ 13:17:20
Kunde det komma lägligare? Lullen har hittat på att han är någon rymmarkuse! Mamma fick ett samtal från Erik tidigare då han berättade att Cholle var utanför hagen och mot taxi. Men snäll som han är lät han mig ta honom direkt och vi gick fint in i hagen igen, men då när jag skulle ge honom en stöt så han inte ville röra staketet verkade det inte som att han fick någon. Strömmen "orkar" tydligen inte hålla upp båda hagarna på en gång, så det finns bara ström i storhagen.

På andra sidan hagen var det något som var öppet, så jag och Ellinor antog att han hade krupit ut där, för när jag stängde för kollade han galet på mig. Men sen såg vi att han bara trycker sig mot linan tills den åker upp på ryggen, sen smyger han vackert ur hagen till grön gräset på andra sidan.

Lägligt att han kommer på något sånt just nu när Emelie är i Kiruna och pappa också för den delen, annars hade ju kanske han kunnat koppla om eller vad man bör göra. Men jag och Mika ska leka hjälte och se om vi kan fixa det. :) Annars finns ju Urban som tur är!


Fotograf: Okänd
Emelie och Lullen

/Natta


12 dagar 12 sanningar

Nattas inlägg - Kommentarer (1)
2011-08-15 @ 11:13:00

Om tolv dagar är det en väldigt speciell dag...Fyrde sanningen
Den personen som jag alltid sett mest upp till inom ridningen och haft som idol i princip hela mitt liv visade sig vara...

/NattaTvär gick hem

Nattas inlägg - Kommentarer (0)
2011-08-14 @ 21:13:04
Va nyss hos Noel, satt på bollen i hagen och granskade honom och han är varken bättre eller sämre i rörelsemönstret. Usch! Varför ska det vara såhär? Ingen borde behöva ha ont... :/ Framför allt inte Noel. Om jag kunde skulle jag fan lägga över smärtan på Emelie, eller mig själv... (Nej, jag har inte en bra dag, måste vara lite emo här) Men feber har gått bort :D Så nått är på rätt väg iallafall. Ska strax tillbaka och sätta mig på bollen igen, som knappt har nån luft i sig längre.

Dom sa nyss ponnyexpressen på tv... Var tvungen att kommentera det.

Kan inte beskriva hur ont det gör i hjärtat att se honom så här!


Favoritbild i repris.Fotograf: Mikaela Forsberg

/Natta


13 dagar 13 sanningar

Nattas inlägg - Kommentarer (0)
2011-08-14 @ 18:28:05

Om tretton dagar är det en väldigt speciell dag...Tredje sanningen
Jag har fallit av Noel närmare 100 gånger.

/NattaNär ska oturen ta slut

Nattas inlägg - Kommentarer (2)
2011-08-14 @ 00:14:50
Aldrig, känns det som iallafall.
Följde ju Mika på turridningen i laine och det gick faktiskt riktigt bra, go fika vare iallafall :$

Sen så hade jag planer på att träna Noel och bli fotad av Mika, men det är så många bollar i luften just nu, inte hästrelaterat, så jag var verkligen inte på humör och tänkte istället bara mysa och rykta.
MEN när jag kommer till stallet beter sig Noel märkligt, kan inte beskriva det, men han gick askonstigt. Så jag pratade en massa med Urban som tydligen också uppmärksammat Noels ovanliga beteende och vi kom överrens om att vi tror det sitter i någon kota i ryggen, eller kanske hoppas? Nej jag hoppas att allt är toppen bra och han bara lekte kamel eller nått men det verkar inte så. Så som sagt hoppas vi att det är något i ryggen eller hoppas och hoppas, vi tror..! Nu ska Urban fixa så kotknackarn kommer och kikar på alla hästarna, det vill säga Noel, Cholle och Dokkan. Noel hade till och med feber, så jag hoppas det är bättre med honom imorgon. Stackars ponnyskrutt ska aldrig få bli frisk :(


Fotograf: Mikaela Forsberg
Ja, det står Noel!

/NattaJag älskar dig, Chayenne<3

Tildas inlägg - Kommentarer (0)
2011-08-13 @ 13:23:23Alla tillfällen, Alla dagar <3

// tilda


13 Dagar 13 Sanningar

Tildas inlägg - Kommentarer (0)
2011-08-13 @ 13:16:24


Om treton dagar är det en väldigt speciell dag...Terdje sanningen

Jag har alltid mörkt på natten i mitt rum men jag är ändå mörkrädd.

//tildaTildas inlägg - Kommentarer (0)
2011-08-13 @ 13:12:14


Fofograf; Mikaela

// Tilda


14 Dagar 14 Sanningar

Tildas inlägg - Kommentarer (0)
2011-08-13 @ 13:09:13

Om fjorton dagar är det en väldigt speciell dag...Tvådje sanningen

Att jag alltid ger Chayenne en puss innan jag tar henne från hagen.

//Tilda14 dagar 14 sanningar

Nattas inlägg - Kommentarer (0)
2011-08-13 @ 12:02:00

Om fjorton dagar är det en väldigt speciell dag...Tvådje sanningen
Jag har aldrig varit på ett ridläger som "elev" utan bara som den som håller i det hela.

/NattaTidig morgon, dagens planer

Nattas inlägg - Kommentarer (0)
2011-08-13 @ 10:55:45

Innan halv ett drar jag till laine och hjälper Mika med dagens turridning! Skit skoj ju!:D
Sen hade jag planer på att träna Noel, hoppas Mika kan följa med och fota men vi ser väl?
Igår blev det bara att putsa upp alla läder/skinnsaker jag har, inte så mycke längre med tanke på att jag har hett bort allt!

Fotograf: Nathalie Josefsson

/NattaVideoblogg?

Nattas inlägg - Kommentarer (2)
2011-08-12 @ 16:02:04
Idag var jag och Tilda i stallet och filmade och hade det allmänt roligt. Vädret var bra och hästarna tycktes va på gott humör. Såret i Elinas mun har redan bättrat sig, tur de! :) I hennes inlägg står det mer om det. :)

Men jag och Tilda filmade en videoblogg, däremot blev den galet failad och vi pratade om ovettiga saker som att volvoar är dom snyggaste bilarna. Så vi undrar om ni är sugna på en vlogg? Fick en kommentar i något tidigare inlägg där det visades intresse för att filma en vanlig dag i stallet.

Dags att va tväröver, vi lägg bara upp videon om det visas intresse. ;)


Fotograf: Nathalie Josefsson

/Natta


15 dagar 15 sanningar.

Tildas inlägg - Kommentarer (0)
2011-08-12 @ 15:59:48

Om femton dagar är det en väldigt speciell dag...

Så jag tänkte köra dagens sanning ända fram tills dess.
Läskigt va?
Med andra ord kommer jag skriva en sanning om mig själv per dag i femton dagar.
Första sanningen
Att jag är jätte rädd för spindlar.

Ps. Båda kommer köra ''dagens sanning'' ;)

//tilda

Tiden bara försvann..

Tildas inlägg - Kommentarer (0)
2011-08-12 @ 15:52:42
Jag, Natta och Chayenne var på ängen..

Vi komme dit vid 1 tiden och så gjorde vi lite saker och Filmade lite som kommer upp på bloggen inom kort. Vi ska bara fixa lite med dom;)

Och så körde vi lite träning från marken och det gick suveränt! Fast lite sämre i början:/ Vi tränade lite stegringar och så.
Och klocka bara rusade iväg och jag skulle vara hemma vid 3 tiden för att jag skulle klippa mig. (och har ännu inte gjort det) men snart skulle jag tro. :D// Tilda15 dagar 15 sanningar

Nattas inlägg - Kommentarer (1)
2011-08-12 @ 11:52:27

Om femton dagar är det en väldigt speciell dag...

Så jag tänkte köra dagens sanning ända fram tills dess.
Läskigt va?
Med andra ord kommer jag skriva en sanning om mig själv per dag i femton dagar.Kanske borde börja redan nu?
Första sanningen
Jag är galet mörkrädd och sover alltid med en lampa tänd och med Rebell eller Atomic i sängen. Vågar inte ens vara i stallet själv eftersom det spökar överallt. Än mindre vågar jag befinna mig själv i ridhuset. 

/Natta Guldhäst

Nattas inlägg - Kommentarer (2)
2011-08-12 @ 00:01:28
Hade egentligen inte tänkt göra något med Noel idag, hade sån galen värk i nacken och handen (efter avfallningen?) men jag är glad att Emelie lyckades övertala mig till att fara ändå.

Noel stod längst ner i hagen och käkade från någon buske så jag ställde först ut alla saker och hämtade sedan honom. På vägen upp bollade vi även lite med den nya bollen. Noel har verkligen fått klämm på kommandot nu, om mna knäpper med fingrarna mot bollen puttar han iväg den! :D Han är så duktig! När vi kom upp borstade jag honom som vanligt, men nått var annorlunda. Kan inte beskriva det, men Noel verkade på riktigt bra humör så jag masserade också lite och tränade att han inte fick äta medan jag borstade, men mysponnyn tjuvåt förstås medan jag kratsade bakhovarna. Sen gick vi till paddocken och jag hade planer på att träna på att flytta honom för tryck, men när vi kom dit verkade han jätteomotiverad och trött. Så det blev bara lite friendly game i början och sedan lite porcupine game, det gick bra. Sen fortsatte vi med lite driving game också men det avbröt vi ganska fort. Stod och pratade med Marie istället, kändes nästan mer givande. Noel fick då chansen att träna på att vara guldhäst, alltså att bara stå lugnt och avslappnat med alla fyra hovarna i backen. Det gick galant. Emelie red Lullen och Mona hjälpte henne lite. Sen stod vi alla och surrade lite.

När Emelie sedan skulle skritta av Cholle, var Julia och Ludde där och skulle få rida och Emelie tänkte att Julia skulle få leda Lullen medan Ludde red. Med tyglarna över huvudet. Båda är de små barn på kanske sju år med ganska lite hästvana. Så jag sa åt Emelie att jag tyckte det skulle vara säkrare att låta Ludde ha tyglarna på hästryggen, om Cholle skulle hitta på något så har han ju ändå något att säga till om. Om Julia till exempel skulle leda honom och bli trampad eller skrämd så hon släppte skulle Lullen lika gärna kunna fara iväg och räsra i paddocken, inte för att jag tror det, men man får ju det här tänk om! Vad tycker ni? Vore det säkrare att låta Julia leda Ludde på Lullen med tyglarna över halsen eller med dem "normalt" över halsen så Ludde också når dem?


Fotograf: Nathalie Josefsson
Emelie och Lullen

/Natta


Herregud!!

Nattas inlägg - Kommentarer (2)
2011-08-11 @ 17:50:46

Herregud... Herregud! Herregud!! De snurra runt i mitt huve.. "herregud"... Okej, Nathalie vi fattar, dra ner på dramatiken -.-

Idag red jag Elina, det började med att jag, Tilda och Emelie for till laine och där var Tina och provade sin nya sadel. Riktigt snygg var den! Så vi snabbade oss att göra iordning hästarna och for ut den vanliga skogsvägen. Vi travade och galopperade tills hästarna var svettiga. Just för att Tina skulle kunna kolla på lakanet som hon hade under sadeln hur Cherokee belastades. Men hon skulle jobba så hon for till hagen medan vi andra fortsatte efter kokisvägen. Vi skrittade ganska långt och sedan travade vi också.

Ganska fort började vi jobba med Elinas problem, det där om att hon inte kan göra en halt när man håller i tygeln. Men det blev bara farligt. Så när vi kom till "hoppstigen" byggde vi upp några hinder och hoppade dom. Även här visade Elina sin crazy side..
Det blev ett litet missförstånd mellan mig och henne gällande åt vilket håll vi skulle svänga så jag föll av henne och klämdes mellan hon och ett träd. Inte så mysigt, men jag gled liksom ner så det blev inget slag såå.

På hemvägen fortsatte Elina tjollra så Emelie fick prova sitta upp, eftersom det är ju lätt att sitta på en annan lugn häst och säga precis hur den andre ska göra... Men då sa Emelie helt plötslig. Herregud!! Och jag trodde fan jag skulle dö, inget skämt, tusen olika tankar snurrade runt i mitt huve bland annat att Elina skulle dö. Riktigt så var det inte, utan hon hade bitit sig i läppen och blödde ganska mycket, så vi tog ut bettet och så ledde jag henne till stallet.

Vi skrittade ganska mycket och tid tog det! I hagen fodrade vi och fixade av hästarna.
Det här blev ett luddigt inlägg men jag är mer intresserad av mina pommen än den här bloggen just nu, smal? Javet!
/NattaSvar till frågestund.

Tildas inlägg - Kommentarer (0)
2011-08-11 @ 12:08:15

Hur hög är pållan?
-
Jag vet inte exakt men kring 136 cm skulle jag tro.

hur länge rufer du chayenne på ett rid pass ?
- Rufer? menade du Rider? Då kan det ju bero på hur konsentrerad och tjuri hon är men kring 1 timme.

Vilken gren tycker du är bäst? Dressyr/Hoppning?
-
Hoppning tror jag jag älskar det men det är ändå bra med dressyr ibland.

Hur många djur har ni?
- Vi här 2 hästar, och vi har ibland en hund och så har vi fiskar.

Bor du på landet?
- Nej, men vi har nära till stallet och det kan man säga ligger på ''landet''

 Har du många bilder på Chayenne i ditt rum?
-Jao!

 Vem älskar du mest?
- Svårt att säga man älskar ju sin familj men jag tror nog ändå att det är Chayenne.

Hur många hästar brukar du rida per dag/gång?
- Beror på men oftast en gång men jag brukar ju rida Elina om Mika inte har tid.

Vem är din idol?
- ärlit talat så är det Justin bieber:$

Vilka ser du upp till inom ridningen?
- Anna-pia, Natta, Emelie och Mika för att dom har hjälpt mig så enormt mycket!

Kan du inte göra en videoblogg och visa hur du sadlar och tränsar din häst?
-joo det kan jag. OBS!. Den kommer upp senare idag om jag har tid!

Och förlåt att det har dröjt! Hoppas det går bra endå!

//TildaInte nu, ensammen mitt ute i ingenstans

Nattas inlägg - Kommentarer (1)
2011-08-10 @ 23:49:41
Skrev nyss ett långt och detaljerat inlägg om mitt och Linus pass idag, men det försvann så nu gör jag ett nytt kort. Och ja, Linus är Elina.

Jag for till laine själv och började borsta henne, men hon blev knäpp på svidarn så jag smorde in henne och borstade ännu mera. Sen satte jag på Heidurs padd på hennes rygg och tog på tränset, red alltså med andra ord barbacka med bett, ett tre delat.

Redan innan hade jag planerat att skrittarbeta, därav ingen sadel, har nämligen stor problem med hennes trav barbacka, så jag vände höger vid korsningen och red mot solnedgången, okej, det där var inte sant men jag fick lite feeling för att skriva det och jag orkar inte ändra, därav denna förklaring. Jag red mot kokträsk* Efter den vägen iallafall, det gick bra hon höll en stadig form och gick lätt att ställa i nacken och kroppen. Lite stelare i vänster sidan än högern men det blev bättre under turen.

När vi kommit en bit stannade vi och pratade med Mr. Nobody ett tag, hon blev ganska otålig men jag tyckte hon gjorde det bra! Tappade för övrigt min mobil i backen, stackarn..

Då det var färdig pratat skrittade vi vidare, med lite mera energi. Fortsatte en kort bit innan jag kände ett minisug efter att pröva traven, ville bara se om hon skulle välja att trava eller passa eftersom hon var så energisk och glad. Till min förvåning travade hon! :D Lyckan tog över min värld kan jag ju säga. Så vi travade en bit, inte så lång eftersom det bristande balanssinnet orsakade komplikationer...

Jag saktade av till skritt och hon blev som förbytt, alldeles KNÄPP!! Vi vände hemmåt och hon slog med huvudet och stressade upp sig som en galning. Tillslut gav hon upp när hon insåg att hon insåg att vi höll oss till skritt trots hennes försök. Och ja, jag menade att skriva insåg saken twice.! Tillbaka till historien, aa men hon lugnade ju då ner sig och började arbeta fint i form igen som hon gjort innan. Däremot fick vår värld möta en dramatisk vändning när hon blev ännu mer insane. När jag gjorde halter och sedan satte igång henne började hon hoppa, snurra, stegra och toka sig allmänt.

Har sett henne bete sig så med Mika på, som tacklar det jävligt bra om jag får säga det själv. För jag ville inte ta mig an det! Eller jo jag ville, men vågade inte göra det när jag var ensammen mitt ute på en väg i skogen..
Vill inte gå in djupare på det här, Mika om du vill veta mera så kunn du ringa, annars träffas vi ju ändå snart! Tänkte se om hon beter sig likadant imorn, förhoppningsvis inte. :)Fotograf: Emelie Josefsson
Elina och Mika.

/Natta


Bär mig

Nattas inlägg - Kommentarer (0)
2011-08-10 @ 23:01:57
Idag var jag ute och gick med Noel, Emelie och Lullen var också ute så vi fick sällskap och draghjälp. Vi gick kärleksstigen och sedan över mot elljusspåret, där gick vi trean, bakvägen för att få den långa uppförsbacken. Det gick bra men Noel försökte som vanligt tjuväta rätt så mycket, men när vi var på trean och gick i backarna blev han på tok för trött för att orka tänka, inte ens tänka på mat. Tycker vi höll ett ganska bra tempo också vilket självklart är ett plus! Men Noel fick för sig att klänga på mig som gick på backen bredvid honom, han liksom bad mig bära honom, om ni fattar som ett stöd att luta mot när han var riktigt trött. Små irriterande men ändå för gulligt för att be honom att inte göra det. 

Vet inte vad mer jag ska säga men han var duktig, och hungrig, iallafall! :)

Å nu laggar datorn, eller blogg.se vem vet, så jag kan inte ladda upp en bild. Men föreställ er en bild på Noel när han står med sitt lila stjärntäcke från hööks. ;)

/Natta


En fråga, eller en idé

Våra inlägg - Kommentarer (1)
2011-08-10 @ 13:59:58

                                  Oskyddad

När det åskar, blixtrar och är allmänt jättedåligt väder så väljer vissa människor att sätta sig i bilen eller liknande eftersom blixtarna inte kan komma åt dem där. Varför är det så? Det beror på att bilar har gummidäck och gummi leder inte ström.

Hur är det då med hästarna? Det händer ju att både hästar och stallar blir träffade av blixten, så om man då tar på hästen gummiboots som täcker hela hoven och släpper ut den i hagen borde den ju inte bli påverkad om blixten försöker ge sig på den. Eller hur? Det blir tekniskt sett samma princip som med bildäcken.
Sånna kanske redan finns, men det är ju smart! 


           Skyddad                                  Oskyddad

                 Skyddad
Rätta svaret till vad tror ni att det är = ''Den lilla rosa ponnyn''

Tildas inlägg - Kommentarer (0)
2011-08-10 @ 13:24:24

Rätta svaret var Cykeln. Jag ger vinnarna 1, 2 och 3 en länk. (Dom 3 första som svarade rätt får ju en länkning.) 

Vinnare Nr. 1

Vinnare Nr. 2

Vinnare Nr. 3


// TildaSmart mamma? / Frågestund.

Tildas inlägg - Kommentarer (3)
2011-08-10 @ 13:15:41

Mamma var ganska smart, hon komme på att man kunde hänga upp täcken i trädet, så det gjorde vi.

Vi han även med att skritta en liten bit jag, Clara och Filip. Vi hade Chayenne och Heidur, det blev ingen träning asså typ hålla formen för att Filip vill ju visa vad han kunde Te.x styra han vågade stegra också och vi var ju barbacka jag fattar inte hur han vågar, han är ju så liten, eller liten och liten har är ju 8 år!

Och så frågestunden.

Det var ju tänkt att svara på alla frågor iförr går men jag tyckte att det var så lite. Så kom igen bara fråga vad som helst! Ps. Du kan fråga i detta inlägg om du vill.Kia på isen förra vintern.

//Tilda
Behöver vs vill ha

Nattas inlägg - Kommentarer (0)
2011-08-10 @ 10:27:00x5Jag hatar att ha pengar!! För jag får för mig att jag måste spendera dem. Istället för att spara. Skulle så hemskt gärna spara lite och köpa nått riktigt hemligt åt Noel än spendera pengarna. Däremot har jag insett att om jag ändå ska använda pengarna jag har kan jag lägga dem på något jag behöver. Om jag känner mig själv rätt kommer denna lista förändras ett ex antal gånger innan jag skickar iväg nån beställning, kanske mest för att jag inte har obegränsat med pengar.

Sen fyll jag ju år snart....

/Natta


Tildas inlägg - Kommentarer (0)
2011-08-09 @ 23:36:20

Gjord av: Tilda.
Bilder; Tilda, Maja, Carro.

//Tilda


Mycke ridning, lite bloggning.

Nattas inlägg - Kommentarer (0)
2011-08-09 @ 17:53:03
Jag har ridit en massa och gjort riktigt roliga hästrelaterade saker de senaste dagarna men jag har inte lyckats få ner det i ord. Har ridit Elina två gånger, tränat mycke på att få trav istället för passgång. Inte så lätt.. Sen har jag hunnit skrittarbeta Chayenne twice också, hon gör framsteg lillponnyn, även om hon är ruggit tjurig.

Av nån anledning faller tjuriga och egensinniga hästar mig i smaken. De är liksom mycket mer spännande och utmanande att träna en häst som kommer med åsikter än en hjärndöd lydig häst.

En dag var jag upp i berget med Tilda och Chayenne, jag red på min rosa vackra ponny som jag såg att Tilda skrivit om, kom igen, gissa vad det är! ;) Försökte hjälpa Tilda med det här att inte Chayenne ska gå för djupt i formen, det gick riktigt bra faktiskt. Märks tydligt att en tjatande Nathalie på sidan gör skillnad mot för de stunder jag höll tyst och försökte få Tilda att minnas själv, även om det varken var många eller långa stunder.

Noel har fått vara ute i paddocken och tränat i lina, paketet från Naturhunden har kommit så jag bollen har vi blåst upp och lekt med hästarna med, trots att den nu är i hagen dygnet runt är de lite skeptiska, men Noel han kan rulla på den. På kommando, även om det inte sitter riktigt än så klarar han det sju gånger av tio.
I paddocken har jag och Noel bråkat lite då han hittat på att resa sig mot mig, vilket jag är rädd ska gå och bli en ovana, även om det hade kunnat användas för att lära honom stegra... Men säkerheten först, så efter en ryggning provade han igen vilket resulterade i en lång hektisk ryggning som tydligen var motiverande att inte göra om det, för det har han då inte.

Med Noel har det varit lite svårt att träna på långt håll, med många meter mellan oss, men det blir bättre och bättre. Ledkapselinflammationen verkar över, men han är än lite stel och försiktig. Han påvisar dock inga tecken på att ha nån besvärande smärta. Vilket känns riktigt skönt.

Idag har hovis här och verkade dem, guud så mycke bättre Noels hovar blev, de har inte blivit verkade på flera flera veckor. Det har gått alldeles för lång tid iallafall, men nu när hon kom och fixade till dem så han går på strålen istället känns det jättebra. Att låta Noel ha såå långa hovar var verkligen inte snällt, men vad gör man. Pappa som skulle hållit efter dem har inte haft tid och en "vanlig" hovslagare är ju inget alternativ då hon vi har gör på ett speciellt sätt. Duktig är hon iallafall./NattaCitat och ordspråk.

Citat och ordspråk - Kommentarer (0)
2011-08-08 @ 18:00:00


"Det finns inte någon hemlighet som är så förtrolig som den mellan en ryttare och dess häst"Min tappra Springare, Min tappra medföljare.

Tildas inlägg - Kommentarer (3)
2011-08-08 @ 12:24:41
Jag och Natta for en liten sväng i skogen. Jag red barbacka på Chayenne och Natta red på sin lilla rosa ponny som var jätte snäll och men det passade hela tiden. Hon fick hjälp upp för backen av Chayenne. 
Jag tyckte att det gick bra hela vägen inga större hinder. Då var det bara kvar att ta sig hem till Malå. Och då fick Natta lilla rosa ponny komma till undersättning! Och det gick bra. Och jag åkte bara med. Det var jätte kul och vi hade det bara bra.

Någon som vet vad ''den lilla rosa ponnyn'' är? komentera med svaret. Avslöjar om ingen kommer på det. På Torsdag säger jag. Du vinner en länk.// tilda


Beställning

Nattas inlägg - Kommentarer (0)
2011-08-04 @ 17:00:04
Än en gång har Nathalie spenderat pengar, på annat än godis.... Ovanligt eller hur? Jag blir lite irriterad på mig själv, för jag glömde bort att köpa några böcker!
Men det gäller inte, får göra en ny beställning snart och köpa dom då istället.
Vad köpte jag då, jo jag köpte några saker från naturhunden.
 
Bilderna är lånade från http://www.naturhunden.se

Köpte det här "NH paketet" för 1595 kr.
- En barbacka padd i mocka ink. gjord. Brun.
- En hästboll. Blå.
- Ett indianhackamore med dubbla knutar. Guldbrunt.
- En dvd om lastning på ett naturligt sätt av Marvin Thomey.

Och sen köpte jag ett arbetsdrep för 495 kr.
Det är 7.2 meter lång och är svart med guld streck.

 

/Natta


Drar till Umeå. (HIOH)

Tildas inlägg - Kommentarer (0)
2011-08-03 @ 23:26:44
HIOH: Handlar Inte Om hästar 

Ja, imorgon drar jag till Umeå för att gå på Stora Nolia och att ha lite Skojj. Men jag kommer inte hem förän på Söndag Kväll/natt så vi får se om jag hinner skriva lite då men jag kanske skriver om det finns en dator på Campingen, vem vet? Men som tur är så finns ju horze. Jag ska bara njuta! Och Mika far till Kiruna och är med Pia. så Det kommer bli Awesome! Och Natta ska ta hand om min skatt till jag kommer tillbaka.

 
Kommer sakna<3


//Tilda


Jag älskar min ponny!

Nattas inlägg - Kommentarer (1)
2011-08-03 @ 19:50:53

Jag skrev nyss ett långt inlägg om hur duktig Noel varit de senaste dagarna men när jag kom mot slutet tryckte jag av misstag nånstans och allt försvann, så jag upprepar jag älskar min ponny och jag är otroligt stolt över hans utveckling och han har varit sjukt duktig! Tror btw han älskar att bada! :D :D
Till något mindre roligt, som ni kanske kan roa er lite åt var att igår när jag satt på marken vid Noels hovar och borstade hans ben klev han på min hand... Inte skönt, jag lovar. Var på sjukan tidigare idag. Inget brutet eller så. Men riktigt svullet och ont.. (Ja jag tycker synd om mig själv som vanligt;))  
Noel har varit super och gått ridstigen helt lös, sprungit ikapp, och väntat på oss andra. Han har arbetat i paddocken så där lugnt men ruggit bra har det gått. Kärleksstigen har vi besökt ett x antal gånger och det har blivit bättre eftersom han har börjat gå fortare även om han äter lite nu och då. ;)
Vi har byggt en hage på våran gård så Noel och Lullen går här lite nu och då och klipper gräset. :P Men Lullen har insett att det inte är ström i staketet och smiter under tråden hela tiden och ställer sig hos grannarna och äter där. Tålmodiga grannar har vi :$

Jag älskar Noel och han gör sånna otroliga framsteg att jag börjar bli rätt, eftersom det går så sjukt bra. Ni vet när allt känns perfek, för perfekt så man blir rädd, eller snarare orolig. Perfektionen som är nu innebär ju att snart kommer det sämre tider och det kommer bli kämpigt. Med tanke på hur otroligt perfekt det är nu kan jag inte ens föreställa mig hur illa och dåligt allt kommer bli sen, alltså vilka problem och liknande som kommer uppstå. :/ 

Har för övrigt massa nya bilder, men kommer inte få tag på dom förns om en vecka och lite till.Fotograf: Mikaela Forsberg
Bild i repris. Är kär i bilden..

/NattaFrågestund med Tilda!

Tildas inlägg - Kommentarer (6)
2011-08-02 @ 13:19:52
-Ingen fråga är dum!Pågår till på Måndag.

// Tilda


Ridpass med Chayenne.

Tildas inlägg - Kommentarer (0)
2011-08-02 @ 12:54:00
Jag red Chayenne igår och var duktig och pigelin. Tränade lite sänkelvikningar och mjukgörande. Och jag värmde upp på en volt. Och så när jag skulle hoppa och göra en sak så blev Chayenne en liten bitch. Då skulle hon gå iväg. vOch då skulle jag fånga hon , först så gick jag sen så började och trava och då började jag springa lite smått och då sprang hon ut på en äng och över en liten väg till hagen där dom står nu och dääär stanade hon. Jag har en så busig ponny. Men sen fortsatte jag rida och det gick jätte bra=) Jag hade Emelie som hjälpte mig.


Jag och mika förra året.
//


Förhinder

Nattas inlägg - Kommentarer (0)
2011-08-02 @ 02:06:05
Tänkte bara ursäkte för att jag inte bloggat osv men det pågår mycket nu och jag finner varken tiden, orken eller lusten att skriva. Däremot går det toppen, suuperbra med Noel. Han överraskar mig varje dag. Men som sagt, jag tänkte bara be om ursäkt. Tror bloggningen blir mer aktuell till helgen. :)


Btw, Tilda har inte kunnat blogga för hennes internet har tjorvat eller hur det nu var. :s


/Natta


Citat och ordspråk.

Citat och ordspråk - Kommentarer (0)
2011-08-01 @ 18:00:00


"Har du tålamod så lär din häst det. Har du inget så låt din häst lära dig."
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus