Home sweet home

Nattas inlägg - Kommentarer (0)
2011-07-30 @ 00:01:38

Nu är jag ääntligen hemma i Malå, älskar det här stället! Mest kanske för att Noel är här och för att det sällan händer grejer. ;) När vi åkte hem så svängde vi förbi hööks i Sundsvall också. Lite mera hästsaker kändes alldeles nödvändigt. Köpte bara en flugluva åt Noel eftersom han har haft sönder sin, han hedde ju faktiskt sönder den samma dag som vårt hööks paket kom, ni minns där ett tag innan denna semester.. Mycke höösk på sistone, men det skadar väl inte? :) Mer än flughuvan köpte jag bara en grimma, en lilla grimma med fleece och LF brodyr. Riktigt söt ju, däremot fanns den bara i cob och Noel har full på grimmor men jag blev småkär i den så han fick den ändå! :D  

Tror för övrigt jag kommit in i nån lila period.. Allt som är lila drar till sig min uppmärksamhet!

Vi kom hem från Stockholm vid åtta-nio tiden. Minns inte riktigt eftersom det enda som surrade i mitt huvud var att jag ville till Noel så jag gick dit fortast möjligt. Vad jag gjorde med honom får däremot vänta till imorgon för jag känner mig sjukt sliten och trött. (Har sovit dåligt i Stockholm på grund av värmen, och satt vaken till fem på morgonen  natten innan idag, som vi åkte hem alltså. Och sen klev alla upp mellan halv sex och åtta. Min plan var att vara vaken hela natten och sova hela bilfärden för att slippa bli åksjuk, men det sket sig.)
Guuud vad jag har saknat Noel! :o


/NattaNattas inlägg - Kommentarer (1)
2011-07-29 @ 03:15:51

Fotograf: Deborah Silvo
Ser ni hur galet söt och sjukt lurvig Noel var i vintras? :D Eller söt är han ju alltid men asså kolla ba!!
Tycker för övrig alla ska besöka hennes blogg, bara för att hon loovat att ta kort på Noel imorn ;) Eller ja imorrn blir ju idag men det är ju ändå imorrn för att jag inte lagt mig än.. Äsch!

/Natta


Noel

Tildas inlägg - Kommentarer (0)
2011-07-28 @ 23:56:26
Jag gick ut och gick med Noel på kärlekstigen och det gick jätte bra förutom att han skulle äta hela tiden.. Men som tur var blev han algrig rädd eller så. Och Mika som red LulleB :P


Fotograf; Mika?/Natta?

// Tilda


Imorgon.. ♥ .. är det vi igen

Nattas inlägg - Kommentarer (2)
2011-07-28 @ 21:21:19/Natta


Vad jag spenderade pengar på

Nattas inlägg - Kommentarer (0)
2011-07-27 @ 14:36:27
Jag tänkte tvär tala om vad jag köpte på hööks. De va inte mycket, men det var saker jag kommer ha användning av! :)


Ett lädergrimskaft - 199 kr
Asså egentligen tycker jag inte man ska behöva ha kedja på hästen när man leder den, men jag kommer nog bara ha det som en säkerhetsgrej. Alltså så jag kan känna mig säker även om Noel inte gör något. Till exempel om vi ska ut och gå ridstigen och måste passera lastbilsparkeringen. Då kan jag sätta kedja just där över för då är det inte samma risk att han drar iväg "bara för att" och använder lastbilarna som anledning när lastbilarna egentligen är mitt problem. Noel har ju egentligen inga problem med lastbilarna och tycker inte de är märkvärdiga, det gör jag däremot. Så jag stressar upp mig galet mycket när jag är vid trafiken och det smittar delvis av sig på Noel, man han brukar agera vägvisare och hjälpa till mentalt.Back on track ryggvärmare - 739 kr
Noel har inga problem i ryggen som vi märkt av eller något sådan men jag köpte denna eftersom Noel ska gå på lösdrift i vinter och de kalla norrlandsvintrarna bidrar ju till att man får lägga väldigt mycke tid till att värma upp hästen innan ett ridpass/träningspass. Så Mariah tipsade mig om att köpa en sån här för då när man tagit in hästen och fixat färdigt den och bara utrustningen är kvar kan man lägga på ryggvärmaren så en del av överlinjen iallafall får hjälp på traven att komma igång. Man låter den ligga på en stund och sen tar man bara av den och kan spara lite tid från uppvärmningen till att kanske lösa något "problem" som uppstår.Oversize mössa - 29 kr
Den va ju ba allmänt awesome så den var jag tvungen att köpa!

/Natta


Idag besökte vi...

Nattas inlägg - Kommentarer (2)
2011-07-26 @ 22:05:24

Hööks
Kaaappiisch!
De va grymt, vad jag köpte får ni veta imorgon.
Men jag köpte faktiskt bara nödvändiga saker, på riktigt!
:D/Natta<3

Tildas inlägg - Kommentarer (0)
2011-07-26 @ 18:43:35

Fotograf; Tilda Forsberg

// TildaJag vill ju ha onödiga saker också.

Nattas inlägg - Kommentarer (1)
2011-07-26 @ 16:00:33

Nu har jag kikat runt lite på olika butiker på nätet, alltså till exempel hööks, naturhunden, shop4horses osvosv och jag har räknat hur mycket det skulle kosta på varje sida om jag bara ville ha det nödvändigaste och sedan har jag lagt ihop alla priserna och kommit upp i en lagom summa. Så det blir nog en galen beställning när jag kommer hem till malå och fått lönen, (mammaaa, pappaaa.) men det jobbiga är att jag inte bara vill ha nödvändiga saker, jag vill ha onödigt skräp också. Det blir ju så mycket roligare om man har tio grimskaft, 14 hovkratsar, nio repgrimmor att välja mellan och så vidare. Tycker jag iallafall. :) Men mamma och pappa kan säkert sponsra mig med några hundra. ;P Eller så inte.

/NattaJag saknar honom...

Nattas inlägg - Kommentarer (1)
2011-07-26 @ 12:51:36

Fotograf: Mikaela Forsberg


/Natta


Elina/Chayenne

Tildas inlägg - Kommentarer (0)
2011-07-26 @ 11:28:43

Jag red Elina i går och det är helt annars en Chayenne...

JAg började borst hon och jag hade tagit på sadeln och börjat spänna och när jag skulle spänna sissta hålet så fick hon ungefär ''panik'' och började backa men tur att hon inte satt fast! och då spände jag upp sadelgjor och så gick jag med henne en lite bit och sen började jag om.denVi (jag och Clara) red i hagen längst upp. Vi värmde upp och Clara skulle bara följa efter mig så då sa jag; ''Det är bättre att ta egna vägar annas lär sig heidur att hon bara ska följa efter en annan häst och du ska ju inte träna det Elina behöver träna på''.

Jag började med volter och först skrit och sen trav och sisst galopp. och gjorde det i båda varven tills hon kändes mjuk. Hon hade svårare i vänster galopp, men det blev bättre. Sen så gjorde jag lite andra skaker och så skulle vi gå runt hagen (den dom står i nu). och när vi var vid skogen så såg hästarna oss och då började chayenne gnägga ÅÅå det låter så sött XD men då hade vi skrittat att och skulle borst av dom, elina hade blivit svettig. Så då svampade jag av hon och så. När vi kom till hagen släppte vi in dom och jag tog ut Chayenne och vi skulle gå en liten sväng. Chayenne var som vanligt och hade ingen lust att skynda sig, hon komme där i sin egan tackt...
Men hon var ändå duktig! och söt!

Om ni inte visste så har elina sadel tvång så man måste spänna ett hål göra nått annat spänna ett hål göra nått annat o.s.v.

 Sööt tjejen i vintras..
 <3

// TildaKonkurrenter

Våra inlägg - Kommentarer (1)
2011-07-26 @ 08:23:00


Jaa, Emelie och Mika ska nu skaffa en gemensam blogg precis som oss. Det roliga i det hela är ju att vi alla är syskon... Emelie & Nathalie är ju tvillingar medan Tilda & Mika är syskon med några års mellanrum.
Hur tror ni det slutar? Vi tror det kommer bli konkurrens på hög nivå, vilket förhoppningsvis bidrar till desto bättre bloggar? :D Däremot är deras blogg ännu inte "officiell", det ska fixas massa innan dom delar med sig och börjar blogga öppet. Emelie har ju nyligen skrivit om en hemlighet på sin blogg, men jag kan tala om att den nya bloggen inte har något med det att göra!

Nathalie fick ju även äran att skriva det allra första manuella inlägget på bloggen, som ni kan se ovan. ;)


Citat och ordspråk.

Citat och ordspråk - Kommentarer (0)
2011-07-25 @ 18:00:00


"Det finns alltid två sätt, ett för hästfolk och ett för övriga"Dagens citat

Citat och ordspråk - Kommentarer (3)
2011-07-25 @ 17:10:00

"Att ha en bäddad säng är mer som dressyr medan en hemtrevlig, obäddad säng säger mer hoppning."
- Emelie JosefssonVåra inlägg - Kommentarer (1)
2011-07-25 @ 15:23:00
Hinder är vad du ser när du släpper blicken från målet.Djurens rätt

Våra inlägg - Kommentarer (1)
2011-07-25 @ 14:36:03


KällaVart är världen påväg? - Rollkur förklarat.

Våra inlägg - Kommentarer (1)
2011-07-25 @ 13:31:44


Visst det finns både bättre och sämre videor om rollkur men denna tycker vi är riktigt bra eftersom den rakt på sak beskriver rollkur i stora drag.
Tycker alla ska de den!! Även om ni sett den förut skadar det väl inte att uppfriska minnet?


Nattas inlägg - Kommentarer (0)
2011-07-25 @ 12:02:19


Fotograf: Nathalie Josefsson


/NattaOrdning och oreda.

Nattas inlägg - Kommentarer (2)
2011-07-24 @ 22:48:35
Asså gud vad jag önskar att vi kunde få till bloggen utseende. allt i form av design och header. Ja allt, kategorierna och hela köret. Ser så otroligt många andra supergrymma bloggar som har världens fränaste utseende på bloggen. Men men, så länge både jag och Tilda är otekniska eller vad det nu är vi inte är så får den väl se ut så här.
Förlåt men jag måste få klaga lite in public och inte bara för mig och mina alter egon. ;P

Sitter all fri tid, tid som jag är rastlös, all den tiden sitter och jag tränar på photoshop även om jag fattar nadaa och min dataskärm har damp så färgerna är helt annorlunda. Någon kanske har lagt märke till att bilderna jag publicerat den senaste tiden varit väldigt röda och med riktigt starka kontraster. Så ser det verkligen inte ut genom min dator.

Nu när jag fått lättat på hjärtat tänker jag återgå till att vara irriterad i photoshop världen.


Som sagt, leker bara lite.

/Natta


Förlåt mig!

Tildas inlägg - Kommentarer (0)
2011-07-24 @ 22:43:34
Förlåt att jag inte har skrivit om hästar och Chayenne, men jag har inte tid och rum. Men jag ska försöka bättra mig. I dags läget så händer det inte så mycket jag bara tar det lungt och så. Och jag har som inte haft lust (inte för att jag inte gilla att blogga för det älskar jag) det hära suget! Men nu har jag fått massor av ideér och dom komme lite av Natta måste jag erkänna.
Hittade några bilder sedan julshowen


//Tilda


Visste ni att...

Våra inlägg - Kommentarer (0)
2011-07-24 @ 20:06:00
... Natta saknar Noel.


Fotograf: Mikaela Forsberg


Nattas inlägg - Kommentarer (0)
2011-07-24 @ 17:00:00


Fotograf: Mikaela Forsberg


/NattaNattas inlägg - Kommentarer (0)
2011-07-24 @ 14:59:39


Fotograf: Nathalie Josefsson


/NattaGamla hästsaker!

Tildas inlägg - Kommentarer (1)
2011-07-24 @ 11:00:59
Jag har hittat en sida med massor av gamla saker och min första tankte var OJ átt dom har klarat sig under all denna tid!!

Bilder och text lånade av ojelunds hemsida.                            - täknet det jag tycket
 
Hästsvansar
som tillhör Nils-Gustav Nilsson, Sånetorp. Detta är svansar som tagits som minne av gamla trostjänare av ardennerras.

Kille f. 1926 d.1949

Max f. 1929 d.1951

Docka f. 1944 d. 1958

Fille f. 1947 d. 1974

Ingivare.

Den användes för att ge medicin direkt i halsen på hästar. Det var framförallt avmaskningsmedel som gavs. -Tänk att få den i munnen!

Stomme till gammal
klövjesadel

Tofflor till häst användes på mjuk sankmark för att hästen inte skulle sjunka ner i det mjuka underlaget. Med sådana på hovarna kunde hästen arbeta ute på t.ex. mossar utan att sjunka ner.


Några av alla modeller på hästskor som använts. Vissa får man inte använda idag.

En mycket gammal upphittad hästsko. Den hittades djupt i en mosse. Den visar att hästarna förr var ganska små.

-Titta vilken skillnad det kan vara mellan hovar.

"de skarpa
(förbjudna tränsbetten)".               -Tur att det är förbjudna!

De som kan skada hästens mungipor.

Klavn.

Fästes runt karleden (strax ovanför hoven) med ägarens bomärke när hästen släpptes på skogen.
-Den borde ha gjort ont! Jag skulle aldrig ta på Chayenne den dära!

// tildaT som i tävling

Våra inlägg - Kommentarer (0)
2011-07-23 @ 20:01:01


Vi är med och tävlar om att bli veckans blogg hos http://www.daniglitters.blogg.se.
Var med ni också -> klicka här!Nathalie Josefsson

Nattas inlägg - Kommentarer (0)
2011-07-23 @ 19:54:00
Mitt namn är Nathalie, även kallad Natta, jag är en motiverad 16 åring med ett brinnande intresse för frihetsdressyr och en obeskrivlig kärlek till hästar. Min alldeles egna ponny på 140 centimeter till manken heter Noel fast efter tidigare skador kallas han även för Stacke. Han föddes den 23:e juni 2001.  Noel är ursprungligen en ridskoleponny, efter traumatiska händelser blev han dock en fara för både elever och personal då han tappade förtroendet för människan. Jag har kämpat med Noel sedan dagen han klev in på ridklubben, han har sedan första mötet varit min favorithäst och hans förändrade beteende ändrade inte på det. Tillslut köpte jag Noel från ridskolan, för både hans och mitt eget bästa. Utvecklingen vi gjort är enorm och har bidragit med erfarenheter av både fram- och motgångar. Förutom Noel slår mitt hjärta även för min älskade pojkvän Peder.
Jag h


Visste ni att...

Våra inlägg - Kommentarer (1)
2011-07-23 @ 17:44:54
... Idag är Noel tio år och en månad gammal.


Nattas inlägg - Kommentarer (0)
2011-07-23 @ 14:54:18Fotograf: Mikaela Forsberg


/NattaMåste våga rida på rakt spår

Nattas inlägg - Kommentarer (2)
2011-07-22 @ 14:58:48
Äntligen har vi kommit till inlägget där jag ska skriva om hur Elina gick igår.

Jag tog av mig sporrarna och valde det tredelade bettet eftersom hon varit så konstig på hacket på sistone och jag tänkte att om jag bara ska motions rida henne åt Mika är det ingen idé att jag tar hacket för då när problemen väl uppstår måste jag ta mig an det. Tvångstanke.. Hur som helst började jag skritta henne efter samma skogsväg som jag hade farit med Chayenne men det hade blivit lite mörkare när jag red Elina så jag fantiserade om att en fågelskrämma eller två skulle komma och ta ihjäl oss. Inte för att vi ska gå in på det... Men jag vände iallafall och red på lägdan istället. Hon var relativt fin i munnen och bar sig själv, däremot hade hon något knas för sig och visste inte riktigt vilken gångart hon skulle ha. Men eftersom vi skulle skritta satt jag bara tungt i sadeln och bad henne skritta lugnt. Trots mina försök att lugna henne stressade hon självklart upp sig och blev bokstavligtalat dyngsur i svett innan vi kommit till traven. Som sagt ber mina tvångstankar mig att lösa problem istället för att se förbi dem så jag blev tvungen att försöka hjälpa Elina att lugna sig. Inte lätt!

Efter kanske 20 minuters skritt arbete som riktade sig mot att få henne lugn över gick jag till traven. Hon blev lugnare i skritten när jag gjorde volter, ställningar och korta skänkelvikningar. Bara några steg i taget, så jag chansar på att delar av hennes beteende kom från att hon helt enkelt var rastlös och inte visste vad hon skulle göra.

Menmen, jag gick vidare till traven och tänkte att då kanske hon skulle lugna sig men icket. Elina stressade upp sig och skiftade mellan trav och passgång hela tiden. Grymt frustrerande. När jag satte igång henne till trav berodde den kommande gångarten helt på vilket tempo jag bad om i övergången. Ju lägre fart desto större tendens till pass och ju högre tempo desto mer trav. Volter visade sig däremot vara lösningen, men innan jag hade förstått det... Jag kom till platsen där allt stod stilla eller alltså hon fortsatte bara med passen osv så det gick varken framåt eller bakåt egentligen så jag fick en sån där blixt i huvudet. "Jag måste sakta av till skritt och räkna till fem". Jag märkte det liksom inte själv men jag blev stressad av Elina vilket stressade henne så jag fick ännu mer att tänka på och så fortsatte det i en ond cirkel. Så när jag väl skrittade insåg jag att det som funkade i skritten var volet så jag gjorde det i traven/passen också vilket resulterade i att hon travade heelatiden! Då kändes det mycket bättre och hon började lugna sig. Red på en ganska stor åttvolt och försökte hålla nere tempot.

När traven var "normal" igen började jag fundera på om jag skulle våga trava på rakt spår eller om hon skulle slå över till pass och allt arbete vara i onödan? Men då kom en till blixt och intalade mig att om hon slår över till pass betyder det ju bara att min metod och mina övningar inte funkar och att jag måste hitta ett annat sätt. Så små nervöst rakställde jag henne och red ner längst ängen.. Läs sakta då blir det mer dramatiskt.. och till min förvåning behöll hon den lugna kontrollerade traven även på raksträckan! Fortsatte trava runt lite innan jag övervägde hur vida jag skulle prova galoppen eller inte.

Dumdristig som man är gjorde jag det ju såklart. Den var helt klart mycke mer "Elina" än vad de andra gångarterna hade varit. Däremot var fattningarna inte så bra så i några minuter jobbade vi på det. Hon valde liksom att när jag bad om galopp slå över till pass och från det rulla vidare in i galoppen. Redan efter några fattningar blev det däremot riktigt behagligt att träna med henne. Måste påpeka att den tvådje fattningen var urgrym, helt galet! Den var klockren! Annars gick det faktiskt riktigt bra, kändes som att allt som just blivit utfört blev ett ganska bra pass trots att det egentligen var uppvärmningen enligt mina planer för passet.

Hon var så duktigt så det fick duga och jag travade av henne i en lång och låg form, vilket hon verkade tycka var ganska skönt. När hon var avtravad och avskrittad kom Emelie och hämtade alla Cholles grejer från sadelkammaren. Hon sstannade när mamma och Gunte åkte, hon tänkte cykla hem med mig. Snällt. Så när Elina var färdig och vi skulle fara hem parkerade jag min ända på pakethållaren och Emelie fick cykla hem.

Det här inlägget blev nog ganska  tjorvigt men så äre ibland. :)Fotograf: Nathalie Josefsson
Bju på en bild på Mika å Elina.


/Natta


Rollkur, inte riktigt.

Nattas inlägg - Kommentarer (2)
2011-07-22 @ 10:06:59
Igår red jag ju även Chayenne en kort sväng. Hade sporrar och tredelat bett.
Det började med att jag cyklade till laine sedan hade jag tänkt rida Elina först eftersom jag antog att Chayenne var den som skulle vara mer krävande och skulle ta mycket av min energi, tanken var då att jag skulle orka med Elina också om hon hittade på något. Men när jag skulle ta på Elina grimman vände hon på klacken och ville inte alls bli ompysslad av mig så jag tog Chayenne först istället.

For efter skogsvägen för att kunna mjukgöra henne i sidorna genom att flytta henne för skänkeln och träna ställningar. Men redan i skritten började hon gå bakom lod, (formen alltså) så jag försökte rida fram till handen och söka olika lösningar på det. Tillslut började hon hålla stadigare i lod men så fort man tog i henne dök hon i princip. Samma problem kvarstod i traven men där gick det fortare att åtgärda eftersom hon ville titta på saker och tycke många små saker var riktigt riktigt farliga.

När hon kändes varm och mjuk började vi med galoppen och där blev hon som förbytt, hon gick fint i form och arbetade med ryggen ordentligt däremot var galoppen motsatsen till vad den varit förut. Den var riktigt samlad och att få henne i arbetstempo var en hel upplevelse det i sig. Hon ville inte vara ensammen i skogen tror jag men efter några galoppfattningar började hon själv öka tempot till något friskare.

När jag sedan blev paranoid och började oroa mig för vampyrer och varulvar vände vi och red hemåt igen. Då blev det också mycket galopp arbete, fattade höger galopp -> fem språng. Avsaktning. Fatta vänster galopp-> fem språng osv. Blev riktigt bra träning för henne. På slutet blev hon ljuvlig och tog fattningarna ordentligt. 

Efter att galoppen kändes "klar" fortsatte jag trava nästan hela vägen tills man såg öppningen mot hagen, i nedförsbackarna blev det skritt men annars travade hon på i en rask takt och fick ett riktigt bra intervall pass.


Fotograf: Mikaela Forsberg

Och jaa, jag ser också hur hon går på bilden. Det är på det viset hon krullar ihop sig.


/Natta


Skrittarbete/ledarskapsövningar.

Nattas inlägg - Kommentarer (1)
2011-07-22 @ 08:49:42
Egentligen har jag nog inte tid att skriva om vad jag gjorde med hästarna igår eftersom jag opackat, ofikat o,o,o a ni vet, men jag fattar mig kort. Hinner dock bara med Noel för stunden.

Med Noel blev det skrittarbete och ledarskapsövningar i paddocken, tog repgrimman med tyglar från hööks. Det funkade riktigt bra faktiskt, bättre än väntat. Galet bra, det var perfekt vilket gör det ännu svårare att åka idag.. Men men först ledde jag honom med ena tygeländen fastknäppt under hakan och tränade skritt - halt - skritt - halt - tvärsväng - halt - backa osv. Ville inte kräva att Noel var för långt bakom mig och så så att vi höll cirka en meters avstånd. Tränade lite friendly game, driving game, vändningarna gick bättre än de gjort förut så jag blev ganska lycklig när Noel visade sånt engagemang.

Knäppte fast tyglarna på vardera sida om grimman och la ena armen över Noels manke där jag tog ena tygeln, Noel gick problemfritt i form och arbetade med bakbenen, lite skänkelvikning fick honom fort väldigt känslig, asså energin han hade, ni skulle sett honom.

Noel brydde sig inte om trafiken så som lastbilar, bussar, vanliga bilar däremot tyckte han att motorcyklar som passerade var riktigt spännande så några små skutt och huvudslängningar bjöd han också på.

På slutet lät jag honom vara lös och tränade som i början ledarskapsövningar, det gick bra tills Noel blev hungrig och började äta istället.

Jag är då hur som helst ruggit imponerad av honom.


Fotograf: Mikaela Forsberg
Smälter varje gång jag ser den här bilden...


/Natta


När jag vaknar...

Nattas inlägg - Kommentarer (0)
2011-07-22 @ 00:08:06

... skriver jag om dagens all hästhantering. Har hunnit med Noel, Chayenne och Elina idag, hurtig? Jag vet;) Eller så är jag bara allmänt oaktiv annars..? De tål å tänka på.


Fotograf: Mikaela Forsberg


/NattaEmelie och Cholle

Nattas inlägg - Kommentarer (1)
2011-07-21 @ 17:01:31


Sevärdfilm!

Och jaa, än en gång har jag döpt om Lullen, han är nu mera aktuell som "Cholle".

/Natta


Stockholm

Nattas inlägg - Kommentarer (0)
2011-07-21 @ 12:14:45Imorgon åker jag till Stockholm med mina föräldrar och min kära tvillingsyster för att få lite semester. Jag och Emelie kommer stanna i Stockholm hos vår älskade bror Peter medan mamma och pappa fortsätter äventyret ner mot Skåna till sina skåne vänner. Nästa fredag kommer vi upp till Malå igen.

Poängen med det här inlägget var att jag inte kommer ha något "hästigt" att blogga om under dessa 7 dagar, men datorn kommer jag ta med mig så ni får troligtvis bilder iallfall. :)

Urban tar hand om Noel på lösdriften sedan tänkte jag att Mika eventuellt skulle få gå ut och gå med Noel två-tre gånger för att han ska få hålla igång. Men henne har jag inte snackat med än, så om hon ens vill ha med min fyrbening att göra är oklart. Förhoppningsvis finns det alltid någon att vända sig till, men Mika är första man kommer att tänka på eftersom hon känner Noel och jag vet ju liksom hur hon hanterar hästar osv ;)
Sen är det ju så att Noel är speciell och kan hitta på vad som helst så man släpper inte iväg vem som helst med honom. Av säkerhetsskäl.
Nog för att jag tror det som stör Mika mest är risken för att göra bort sig är ganska stor. Äsch nu ska jag inte sitta här och diskutera sånna saker med mig själv på bloggen.


/NattaIgångsättning

Nattas inlägg - Kommentarer (0)
2011-07-21 @ 11:34:15
Eftersom Noels igångsättning påbörjats tänkte jag slänga upp några uppställningsbilder på honom. Och Nej, ingen av dom är "tänkta" / "seriösa". När Noel väl stod i en pose tog vi kort helt enkelt. Fläckarna han har på kroppen kommer från att han är smutsig och det hade regnat innan vi for ut. :)

Fotograf: Mikaela Forsberg.
/Natta
Tystnadsplikt & Bildbomb

Nattas inlägg - Kommentarer (1)
2011-07-20 @ 13:32:25
Okej där kanske jag överdrev lite. Jag har ingen sån när det gäller ridningen... Eller har jag? Äsch till saken.
Det pågår ganska mycket i min hästvärld just nu men mycket är också ouppklarat även om det är bestämt hur det ska bli. Känns som att framtiden blir av både det goda och det onda. Vi får hålla tummarna för att alla är positiva!

Jag erkänner iallafall att jag här om dagen red Chayenne, tränade lite basic med henne även om hon inte är såå liten längre, alla behöver vi träna på grunderna ibland, right? Det gick bra tycker jag, men eftersom hon inte var allt för brydd om mina skänklar förra gången tog jag sporrar. Och ja, mitt andra namn är hycklare, mitt tredje kanske är dubbelmoral! Men det tänker jag skriva och förklara mig om i ett annat inlägg framgent!
Slänger upp några bilder från när vi red, Mika red ju då Elina och Emelie fotade nästan alla bilder.
Och nej, jag tänker inte sitta och skydda mitt sätt att rida med sadel, träns och hela köret. Det var galet länge sen jag red med sånt så jag känner mig ringrostig. Men det gäller att bjuda på sig själv, ellerhur? Även jag är ryttare och är medveten om hur man tänker, tolka det hur ni vill!'

/Natta

Photoshop.

Tildas inlägg - Kommentarer (0)
2011-07-20 @ 11:17:18

Jag har suttit och gjort en bild i photoshop. Ni får inte klaga för att jag är inte så bra;) Men jag tycker att jag har blivit lite duktigare...

 

Och min mobil som inte har kommit än:'( den är i göteborg nu och den har varit i stockholm, paris och madrid så Coolt ändå=)

// tildaInsprationsbrist

Nattas inlägg - Kommentarer (2)
2011-07-18 @ 11:06:00
Jag har..
(x) Suttit på en skenande häst
(x) Suttit på en stegrande häst
(x) Suttit på en bockande häst
(x) Ramlat av en häst
(x) Galopperat barbacka över en sommaräng
(x) Hoppat över 60cm
(x) Ridit en häst i hagen
(x) Varit på ridläger
(x) Galopperat över ett snöklätt fält
(x) Longerat en häst
(x) Ridit western
(x) Ridit islandshäst
(x) Gått promenader med en häst
(x) Ridit ut ensam
(/) Ridit in en häst
(x) Duschat en häst
(x) Sovit i ett stall
(x) Förlorat en häst du älskat otroligt mycket
(x) Badat med en häst
(x) Blivit illa sparkad/biten/skadad pga en häst

Antal 19.5/20

(x) Borstat en häst
(x) Ridit i tre gångarter
(x) Hoppat 1 m
(x) Tolkat efter häst
(x) Ramlat av mer än 10 ggr
(x) Ramlat av och skadat mig illa
(x) Ramlat av på ett hinder
(x) Kört en häst
( ) Kört en riktig travhäst
(x) Voltige
(x) Blivit sparkad
(x) Blivit trampad
(x) Ridit tre gånger på en dag
(x) Ridit Barbacka
(x) Ridit ut mitt i natten
(x) Ridit 2 på samma häst
(x) Hoppat en terrängbana (Ridstigen?)
(x) Tävlat Dressyr
(x) Tävlat Hoppning
( ) Tävlat Distans
( ) Tävlat Fälttävlan
(x) Tävlat Gymkhana (Inte en äkta, men det är ändå blodigt allvar ;))
( ) Tävlat lokalt eller högre
(x) Tävlat klubbtävling
(x) Tävlat western (Inte en äkta, men det är ändå blodigt allvar ;))

Antal 21/25

Jag äger..
(x) Ridbyxor
(x) Ridhjälm
(x) Chaps
(x) Ridstövlar
( ) Jodpurhs
(x) Ridspö
(x) Sporrar
(x) Ridhandskar
(x) Ridstrumpor
(x) Skyddsväst

Antal 9/10

Nämn EN häst som du har
Ridit på: Noel
Ridit barbacka på: Noel
Ridit ut på: Noel
Ramlat av: Noel
Hoppat: Noel
Tävlat dressyr: Noel
Tävlat hoppning: Noel
Tolkat med: Noel
Longerat: Noel
Varit arg på: Noel


/NattaPerfektion

Nattas inlägg - Kommentarer (0)
2011-07-17 @ 16:58:47

Herregud.

Det är obeskrivligt.

Idag hade jag och Noel en sån där dag när allt stämmer till 1000.

Det var länge sen vi hade det så.

Jag har saknat den här känslan.

Från första stund då jag kom till stallet tills att jag alldeles nyligen trampade därifrån på cykeln var allt perfekt.

Bådas humör var på topp och allt kändes bara så sjukt bra.
Den här bilden tog jag senaste gången jag kände på det här viset.
Minns den dagen galet väl, jag tränade honom i paddocken och han var lös hela passet, det var dagen innan en dressyrtävling som var på klubben.
Ni har fått den känslan någon gång va? Då allt är så underbart, livet bokstavligen leker.


/NattaSvar på tal

Svar på tal - Kommentarer (5)
2011-07-17 @ 12:53:18

Maja om: "Det ska vara lätt att göra rätt."

Varför ska man provocera fram ett betende för att sen träna bort det? det blir ju som att be hästen göra fel och sen straffa? Är det inte bättre att träna bort betendet när hästen beter sig illa? det är vad jag tycker. Men vill gärna höra vad du tycker :P

Svar: Jag tycker det är nödvändigt i att provocera fram ett beteende om det endast uppstår i vissa situationer som man inte kan utsätta varken häst eller ryttare för då det kan bli farligt. Det går inte ut på att be hästen göra fel och sedan bestraffa den, baktanken är att få hästen att utföra det oönskade beteendet och sedan tillrättavisa den. I grunden ber man inte hästen göra fel utan man lurar bara fram beteendet.

I det här fallet har Chayenne börjat dra iväg när man galopperar och Heidur drar också iväg, i turridningsledet alltså. Det andra kanske ännu farligare är att när de är för nära de andra hästarna tvär vejer de undan och byter spår. Vilket kan bli farligt om man inte hänger med på svängen och det ger dem ännu större möjlighet att sticka.

Nej, båda hästarna är snälla och passar egentligen utmärkt till turridningen men detta är något hästarna kommit på nyligen att de ska göra. Och de passar på när det är orutinerade ryttare vilket turridningen ofta innebär.

Eftersom turridningen är idag och hästarna har börjat uppföra sig så under veckans gång måste man ju göra något åt det, speciellt då det inte finns tillräckligt många hästar för att utesluta dessa. I fredags försökte vi få bort beteendet. Grejen är den att om man skulle ha tränat bort beteendet när det uppstod  under veckan skulle farorisken blivit ännu större eftersom situationen uppstått när ryttarna i sig varit lite gröna och framförallt unga. De orkar till exempel inte hålla hästen om den vill sticka, de han kanske inte balansen/styrkan för att göra one rein stop, osv. Det utgör en stor risk att inte försöka träna bort ovanan helt enkelt.

Du tycker man ska vänta tills hästen beter sig illa med att tillrättavisa, och det är precis vad vi gör när vi provocerar fram det. Vi låter de andra galoppera vilket resulterar i att Chayenne och Heidur vill sticka, då tillrättavisar vi dem. Denna procerdur upprepar vi ett x antal gånger under ritten medan vi varvar med att lunka i skogen och klättra i backar. Så vi väntar alltså tills hästen gör fel och sedan åtgärdar vi problemet.


/NattaÅldern när man bara vill ha kul, njuut!

Nattas inlägg - Kommentarer (0)
2011-07-16 @ 18:06:15

Tänkte inte gå in djupt på något nu utan bara berätta att jag red Heidur igår med Emelie på Lullen, Mika på Chayenne och Anna-Pia på Ikaros. Efter ett tag bytte jag och Mika häst och det gick bra med båda. Vi provocerade fram ett mindre önskvärt beteende hos dem båda för att de ska gå på turridning imorgon och på senaste tiden har de båda varit lite "vildare" än vad som kommer vara aktuellt imorgon. Det gick bra och vi gjorde ju trots allt det för att det inte skulle hända något allvarligt så det känns bra i lillhjärtat mitt.

På slutet red jag Chayenne och Anna-Pia instruerade mig. Bara en kort stund men slut kan jag lova att jag blev, försökte få henne att gå på volt och hålla ställningen, formen och spåret. Allt det där som hör till helt enkelt. Vi ökade och minskade volten, det gick bra! Chayenne förstår fort. Sen kom vi fram till något som jag inte tänker ta upp här på bloggen ännu, utan det får ni veta till veckan då allt är klart.
Å jaa, Chayenne är Tildas häst men hon är borta och Mikaela skulle rida och provocera som jag berättade. Tänkte bara så ingen tror nått är galet.

Som sagt tänkte jag inte gå in djupt på det här så nu ger jag mig för jag är hungrig och snart lär maten stå på bordet, självisk? Jo tack jag vet.


Foto: Mikaela Forsberg

/NattaFysisk ansträngning

Nattas inlägg - Kommentarer (1)
2011-07-16 @ 12:57:00Jag och Emelie har dealat om en grej, vi ska ta oss till Laine där LulleB är på bete varje dag tills dess att han blir riden hem, vilket sker på tisdag. Men vi ska inte ta oss dit på vilket sätt som helst, vi ska antingen cykla, gå eller jogga. Det har blivit ganska impulsivt två dagar att vi bestämt oss sent på kvällen att cykla dit, på en cykel! Men tur för mig är Emelie lätt att handskas med när man känner henne så jag lurar henne att jag har cyklat mycket och det slutar med att hon cyklar 99.999 % av sträckan, cirkus en mil.
Igår blev det däremot inte av eftersom vi hade fullt upp hela dagen med att flytta alla våra hästgrejer till boden. Det blev fullt men vi försöker hålla ordning. Bilen blev alldeles fullpackad, och vi hade ju redan massa grejer där plus att vi har kvar några täcken och andra små saker hemma som ska tvättas/impregneras. Det tog tod kan jag tala om, plus att här om dagen skurade vi och dammtorkade heela boden. Vi var så duktiga. Men dessvärre existerade det ett x antal spindlar där inne vilket resulterade i y många hjärtattacker.
Sen varför vi i slutändan inte cyklade till Laine var för att vi åkte dit på kvällen med Anna-Pia och Mika och red hästarna.


/Natta

"Det ska vara lätt att göra rätt."

Nattas inlägg - Kommentarer (2)
2011-07-16 @ 10:42:02
I torsdags gick jag ut med Noel för andra gången efter att han varit sjukskriven, hade Emelies mjuka kapson och ett bra grimskaft. Peder följde med som sällskap. Noel glömde nästan bort att han skulle försöka vända till stallet och att han skulle stanna och se hungrig ut. Jag tycker det gick bra, han gjorde inga dramatiska försök till att rusa iväg. Däremot när Peder skulle låtsas vara duktig och leda honom fick han för sig att han skulle springa snett framför och buffla bort honom för att kunna vända hem mot Dokkan. Stackars hästar, de har bara varandra nu och det vet dom... Huvva! Båda blir riktigt upprörda när den ena far från hagen. Vi tog oss till där långa lägdan på sista delen av kärlekstigen börjar, mitt sjättesinna intalade mig att det vore smartast att vända vid det laget eftersom det verkade finnas farliga saker längre fram och jag vill inte ge Noel någon möjlighet att dra iväg igen. Det får inte gå och bli någon vana om man säger så, och för att hjälpa honom på traven försöker man göra det lätt för honom att göra rätt och svårt att göra fel. Sedan finns det självklart stunder där man måste provocera fram ett sämre beteende hos en häst, men oftast för att försöka arbeta bort det.

Nej egentligen tycker jag inte det är okej att jobba bort ett beteende hos en häst eftersom det är en del av vem hästen är, men när det går så långt att det blir farligt tycker jag det kan vara nödvändigt. Inte bara för att människorna och omgivningen ska känna sig säkra utan hästen kan ju även utveckla beteenden som lätt blir en risk för den själv. Vissa verkar tro att det handlar om att krossa sin fyrbenta väns vilja, men jag tycker inte det är målet. Viljan är otroligt viktig för att en häst ska vara sund, och det behöver inte vara viljan att springa över sin ägare utan viljan att leva, arbeta och visa sina åsikter. Tvärtom fick jag lära mig att göra med Noel när jag började ordentligt med honom, när han alltid kastade av folk, inklusive mig (;)) och drog iväg, skenade iväg när han kände för det, bockade och brallade... Alla sånna där saker som han sysslade med skulle jag jobba bort genom att få bort viljan.. Jag skulle få honom att inte vilja utföra sånna akter. Han skulle bli bestraffad och förstå att om man beter dig illa får man ont. Men det var så jag gjorde förr i tiden, det var rätt i min värld, vilket berodde på att jag aldrig fått höra talas om/granska den underbara hästvärlden jag traskar runt i nu. För det är precis så det är. De olika ridstilarna hör till olika dimensioner tack vare alla fördomar, allt skit snack och all avundsjuka.


Foto: Judith Beck Johansson
Bild från den tiden, så snart som förra sommaren.


/Natta


Skönhet har ingen ålder

Nattas inlägg - Kommentarer (0)
2011-07-16 @ 00:10:51
Jag tänkte bara tvärt förklara mig, eller vad man ska säga.
Jag har massa att berätta om på hästsidan just nu och det ser ganska ljust ut. Men än måste några saker redas ut. Idag, fast senare när jag somnat, sovit och sedan vaknat vid tolv snåret kommer jag göra olika inlägg under dagen om allt jag har på hjärtat. Känner att jag inte ids skriva inlägg nu så här på kvällskvisten. Gällande höökspaketet btw så glömde jag ta kort på alla grejer så det lämnar jag också till imorgon, idag menar jag förstås. Men jag kan berätta en sak, flughuvan som Noel fick har han reeedan lyckats ha sönder. Han har liksom inte ens haft den ett dygn. Troligtvis har han fastnat i nått och rivit upp den. Aja, intressant och ordentlig uppdatering imorn, det vill säga idag. :)

Tänkte lägga upp en bild mene samarbeta int så det sket sig. :P


/Natta


Höökspaketet har anlänt

Nattas inlägg - Kommentarer (0)
2011-07-15 @ 14:37:38

Jajamen, paketet har nu kommit och vi har hämtat ut det! Riktigt bra grejer må jag säga. Och till min förvåning passade till och med ridbyxorna. Tilda skrämde upp mig ordentligt där ett tag..

Mer om höökspaketet och bilder får ni ikväll! :)

/NattaDet finns alltid något att relatera till.

Nattas inlägg - Kommentarer (0)
2011-07-14 @ 14:07:00


I can almost see it, that dream I'm dreaming but,
there's a voice inside my head saying, you'll never reach it.
Every step I'm taking, every move I make feels
lost with no direction, my faith is shaking,
But I, I gotta keep trying.
Gonna keep my head held high.

Miley Cyrus - The Climb

---------------------------------------------

I dagsläget stämmer hennes låt in så otroligt bra på mitt och Noels liv, ur mitt perspektiv.
Ni får tolka det hur det ni vill, men vi alla har väl mål och drömmar? Förhoppningsvis iallafall!
Mina mål som jag har med Noel tänker jag inte ta upp här eftersom det finns personer som använder sånt mot en här i världen. Jag har många mål med honom och några kan jag avslöja framgent, men de som står mig närmast hjärtat kommer stanna mellan mig och Noel.
Drömmar har jag också, kanske är de orealistiska och bortom de sju haven, men det kommer inte få mig att sluta kämpa för att sanna dem.
"Dont dream your life, live your dreams."


Fotograf: Mikaela Forsberg


/NattaDet snöar mitt i sommaren, hur går det till?

Tildas inlägg - Kommentarer (0)
2011-07-13 @ 20:56:22
Jag har nästan aldrig sett det förr nen nu har jag sätt det och så har jag fått sett typ 5 olika väder på en och samma gång Regn, sol, snö, åska och blåst. OCh det var bara -9 Grader fattar ni hur kallt det var? Jag tyckte att det var jätte konstigt. Det typ haglade fast jätte stora ''bollar''
Bilder:

                                  Bilder tagna av: Mikaela Forsberg

HAHA det vat ganska roligt ändå^^

// Tilda


Ny mobil är alltid lika kul...

Tildas inlägg - Kommentarer (0)
2011-07-13 @ 20:31:34
Jag fick en ny mobil idag.

Min ''gamla'' mobil ville inte ladda så den stängde hela tiden av sig:/ Men så kommer underbaraste pappa till undersättning=) Som köpte en ny mobil. Jag fick nästan välja själv men det fick inte vara för dyr. Så jag valde en Sony ericsson zylo pink. Vi köpte den på en jätte billig affär för 940:- Och vi hade tänkt att köpa den på Expet för 1499:- men mamma sa att det fanns billigare ställen. DEt stod att den skulle komma innom 48 timmar och det kan man ju inte vara så säker på för affären låg typ i USA. Och nu har jag lånat pappas ''låne telefon'' som har fick när har lämnade in sin andra mobil på lagning.

så här ser den ut som jag ska få=)


den som jag har lånat, Fast den jag har är mycket mera använd.

// TildaDet hade varit okej om jag inte ramlat...

Nattas inlägg - Kommentarer (0)
2011-07-12 @ 19:24:41
Blev ingen motionering av Noel igår, det var för det första sjukt dåligt väder. Tokregnade och åskade som gud vet vad. Blixtarna vilade inte heller för den delen. Så igår fick han stå, gick dit på kvällen med Atomic och gav honom några saftiga morötter.

Idag däremot gick jag och Emelie kärleksstigen med honom. Tog kapsonen för att få lite extra kontroll, men eftersom vi ännu har brist på grimskaft blev det ett väldigt kort och värdelöst. Det har regnat väldigt mycket idag så han var skitig mygg/brems biten och allmänt blöt. På vägen stod det en kundvagn, från konsum skulle jag gissa och Noel trodde det var någon slags motorsågsmassaker som skulle anfalla honom när han minst anade det. Men tillslut gick han fram till den och bekandade sig. Gick lugnt fram och tillbaka förbi den inte allt för långt åt något av hållen, detta gjorde att Noel glömde att fokusera på hur läskig kundvagnen var och brydde sig istället om vars han satte hovarna.

När vi hade gått problemfritt till slutet av kärleksstigen och vänt och kom till bajshuset började det istället hända grejer..
"Bara pinsamt...." - Mikaela Forsberg
Det var en massa folk där på parkeringen mot vattnet som skulle göra nått, vad de skulle göra har jag ingen aning om den det var då ett helt gäng. Först gick det bra Noel kikade bara lite skeptiskt mot dem men gjorde inte någon större scen av det hela. Men eftersom jag och Emelie kommit överrens om att gå gatorna hem för att få nöta på hovarna lite gick vi ju en bit längst asfalten, och vad tror ni... Jo då står det tre stycken där med två paraplyn vilket för övrigt nog är en av Noels största skräcker. Så vi vände mot stigen igen men..... Noel bestämde sig för att ta saken i egna händer eftersom varken jag eller Emelie såg faran så han tvär hopppade åt vänster och började dra iväg. Som pricken över i:et fick jag grimskaftet runt tummen och tänkte att jag skulle nypa åt ändå för att jag hade ju kapsonen så även om Noel drog skulle jag få stopp på honom, men icket. Jag nöp tag i fel ände av grimskaftet och det skramade åt fruktansvärt runt tummen så jag släppte grimskaftet och tänkte "jag låter honom löpa.." fast då hade jag inte tänkt så lång tror jag, med tanke på att det hade nyregnat och gräset var blött plus att jag hade fått upp farten så att säga. Så när jag släppte Noel halkade jag ju såklart där på gräset, mitt framför alla med en skräckslagen häst påväg hemmåt.

Det gjorde nog min dag, min sommar. Gud så kul! Synd att ingen filmade. -.- :$ Man har aldrig tråkigt med Noel känner jag. :)

Som tur var tog Carro fast Noel, hur vet jag inte men hon fick tag i honom och Emelie hade messat Mikaela att Noel var lös så hon var också på g. Creds till båda! Så Mikaela tog Noel från Carro och började gå med honom för att möta upp mig och Emelie. Sen hände det inte så mycket, vi gick till stallet och jag smorde in honom med myggmedel sen gick vi hem.

/NattaEn månad och 17 dagar.

Nattas inlägg - Kommentarer (0)
2011-07-11 @ 08:19:02

Nu har det alltå gått en månad och 17 dagar sedan veterinären från lycksele undersökte Noels ben.
En månad och 17 dagar sedan hon kom fram till att Noel hade utsatts för en överansträngning.
En månad och 17 dagar sedan hon kom fram till att han hade ledkapselinflammation.
En månad och 17 dagar sedan hon sa att vila var vägen till att inflammationen skulle försvinna.
En månad och 17 dagar sedan hon rådde oss att ställa Noel i sjukhage.
En månad och 17 dagar sedan sa att Noel skulle vara bra om en månad.
En månad och 17 dagar sedan...

M
ed andra ord så har det gått femton dagar sedan jag skrev ett inlägg om att jag snart ska börja sätta igång Noel.
Jag bestämde mig ju för att låta honom stå lite extra för att verkligen kunna försäkra mig om att allt stod rätt till.
Planen är att jag ska börja sätta igång Noel idag.
Då har han fått stå två veckor och tre dagar extra.

Bra va? :) För övrigt var det förra inlägget som Tilda gjorde det hundrade inlägget som skapades på denna blogg.

/NattaStäddag 3

Tildas inlägg - Kommentarer (0)
2011-07-10 @ 20:36:46

Boxarna är alldelse strax tomma på spån, väggarna är nästan (bara nästan) helt rena.

Jag hade nästan mockat klar då sopen gick av -.-. Så jag fick sluta med det och börja att skura väggarna. Jag var bara där på kvällen och städa för att jag fick typ inte städa för mamma, hon tyckte att det var för varmt. Då hjälpte Clara mig att skura och mocka=) 

Jag pratade med farfar om har kunde ta släpen till stallet så vi kunde tömma alla sopor som vi har och det är inte lite. Jag funderar på att ta dit en liten soptunna som man kan ha i sadelkammaren bra va?                        Fotograf: Maja Gärdström
                        Tilda och Chayenne

 

// tildaJakt

Nattas inlägg - Kommentarer (0)
2011-07-10 @ 19:11:35
Här om dagen blev Noel och Dokkan jagade i hagen av två hundar. Tyvärr var varken jag eller Urban i stallet med som tur var var en annan person där. Denne såg till att hundarna tog sig ur hagen innan någon av hästarna blev skadade. Däremot är det ju synd att både Noel och Dokkan sprungit runt, båda har ju nyligen varit ofräscha. Menmen, det är väl sånt som händer? Vi får hoppas att ingen av hundarna kom till skada. Jag menar, om dom blivit sparkade av hästarna kunde det ju gått riktigt illa, men jag vet inte vems hundar det var. Jag tror jag vet men jag är inte säker.

Förhopppningsvis är de lika oskadda som Noel och Dokkan./Natta


Städdag 2

Tildas inlägg - Kommentarer (4)
2011-07-08 @ 11:27:02
Röja, röja och ennu mera röja...

Man har röjt upp lite mera och fräscht upp alla tunnor. MEn jag han till och med att putsa en sadel och småa andra saker.

Jag är nästan klar med all röjning, det är bara lite kvar:D Men jag tycket att det har blivit förändringar och det är ju bara bra;)

Några bilder som Carro tog på jag och Chayenne i vintras (staving)`?

 

Kommer mera sedan // Tilda:]


Städdag 1

Tildas inlägg - Kommentarer (0)
2011-07-06 @ 00:26:30

Jag röjde upp i stallet det ser förr ******* ut nu. Man kan knappt komma förbi man måste ju typ hoppa:S men det ska vi få årning på. Nina har flyttat alla sina saker nu så det är ju bra:) men det är ju synd att man nog aldrig kommer få se Nina på sin ''lilla'' Tousché:/ Men jag undrar hur vi kommer att göra?! om vi har längst bort(skåpet)? Vad tycker ni?.

 Jag vill ju bygga om också men vi få väll se, och så har mika en plan;D
Att på väggarna i boxen skriva Hästens namn smart va? (så hära snyggt)
Jag skulle ha lagt upp en bild hur det se ut nu men hittar inte USB-sladden till mobilen:\ Men jag ska leta det imorgon:)

Jag for nyss förbi stallet och fick så mycket lust att städa, hur kan jag få det:o men jag städade typ i 10 minuter men sedan kom jag på att jag skulle skynda mig hem...

/Tilda 

 Städdag(ar) i stallet.

Tildas inlägg - Kommentarer (0)
2011-07-05 @ 23:44:41

Städa måste alla göra och det behövs göras i varje hushåll. Så nu har jag tänkt att ta tag i städningen på Sjöbaka Stall. Undra varför det just alltid jag som måst göra det?

Jag har gjort upp en plan också.

Dag 1. Röja upp-1
Dag 2. Röja upp-2/ Fräscha upp tunnor och hinkar
Dag 3. Tömma boxarna/ börja på att skura väggarna
Dag 4. Skura väggarna/ ta bort spindel nät
Dag 5. Sopa golv/skura?/Måla om det behövs.
Dag 6. Övrigt

Man få väll se om det behövs något mer?

/TildaButterfly fly away

Nattas inlägg - Kommentarer (0)
2011-07-04 @ 19:55:02

Lullen är i detta fall fjärilen
Ni får ha lite överseende när det gäller att han inte väger några få gram, han inte varit en larv som bytt skinn fyra gånger och sedan utvecklats i en kokong, inte har två par vingar, sugande mundel i form av en ihoprullad snabel och inte dör av regn eller något i den stilen efter 10 dagar eller två år. 
Han kan i och för sig ha vingar i våra ögon ibland, när han är på topp och som allra vackrast kan man tro att han kommer från sagolandet...

Igår skrittade Emelie Lullen till Lainejaur, det gick bra. Jag och Mikaela cyklade med som sällskap och Mika tog med Kia, den j*veln som smet från mig. Lullen var väldigt obrydd över trafiken och tyckte renarna var underliga varelser trots att han sett dem hur många gånger som helst. Efter ett tag fick han Noellängtan och ville vända hemåt men det gick bra! :) Vi for om en sväng i vår stuga där mamma och pappa + hundarna befann sig. Lullen är officiellt den första hästen som besökt vår stuga, trots att det pågår ett miniminimini arbete för att vi ska kunna ta dit hästarna nån gång i livet.. Men det tänker jag inte gå in på. De gick iallafall ner till sjön Emelie och LulleB och kikade men vi for ganska fort eftersom tiden sprang iväg och klockan var närmare elva.. När vi kom till Laine blev det mycket pratande från hästarnas sida. Men Emelie smorde in Lullen med myggmedel innan hon ställde in honom i hagen. Han går med Elina, Chayenne och Heihur, snacka om... Lullen och en bunt av tjejer! ;) Chayenne började bråka med honom ganska snabbt och skulle direkt visa att Elina är hennes ägodel och att han får ta Heidur om han vill, men Elina.. Hon är bokad, för resten av livet. Men det gick bra, Mika fotade lite och hästarna gav upp välkomningen ganska fort. 


/Natta Rubrik?

Tildas inlägg - Kommentarer (1)
2011-07-04 @ 00:02:18

Jag mamma, Pappa, Clara och mika for och red en låååång sväng...

Det var tänkt att vi skulle rida till melanliden (tror jag det hette) och äta lunch och rida till baka men det gick ju som det gick:/

Vi red cirka tre fjärdedelar till vi kom till en och en annan myr så vi komme oss inte fram(och så var det lite stenar m.m). Men enligt kartan så skulle man kunna rida förbi men det gick ju inte...

Så vi red tillbaka och fikade på vägen tillbaka. Mamma och Pappa skulle gå vägen från melanliden till stigen vi vände och se hur det såg ut. Det ska få bli imorgon.
Vi red i ca 3-4 timmar.

Vi var ju i stan igår och köpte en sak till Chayenne för att sadeln inte ska glida och för att avbelasta. (bild kommer) och så köpte pappa en hjälm.

Vill du ha 1000-tals besökare? klicka då här!

/ Tilda3 - 1 = 2

Nattas inlägg - Kommentarer (5)
2011-07-02 @ 04:22:20


Nu känner jag att jag måste pressa ur mig något, jag skriver ju aldrig.. :P

Idag när jag for till stallet regnade det lite och hästarna stod självklart utan täcken, var nog ganska skönt för dem efter denna värme som varit. Och flygfäna försvinner ju också. :) När jag kom dit hade jag planer på att massera Noel och rykta, men eftersom han var blöt blev det ingen rykt och massagen skötte LulleB och Dokkan utmärkt. Det började med att jag stod och kliade Noel som fjantade runt med huvudet, ni vet hur dom gör. ;) Tillslut tyckte han det var så skönt att han vred och vände på sig för att kunna klia tillbaka på mig, men jag hämtade LulleB istället och ställde honom framför Noel, så när jag började klia på Noel gjorde han detsamma på LulleB som i sin tur började mysklia med Noel. Däremot är ju Lullen en liten mört som egentligen inte kliar eller så utan han bara snuddar med läppen mot den andra hästen.. Aja, när jag stod där kom Dokkan också, bakom Noel. Så jag kliade Dokkan och Noel, och Dokkan började klia Noel som fortfarande kliade Lullen som kliade Noel. Tjorvigt? Tycker jag med. Men Noel fick då en ordentlig massage av Lullen och Dokkan.

I helgen har min syster Ellinor och Micke besök av några de känner som skulle vilja komma och rida. Barnen alltså. Corran och ett till barn tror jag det skulle bli. Riktigt roligt! :D Men, Noel är ju ännu inte påbörjad med igångsättningen så det blir nog Lullen dom får rida. :) Tur han är snäll och go!

På söndag åker Lullen på ett annat bete, i Lainejaur. Bara cirkus en mil från Malå. Då blit bara Noel och Dokkan kvar på Sjöbacka. Vilket känns både bra och dåligt. En stor flock är ju bra för hästarna men samtidigt så om det bara är Noel och Dokkan kvar blir ingen utstött, så att säga. :) Och nej, jag menar inte att tre hästar är en stor flock, men det är fortfarande större än två, right? :)


/Natta

 Klicka!

Våra inlägg - Kommentarer (0)
2011-07-01 @ 19:48:05
http://www.bloggriket.se


Vart är världen påväg? - Bett

Foto/Film - Kommentarer (1)
2011-07-01 @ 09:33:00Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus