Metacam

Allmänt - Kommentarer (0)
2011-05-31 @ 22:44:23

Sitter här i min tysta ensamhet och funderar på om någon är intresserad av hure gå å ge Noel medicin eftersom jag berättade att han har lite egna åsikter där. :)
Det har iallafall gått finemang, första dagen vägrade han äta. Riktigt missnöjd var han på mig. Vi tog en hötuss och sprutade medicin på den och Noel tokvägrade huuur länge som helst. Jag satt i vindskyddet med höe i knät å vänta men varje gång han komme sniffade han lite på höet och vände genast på klacken. -.-


Ony bild på Freja och Noel.


Tillslut gav jag upp och stoppade ner höt i en hink och knäckte några hårdbröd i lagom stora bitar, guess what?  Jo då åt han! :D Å när han väl fått smaken av metacamen blev han skogstokig och riktigt dök i hinken. :S Sen dess har vi gett honom i betforn, egentligen äter han ju inte det men lite betfor för att smörja in tarmarna och blanda ut medicin med, vilket faktiskt förebygger kolik, betfor alltså. De visste ni inte? ;) Samma med morötter. Vilket tillråga på allt var pappas plan B. Att vi skulle borra hål i nå morötter, på längen alltså, och sedan spruta in sörjan dit. Smart va? :) Tycker jag iallafall, min fader har sina stunder!

 Fullt upp

Allmänt - Kommentarer (0)
2011-05-31 @ 22:22:54
Ni får ursäkta den vidrigt dåliga uppdateringen här på nya superbloggen, har haft så sjukt fullt upp med de sista skoljoxet å stallet.. Ja allt i princip. Har helt enkelt inte hunnit sitta vid datorn och göra annat än "nödvändiga" saker..

Aja, vad har hänt?

Noel går ju som sagt (tror jag sagt det iallafall...) i sjukhage nu eftersom han varit så dålig. Mm, och här om dagen bet han tag i eltråden när vi stod och myste. Vad tror ni händer? Tror ni inte han får världens fetaste stöt i munnen och sänder vidare massa el-jox-ont till mig med? För så var det iallafall inte. :) Utan i sjukhagen har vi inte haft någon el, men när Noel stod där och tuggade på tråden insåg han, med sin briljanta hjärna, att det inte var någon ström. Så den natten sprängde han hagen och hade gått runt i stora sommarhagen. :/ Dumma häst! \: Såå jag lagade hagen och satte upp riktiga "hålla-bort-elen-från-något-som-stjäl-den-och-förstör-hela-dealen" saker i vindskyddet eftersom vi endast snurrat tråden runt en "hålla-upp-taket" stolpe och sedan i en plasthagstolpe som vi kört ner i marken på insidan fast på utsidan eftersom vindskyddet liksom har en kant. Med mina bara händer gjorde jag alltså det! Sedan knöt jag fast tråden i avskilje tråden. Det är ju nämligen en tråd mellan LulleB och Noels hage till Chayenne, Tex, Torsten och Elinas. Om ni hajar?

Å här om söndagen red jag!! Jag red Tex, underbar känsla. Tror jag glömt bort den där riktiga ryttar känslan om jag ska vara ärlig. Men fyfan, förlåt för ordvalet men så underbart var det. Bortsett från hur otroligt rädd och nervös jag var gick det jättebra! Jag skulle följa Mika eftersom hon sku bestiga Mount backen beeest med Elina, så jag hakade på som sällskap då Elina blir en kokosnöt när hon är ensam. Otroligt bra gjort av Tex. Vi for inte hela vägen upp men typ nånstans kring mitten om jag inte minns helt fel, å han höll igång bra hela tiden! Duktig ponniheest! Jag måste bara få berätta att jag verkligen inte kan rida, insåg jag. Gud vilken amatör jag är. No joke. Jag tog mig typ nästan inte upp, sen var det en hel upplevelse i sig att sitta av... (Smidig ja veet) Crazy!! Nog för att jag alltid varit lite höjdrädd på stora hästar men guuud vad liten jag kände mig med Tex. :) Har verkligen sett fram emot att få ta hand om honom i veckan,

och på tal om det. Jag ska ta hand om Elinius i veckan också. Extra ridning! I likeee. Typtyptyp iallafall :) Mikaela ska på klassresa och hon ville inte låta sin rääser häst stå så länge så jag får äran att rida gaalen hest. Hmm, funderar på om jag skulle kunna göra något med Noel. Som ger honom något.. mentalt liksom. Massage är ju inte överskattat från hans sida men jag skulle vilja göra något annat också! :)


Skäcken.

Allmänt - Kommentarer (0)
2011-05-27 @ 20:41:00

Nathalie är lite happyfeet nu :) Anna-Pia ska bort till landet ingenstans, eller ja minns bara inte vad det hette, och göra något. Så hon kommer vara borta hela nästa vecka. Hon erbjöd mig att ta hand om Tex under tiden. Det ska bli himla roligt! Speciellt nu när jag inte kan göra något med Noel. Honom man jag ju bara göra stilla arbete med.. Inte ens ut och gå. Tex skulle jag få rida och honom kommer jag ju kunna gå ut och gå med om jag inte är på ridhumör liksom. :) Jag tycker det är riktigt kul, och framför allt nyttigt att hålla på med andra hästar, men det är ju självklart roligast med ens egen. Enligt mig.

Inatt funderar jag på att ha Noel inne i Tex box, men jag har inte bestämt mig än. Känns ju bra att kunna ha honom ute, men blir det väldigt dåligt väder kan det ju vara bra att få värma benet. :)


Gammal bild på mig och Tex.Metacam och mögligt hö

Allmänt - Kommentarer (0)
2011-05-27 @ 18:32:24Idag fick vi äntligen hämta ut Noels medicin, metacam hette det. En oral medicin, vi får se hur det går. Veterinären tyckte jag skulle försöka spruta det direkt i munnen, men vi ser ju hur det blir med den saken... sen tandis drog ut två tänder har Noel inte uppskattat att man besöker hans mun. Det värsta är att han känner igen sprutorna och liksom "panikar" redan då. Annars kan man ju även sätta det i maten, men vi ser väl. :) Jag hoppas jag kan stoppa det rakt i munnen eftersom det tydligen inte smakar äckligt heller. :)

 

Förutom det har vi öppnat en ny bal och den var såhääär möglig. Alltså små fläckar här och var, det knäppa är att allt annat hö utom just runt om möglet är superfräscht! :) Menmen, det är bara att rensa noga och se så man inte får med viderhö i tunnan som hästarna ska få av. :)Foto/Film - Kommentarer (0)
2011-05-27 @ 07:41:00Ajhet än en månad

Allmänt - Kommentarer (0)
2011-05-25 @ 19:23:50

Nuu är veterinärbesöket överstökat. Hon diagnostiserade att Noel hade ledkapselinflammation. Tror jag det hette! Aja, han kommer iallafall måsta stå i en månad till sen kanske han börjar fräscha upp sig. Meen, då vare ju den delen med att han måste stå i sjukhage och kommer få svullna ben :( Inge kul.. Menmen, vad gör man inte för att de ska bli friska?

Sen fick vi recept på nå smärtlindrande jox som vi ska gå å be dem fixa hem det på apoteket imorn efter att jag gjort proverna för mina fingrar. :) Sen väntar en låång tid av igångsättning. Men huvudsaken är att Noel blir frisk och att vi lär oss något av det här. :)

Nå mycke mer än så kan jag inte komma fram till. Jag har liksom ett sånt minne. Jag glömmer bort det i samma sekund som jag får vetat, men om det sedan uppstår en situation där kunskaperna behövs kommer allt tillbaka på en sekund. ;) Typ........


Favorit bild på älskling.Och jaaaa, veterinären var från Lycksele... Men hon snackade askul. :] Men som jag sa, det är inte riktat till alla och inte personligt till någon där men jag tycker bara att de visat osmarthet allt för många gånger.. :)Försenad

Allmänt - Kommentarer (0)
2011-05-25 @ 14:51:10
Som ni kanske redan vet skulle ju veterinären komma och kika på Noel nu klockan ett. Men h*n var försenad och skulle komma först efter fyra. :) Jag tycker det är lugnt ändå med tanke på att Noel knappt visade nått alls när jag och Mika kom dit. Men man vill ju ändå vara säker, plus att Noel och Lullebn ska vaccineras. :)

Borstade honom lite när jag var där och myste, men då när jag skulle ställa Noel i sjukhagen igen så var han inte med på noterna.. Vad tror ni tjockponnyn gör? Jo när han inser vart vi är påväg tvår drar han åt höger och jag ledde honom bara i grimman så jag grep tag extra hårt och han börja ju såklart och ska springa för sitt liv in i helvete. Eller ja, han travade iväg. Så jag fick en liten åktur efter hängandes men tillslut stannade han. Gladheten som inte uppstod när han sen traskade förkrossat in i lillhagan. :(


13.00

Allmänt - Kommentarer (0)
2011-05-25 @ 13:00:00

VeterinärbesökAllmänt - Kommentarer (0)
2011-05-25 @ 08:02:00Allmänt - Kommentarer (0)
2011-05-25 @ 07:30:00Le med mig.

Allmänt - Kommentarer (0)
2011-05-24 @ 23:59:56
Jag tycker ni alla kan le med mig, varför jag ler tänker jag inte gå in djupt på. Men det är liksom så här när man får en patetisk känsla, alltså nått patetiskt händer och man bara måste le. :)
Fast jag hoppas ju såklart att ni ler och är glada en massa ändå. :)

Okej, den fruktansvärda bakterien som förstört min dag eftersom jag oroat mig för Noel, och kanske lite för de andra hästarna som varit i smittzon, var tydligen inte lika farlig som mina mänskliga källor hade utgett att den var. Men jag tycker definitivt inte man kan oroa sig i onödan så jag känner mig bara lättat. Fast då var det ju den delen med att Noel faktiskt kan vara smittad.. Pappa berättade att dom tog prover på hästarna på MRK idag och det känns jättebra. Hoppas verkligen ingen fler är sjuk och jag håller mina tummar för att Valle ska bli frisk så fort som möjligt. :) För det var väl han som insjuknat? :/

Sjukdomen heter Salmonella, ni kan ju googla det eller nått om ni vill ;) Orkar för stunden inte skriva något om den, vissa kanske redan vet nått och vill dela med sig av sina kunskaper i en kommentar? ;)

Vi kommer hur som helst inte göra prover på Noel och Lullen förns dom fått svar på hur det såg ut på MRK, är de andra hästarna osmittade kommer vi anta att våra också är det och inte kolla upp det. Annars om någon häst bär på det kommer vi få fixa prover. :)

Har inte så mycket mer att säga än att Noel fortfarande är små halt. Han fick typ ett utbrott på mig idag när jag skulle kratsa den högra bakhoven. Då gatt han ju nämligen belasta vänster bak. Så när jag nästan var klar började han rycka och slita en massa med benet så tillslut släppte jag då jag kom på att det kunde ha med hältan att göra. Och vad tror ni? Jo det första han gör är att bokstavligt hoppa upp med bakdelen och landa på högern och lät vänstern hänga kvar i luften en stund sen ställde han ner den. Tror ni man kände sig lite dum då eller?
Imorn kommer ju iallafall veterinären. Känns jävligt bra om jag får säga det själv!! :) H*n skulle försöka vara på stallet vid ett tiden och eftersom vi har pedagogisk eftermiddag på skolan slutar vi vid lunch och det innebär att jag kommer kunna vara med hela tiden, om det inte dröjer aslänge vill säga. Hade "kolla-upp-trasiga-fingrar" tiden halv 4 typ.


Dödlig bakterie.

Allmänt - Kommentarer (3)
2011-05-24 @ 17:06:39
Nu är det så att jag inte hinner blogga för stunden eftersom jag måste spendera min tid på att läsa om en dödlig sjukdom som tydligen existerar i Malå, det är såklart en sjukdom som drabbar hästarna. Jag vet egentligen ingenting om den och allt jag just skrev kommer från mina vänner och jag vet inget säkert än, men som sagt ska jag gå och läsa på lite om den. Anledningen till att jag känner ett starkt behov av att läsa om den är att det är väldigt smittsamt och Noel stod ju på MRK i vintras. Så om Jesus inte är på min sida finns risken att han är smittad. Äsch, som sagt. Jag vet inget!


Grattis Moa!

Allmänt - Kommentarer (0)
2011-05-23 @ 22:09:00
Vill även passa på att gratulera min kusin Moa som varit på både hopp- och dressyrtävling nyligen, på hennes blogg kan ni läsa om det. http://www.bellaabus.blogg.se
Hon rider riktigt bra och har en strålande framtid som väntar. Moas utveckling har gått otroligt fort och den har vart framgångsrik!Bildbrist

Allmänt - Kommentarer (0)
2011-05-23 @ 19:12:00
Som ni kanske märkt lider jag för tillfället av bildbrist, men grejen är den att jag har massa bilder. Bara de att de är på en hårddisk som jag inte riktigt har tillgång till. :p Men när min stationära dator kommit igång kommer det bli massa bilder ;) Mikaela har ju dessutom några hundra bilder från när vi släppte hästarna i paddocken men jag har inte tagit mig tiden att hämta dem, delvis för att jag inte vet av nått usb minne. :) Men jag ska försöka lösa det problemet, det är ju så himla mycke roligare att blogga om man har nya fina bilder liksom! :)


Veterinär

Allmänt - Kommentarer (0)
2011-05-23 @ 17:02:00
Som jag berättat i något tidigare inlägg har ju Noel varit väldigt ofräsch på vänster bakben. Han har varit riktigt, riktigt halt och i princip hoppat fram. Men det har blivit bättre! :D Igår gick han på hoven nästan normalt men han har fortfarande knäck rörelsen. Han liksom kliver sen knäcker han ut leden eftersom han försöker att inte sträcka ut den och istället gå på tån. Tyvärr markerar han fortfarande tydligt när han vänder. Alltså om ni föreställer er en framdels-/bakdelsvändning, då placerar han istället i tån och försöker undvika belastning.

Foto: Mikaela


Så för att vara säker ringde pappa veterinären idag så h*n kommer och tittar på Noel på onsdag eftermiddag, vet däremot inte vart ifrån det blev. Förhoppningsvis inte från Lycksele iallafall, men det är inget illa menat mot alla där. Utan vissa där har bara visat tydliga spår att okunskap och  man vill ju kunna känna sig säker på dem som ska kolla till hästen liksom. Som sagt inget illa menat, men jag föredrar inte dem. :) Jag hoppas bara h*n kommer så vi är klara innan klockan fyra. Då ska jag till sjukan och kolla upp mina fingrar som börjat krångla. :/ De värker i lederna hela tiden. Ruggit jobbigt i stallet särskilt! Jag håller tummarna för att det inte krockar. :)Minne

Allmänt - Kommentarer (0)
2011-05-23 @ 16:21:28

Ja, självklart skulle jag faila just när jag skapat en ny blogg. :p Glömde bort lösenordet i samma sekund som jag loggade ut och jag var inte tillräckligt smart för att inse hur man återställde det men nu är det problemet löst iallafall! :)
  Gammal bild  från en kurs :)
Foto: MikaelaFoto/Film - Kommentarer (1)
2011-05-18 @ 17:00:00

Bild från i vintras.
Foto: Debb


Snabb uppdatering

Allmänt - Kommentarer (1)
2011-05-18 @ 15:08:33
Som rubriken avslöjar tänkte jag uppdatera er lite snabbt odetaljerat om hur min kära häst har haft det och om vad som hänt inom min hästvärld.

Den 7:e Maj var jag, Emelie, Tilda, Mika, Tina och Anna-Pia iväg på en kurs. Om hästhantering, utan tvång. Den var i Sorsele och Tina hade med sig Tex medan vi andra var staketryttare. :) Det var riktigt intressant och många andra roliga människor där. Gamla bekanta ;) Marii som var instruktör var jätteduktig och så... men, jag tyckte inte riktigt om hennes sätt. Hennes metoder har förmodligen hjälpt många och verkade funka på hästarna på kursen, men jag tror inte det passade mig helt enkelt. Besök hennes hemsida vetja, http://www.semarii.com 

Vad mer? Hööks paketet har kommit, det jag beställde för två evigheter sedan, kan lägga upp bilder på innehållet senare. ;)

Vi har varit i paddocken med hästarna och fotat, men det är ju gamla nyheter. Bara de att jag inte fått tag i bilderna ännu. Mikaelas fel!

En dag när jag var ute och gick med Noel såg jag en groda, så jag petade lite på den (med vantar förstås) och blev småfascinerad, och Noel den klumpiga hästen klev nästan på den. Men sen när jag lät grodan hoppa iväg blev Noelpojken tokig och ville typ stampa ihjäl den eller nått. (?!)

Vi har satt upp sommarhagen på Sjöbacka, och det tror jag verkligen hästarna uppskattat!

Noel är väldigt halt. I Söndags och i måndags hoppade han i princip runt på tre ben :( ;) Han gick bara på tån med vänster bak. Däremot verkar det ta sig eftersom han inte är svullen längre så än så länge har vi inte behövt ringa nån veterinär. :) Hoppas han blir frisk snart!!

Vet inte om det finns nå mycket mer att säga förutom att den nya föreningen nu är igång! :D Sjöbacka hästsällskap. :) Det känns väldigt roligt. Namnet hästsällskap blev till eftersom vi vill acceptera alla olika ridstilar och hästhanteringar och ge möjlighet att utveckla dessa (Typ). Såsom klassisk engelsk ridning/Western/Frihetsdressyr/Körning/Voltige osv. :)  


Foto: Mikaela Forsberg, http://www.elinaochmika.blogg.se
Avslutar med en favorit bild från i vintras.Ny blogg!

Allmänt - Kommentarer (1)
2011-05-18 @ 15:01:24
Som ni kanske märker har jag tagit steget och bytt blogg. Var så mycket som inte ville vara min vän inom den tekniska världen på soclog.se, men det är faktiskt en toppensida tycker jag. :)
Jag får väl helt enkelt försöka vara aktivare här, hoppas ni gillar den här bloggen iallafall! :)


Älskade ponny..
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus