Helg!

Tildas inlägg - Kommentarer (0)
2012-08-31 @ 23:57:13
Äntligen. Nu tar jag helg. Varit i stallet och kört hem hästarna. Efter MÅNGA om och men så står dom i Malå. Alltsammans tog ca 4 Timmar. 
 
Nu står dom iallafall i malå, sköönt! Imorgon hoppas jag på att jag ska hinna rida, kommer inte vara hemma då. Mer om det i ett annat inlägg. 
Men hoppas att det kommer bli toppen väder till veckan! Så man få börja med hård träning på Stumpan min! 
 
 
 
/ Tilda


En av dom bästa

Just for fun - Kommentarer (1)
2012-08-31 @ 21:47:00
 
Tilda


Varmt eller kallt, vått eller torrt

Just for fun - Kommentarer (0)
2012-08-31 @ 18:12:00


Ge aldrig upp!

Tildas inlägg - Kommentarer (0)
2012-08-31 @ 12:00:00
 Alexandra var 17 år när hon  plötsligt en dag i stallet kände att hon hade ont i benen. Under natten förvärrades situationen mycket, och hon åkte in på akuten.
 
Fem hela veckor senare vaknade hon upp, med proteser istället för riktiga ben, och båda armarna var amputerade.
Tidigare hade hon haft som mål att tävla i DM, men sålde sin hopphäst. Hon gav inte upp sin ridning utan köpte ett quatersto vid namn Cocky Diana och fortsatte ridningen trots allt.
 

Ingenting är omöjligt!
 


Skola - STOR hemlis mina vänner

Nattas inlägg - Kommentarer (0)
2012-08-31 @ 10:49:48
Sitter just nu på skolan, idrotten börjar snart, skönt att vi ska ha nå teori istället för å va ute å tjollra i de här jävla regnet som vägrar ge sig! :)
 
Ikväll kommer jag avslöja en stoor hemlis som jag kan garantera att ni inte vill missa! Känner mig astaggad.
Bildlöst meningslöst inlägg!
 
/Natta
 


Just for fun

Just for fun - Kommentarer (0)
2012-08-31 @ 09:24:00


Gårdagen

Tildas inlägg - Kommentarer (0)
2012-08-30 @ 21:07:30
Igår var det verkligen inte min dag. 
 
Red Lullen då, gick super! Red intervaller uppför backen. Åsen när jag var påväg ner så upp täcker jag att lullen har tappat en sko. Skrev det till Emelie och så när jag skulle stoppa mobilen i fickan så missade jag ficken och mobilen for i det blöta gräset! Det värsta var väll att jag inte hade märkt det från början, så då var det bara att vända om upp igen.. Men i övrigt så var dagen toppen! :)
 
Och ja.. Ni behöver ju inte spana in Chayennes runda mage! 
 
- Tilda -
 
 


Just for fun

Just for fun - Kommentarer (0)
2012-08-30 @ 18:25:00Just for fun

Just for fun - Kommentarer (0)
2012-08-30 @ 18:18:00


Stannade för att tömma en stor klump frå ryggsäcken.

Tildas inlägg - Kommentarer (0)
2012-08-30 @ 11:11:57
 (Snabbinlägg)Har inte skrivit något på ett tag. Har inte hunnit, men nu fans det lite tid öer så jag tar vara på stunden!
 
I förrgår red jag Ikaros. Gick toppen bra! Han är verkligen fin killen! Dock är hans sadel lite mindre skön. Clara red Chayenne. Bytte häst sen. Känndes lite konstigt att byta från stor till liten! LillChayene ♥ Han inte så mycket att skriva om det passet igentligen.
 
På fredag hördes det som om hästarna skulle få komma ner! Sköönt! Chayenne skulle ju få åka transport!;)
 
 
- Tilda -


L O L

Nattas inlägg - Kommentarer (0)
2012-08-30 @ 08:44:25
Ibland vill jag bara skratta på mig åt vilken jävla komediserie till liv jag har. Igår var det möte för ungdomarna och vi beställde en domän för att kunna dra igång en riktig hemsida någon gång. Vi valde ut en hög med bilder vi skulle lägga upp på facebook åså från lägret, däremot har något smartskaft slitit ut grejen bilderna satt på så vi han aldrig få över bilderna till datorn.. Onödigt som jag vet inte vad, men jag antar att det är sånt som händer!
Åkte med Tina både till och från skolan så det blev en kort dag, men jag jobbade med Jossan och det var roligt som vanligt, tänka sig hur positiv en människa kan vara! :D På möte bjö Tina på gofika och när kvällen väl var över tog jag och Mika oss en kvällsprommenad, den behövde jag verkligen. Det är så sjuukt skönt att ha en vän som Mikaela, underbart!
 
Pratade i telefonen med Peder för en stund sen, och jag är världens lyckligaste över att han och Frasse kommer hem ikväll.
 
Juust nu ser min lägenhet ut som ett enda stort bombnedslag, och jag måste verkligen slänga mig i duschen. Men gissa vad? Dammsugaren har slut ström och jag har ingen laddare här, vattnet är avstängd i lägenhetshuset idag så jag kan varken skura eller duscha! Känns ungefär såhääär bra! Inte heller ids jag börja på något skolarbete, humorn i att det är andra skolveckan och jag ligger efter.
 
Äsch, nu ska jag kika vidare på detta internet. Hann förövrigt även brotta ner Tilda tre gånger igår, inte dålig!
 
/Natta


En gång är ingen gång, två är likamed noll

Just for fun - Kommentarer (0)
2012-08-29 @ 18:11:00


Något intressant

Nattas inlägg - Kommentarer (0)
2012-08-29 @ 15:41:13
Helt meningslöst inlägg, måste bara få dela med mig av att jag idag, vid ETT diskar tillfälle hade sönder fyra små oskyldiga glas. Döm mig inte! Tala istället vett i min kära pojkvän och förklara för honom att det är sånt som händer!
 
 
/Natta


Man börjar ju undra

Nattas inlägg - Kommentarer (0)
2012-08-29 @ 15:19:00
 
/Natta


Jag saknar dig

Nattas inlägg - Kommentarer (0)
2012-08-29 @ 10:28:00
/Natta


Hemlis

Nattas inlägg - Kommentarer (3)
2012-08-29 @ 09:47:53

Nu finns det minst 30 nya läsare som jag inte har någon aning om vilka ni är eftersom ni aldrig lämnar spår efter er, vore kul om ni slängde in en kommentar å avslöjade er, fegisar!:)

/NattaHar du vart och smakat på förbjuden frukt?

Just for fun - Kommentarer (0)
2012-08-28 @ 18:09:00


Prioriteringar

Våra inlägg - Kommentarer (2)
2012-08-28 @ 13:24:00
Dags att skriva av mig, idioter som endast ska kritisera och klaga en jävla massa kan klicka ner sidan redan nu för oavsett hur ni upplever detta inlägg tänker jag inte låta mig provoceras av era jävla åsikter!
 
Äsch, jag vet att jag inte prioriterar Noel som jag gjorde innan jag träffade Peder, att Frasse kom in i bilden har också haft sina konsekvenser. Kärleken och energin jag endast spenderade på Noel ska nu delas upp på tre hjärtan, vilket självklart utgör en markant skillnad. Förut var jag hos honom flera gånger per dag, även om vissa gånger endast handlade om några minuter och andra om timmar. När jag och Peder började tjollra med varandra var jag dit på jourtillfällena och tog hand om honom i samma veva. Nu för tiden är jag dit eventuellt två-tre gånger dagligen, oftast blir det ordentlig vård en gång dagligen och de andra tillfällena är gånger jag och Frallan är ute och prommenerar.
 
När han varit sjuk har jag självklart givit honom all uppmärksamhet jag haft råd med och lite till, däremot måste jag medge att det tynger mig. Alla problem min fina har i samband med mina egna!
Visst, det är "perfekt" att han inte ska ridar eller ha kraftig fysisk ansträngning nu när jag inte heller får syssla med sånt för min rygg, men detta innebär inte att allt blir lätt, att jag är dålig i ryggen och inte klarar av allt själv kompenserar för att Noel också är begränsad och jag tror att det i slutändan slår ut sig själv och varann eftersom jag ständigt går runt med dåligt samvete över att jag inte kan ta så väl hand om honom på egen hand som jag skulle vilja. Det faktum att jag alltid har ont och måste vara rädd att det ska "knaka" fel i ryggen gör det inte heller särskilt mycket lättare. Flertalet gånger per dag får jag hålla mig för tårar och lägga på en godmin för att låtsas att det inte är något fel på ryggen. Senast i söndags fick jag panik ont, på det sättet då andningen upphör och det känns som att man blir förlamad i hela kroppen samtidigt som man måste spänna varenda muskel för att minska risken för rörelse. Lyckan över att Frasse kan gå själv i trappor nu för tiden är obeskrivlig, att bära honom upp och ner i trapphuset var uppenbarligen inte bra för min rygg.
 
Jag vet inte hur jag ska bära mig åt för att mänskligheten ska inse hur mycket jag försöker, jag försöker vara en bra hästägare, hundägare, fästmö (vuxenpoäng) och dotter. Hur fan jag ska kunna tacka alla som ställt upp för mig när jag inte har möjlighet att ta hand om min fina vän vet jag inte. Det är otroligt vilka fina människor man omgivit sig av!
 
Svar nej, jag menar inte att ni ska gå och tycka synd om mig, jag strävar efter att få förståelse och mindre skit kastat på mig för att jag inte kan göra allt jag vill kunna. Jag bad inte om att få ryggbesvär däremot försöker jag ta mig genom det, och det vore en mycket enklare process om folk kunde acceptera det faktum att jag har ont i ryggen varje dag och varje sekund av den dagen. Det värsta kanske inte är smärtan, utan det värsta är att vara medveten om att morgondagen kommer se exakt lika dan ut -> fylld av möjligheter, smärta, rädsla och en jävla massa lycka!
 
I dagsläget önskar jag att jag tagit vara på min "friska" tid bättre och att jag hade varit räddare om mig själv..
 
/Natta
 
 


Fryser

Nattas inlägg - Kommentarer (0)
2012-08-28 @ 09:51:18
Ids inte det här längre, att ständigt frysa är det värsta som finns, och  nu har det redan satt igång. Förhoppningsvis är det inga symtom för vintern utan för förkylningen.

Jag och Atomic sitter och lyssnar på musik och käkar frulle, ska nog snart dra till stallet och krama om mina fina hästar för att sedan inta soffläga och försöka friskna till, imorgon står skola och sedan jobb på schemat.
 
Nu ska jag fortsätta mitt negativa barnsligaliv, offline!
 
Känner mig precis såhär just nu!
Spenderade halva natten med att snyta mig och  fundera över vilket jävla projekt man kan ha av en häst som Elina, inte dåligt!
 
/Natta
 
 


Svar på tal

Svar på tal - Kommentarer (1)
2012-08-27 @ 20:52:00
- : jag tycker att det börja bli tråkigt att läsa dina inlägg för det handlar nästan varje gång om Din hund o din pojkvän. Aldrig om Noel. och han som är så fin ...
 
Till att börja med vill jag ifrågasätta varför författaren av denna kommentar inte kunde nämna sitt namn? Finns många saker jag tycker illa om och anonyma kommentarer än en av de sakerna. Egentligen brukar jag personligen ignorera kommentarer utan namn men eftersom jag fått denna fråga tidigare face to face tänkte jag att jag kunde svara för att jag känner mig riktigt snäll idag!
 
Svar: Ursäkta att jag sällan skriver några intressanta inlägg om Noel, grejen är dock den att min fina flinga är sjuk som ni förmodligen vet, och jag känner att det inte finns särskilt mycket att uppdatera om just nu. Ni skulle bli minst lika uttråkade om jag varje dag skrev att han står i en sjukhage och knaprar hö som kommer i portioner och blir omhändertagen av mig dagligen utan någon fysisk aktivering. Det känns onödigt att nämna eftersom det redan är sådant ni "vet". Måste självklart hålla med om att han är fin! Ska försöka hitta något värt att skriva. Han ska inte "glömmas bort"!
Fotograf: Mikaela Forsberg
 
/Natta


Just for fun

Just for fun - Kommentarer (0)
2012-08-27 @ 18:08:25
 


I väntan

Tildas inlägg - Kommentarer (0)
2012-08-27 @ 17:47:06
I väntan på bättre väder så skriver jag ett inlägg!
Måndag idag, ny vecka, nya möljigheter! 
 
När regnet lugnat ner sig eller har slutat helt så ska jag bege mig till stallet för att rida lullen. Bara en kortis så han skulle få röra på sig. Ska även upp till Laine och byta täcken på hästarna! 
 
Har varit dårligt väder hela dagen, regnat och varit kallt! Hördes som om det inte skulle regna imorgon, skönt! Hästarna ska ner i veckan, ridlektionerna skulle börja nästa vecka. 
 
Chayenne för ett bra tag sen!
 
- Tilda -
 


Vi samlas ihop, alla tar del

Nattas inlägg - Kommentarer (0)
2012-08-27 @ 17:35:48
Igår åkte Peder och Frasse iväg till Umeå, jobbig känsla måste jag medge! Bara samla nya krafter och längta till torsdagkväll! Självklart satsar jag på att njuta av veckan trots att mina grabbar är borta, däremot är det mycket lättare för hjärtat att ta det lugnt när jag är medveten om att både Noel, Frasse och Peder är i min närhet och att de är i trygghet!:) 
Helgen har i storsett endast spenderats i Laine på ridläger, härligt att vara omringad av massa glada barn hela tiden, bäst av allt, jag kunde ha med mig Frasse HELA helgen, till och med när jag jobbade med Jossan!! :D
Inte mycket tid till Noel denna helg inte, inte mycket tid till Catta heller, men jag gör mitt bästa.
 
För övrigt måste jag berätta vad min fina impulsiva skitunge till pojkvän gjorde i helgen..
I torsdagskväll kom han som sagt hem från Umeå och begav sin några timmar senare mot Jönköping (tro ja iallafall???) för att spendera helgen på Elmia med några kollegor. Däremot ringde han mig på lördag morgon och sa med fnittrig röst, "Nathalie, ja ha köpt en bil, nu ä jag påväg hem!" Min reaktion tänker jag inte ens nämna. Hur som helst visade det sig att Jocke å Gabbe kom på att de va sugna på att dra på Talludden trots att de var måånga mil bort så de slog ihop sina småpengar och köpte en bajsford som i mina ögon borde pensionerats för länge sedan, sedan körde de upp. Peder dumpade sina vänner på Talludden och hämtade mig och Frasse i Laine mitt i natten. Fick åtminstone sova en natt med båda mina fina, och det kändes underbart!
 
Sedan igår har det tooookregnat, verkligen supermycket och det vägrar ge sig! Både Catta och Noel är utrustade med täcken, däremot var jag uppenbarligen för dåligt klädd igår eftersom jag varit liggandes idag. Halsen erhåller flertalet invärtes brännskador, näsan massproduktion av snor och skallen en jävla massa värk, not funny. Skönt är det att ha ont någon annanstans än ryggen iallafall.
 
Har inte mycket att uppdatera om, kan inte sluta lyssna på Tildas nötar låt, helt jävla fast! En stund på dagen investerade jag i garderoben, det blev lite mer ordning än innan, men bäst av allt. Peders och mina kläder är uppdelade, han tar aalltid mina kläder..... :$;) Eller så var det tvärtom.
 
Äsch Atomic var min roommate inatt och blir förmodligen hela veckan, sedan ser det ut som att Emelie ska vara inneboende två veckor..  TIll helgen flyttar min fina Mikaela till bajslycksele, inte kul asså!
Hoppas jag har mer ork imorgon så jag kan bege mig en sväng till skolan och slipper hamna efter, känns ruggigt att måsta vara hemma när man endast är inne på andra skolveckan!
 
Nästa vecka sätter ridlektionerna igång på Sjöbacka! :D
Fotograf: Mikaela Forsberg
 
/Natta
 
 
 


Ridläger

Tildas inlägg - Kommentarer (0)
2012-08-26 @ 18:50:17
Har inte haft tid att blogga under heglen, fullt upp med ridlägret! Massa uppdatering till veckan då! :) 
 
Ihelgen har det varit full rulle! Han inte varit hemma något nästan! Men har varit grymt kul! 
Har många tankar i huvet just nu, Beslut att ta.  Så detta blev ett snabbinlägg för att visa att jag lever! Men till veckan blir det fullt ös igen är på bloggen! 
 
T-shirtarna vi fick i helgen! 
 
 
- Tilda -
 


Just for fun

Just for fun - Kommentarer (0)
2012-08-24 @ 18:17:00


Just for fun

Just for fun - Kommentarer (0)
2012-08-24 @ 09:23:00


Ingen ridning idag.

Tildas inlägg - Kommentarer (0)
2012-08-23 @ 18:01:52
Hemma från en lång skoldag. Blir ingen ridning idag. Hinner inte. Har två möten som jag ska vara på. Hard work här! Sitter nu och ska försöka få ihop till ett inlägg som kan vara någolunda bra, ska strax bege mig på sjöbacka. 
 
Till veckan börjar jag med hård träning för Chayenne. Kommer ner på måndag, hon ska få lycken att åka ner till malå:) Rider i malå då. Kommer ner så tidigt iår då hon ska gå med på lektionerna som ska börja till veckan! Mer om det i ett annat inlägg!
 
~Bildbrist~
 
 
 
-Tilda-


Back to School

Tildas inlägg - Kommentarer (0)
2012-08-22 @ 21:51:00
Ridit två hästar idag. Efter skolan så for vi upp till laine och red. Gick ganska bra ändå! Red Elina då Clara inte ville rida henne. Taggad häst till 100.
Red Lullen på kvällen, kärleksstigen och så lite dressyr på ängen. Mycket volt arbete och tempo växlingar. Han jobbade på bra grabben! Dukti heest!:)
Bra med variation såhära. Elina och Lullen har två heelt olika travsätt ( eller vad man nu ska kalla det), jag som är var med korta steg, man måste verkligen ställa till sig!

Första dagen i skolan är även avklarad. Kommer nog bli ett roligt läsår, dock med myycke läxor och prov, som är lite mindre kul..
Foto: Mikaela
Snabb inlägg, har lite andra saker som ska göras. ;)
 
- Tilda -


Just for fun

Just for fun - Kommentarer (0)
2012-08-22 @ 18:23:00


Jag vill leva i nuet inte ångra mig sen

Nattas inlägg - Kommentarer (0)
2012-08-22 @ 08:33:22
Ligger i en obekväm soffa på skolan som för tillfället duger. Imorse på bussen ficl Affe ett sms av Katrin om att jag å han int ens skulle ha naturvetenskap på morgonen, kändes förjävligt med tanke på att jag steg upp sex och begav mig till bussen och inte börjar förns 10.40! För övrigt är lektionen därefter endast en halv timma! ÅH! Blir nog en sväng om på dollar innan vi börjar, fixa grejs inför lägret vi ska ha i helgen, blir nog toppen! Imorn får jag se Peder en stund innan han drar iväg på lastbilsmässan, plus att jag får ha Frasse hela helgen!:D /Natta


Dagen före

Tildas inlägg - Kommentarer (0)
2012-08-21 @ 23:11:44
Bara slappat idag, skola imorgon.. Har hunnit putsa sadeln idag. Behövligt somsakt! Var upp till Laine och kolla till och smorde dom. Gu va mycke åte he är! Imorgon ska en ny hage sättas upp med mera bete. 
Red lullen idag. Gick toppen! Tycker han är heelt annars en Chayenne. Men rolig att rida är han ju:) Mycket böjningar och volter. 
 
Gammal bild jag hittade bland alla mappar och bilder. 
 
Blev ett snabb inlägg, men update från dagen! ;)
 
-Tilda-


Dagen planer.

Våra inlägg - Kommentarer (0)
2012-08-21 @ 11:04:52
Regnar för fullt på utsidan. Idag blir det nog en slapp dag. Prefect då jag kan putsa sadeln! Blir nog ingen ridning idag, regnar ju. Typiskt då det gick så bra igår. Men.. 
Har lite andra saker och också ska smörjas upp, så kan ta ett tag. 
Blir en slapp sista dag inför skolan. Vila upp mig. Känner mig inte så taggad att börja skolan just nu. Dock vill jag komma in i rutinerna igen! 
 
Haha, titta bara på bena! Guu va mycke päls hon kan ha! 
Kanske blev ett lite onödigt inlägg, men sånt får man leva med ibland! ;)
-Tilda- 


I love it

Tildas inlägg - Kommentarer (0)
2012-08-20 @ 20:16:35
Chayenne gick verkligen fint idag! Åhh, älskar det hära! 
 
Blev lite hit och dit i skogen. Mycket formarbete. Chayenne var sjukt fin idag. Hade sadel idag. Hoppade några skogshinder känslan över dom, dom var verkligen GRYM! Hoppade också i hagen gick fint då också men hon var lite trött. Fick många fina galopper och svängar! Chayenne jobbade verkligen på bra idag! Svettig som en gris efteråt. Men blev avsvalkad med vatten :)
 
Tog hem sadeln idag, ska smörjas upp och göras fin! Mot slutet av veckan så ska också dom flesta tränsen få en omgång. Det är behövligt! Måste verkligen bli bättre på att smörja upp lädret! 
 
 
Imorgon så hade jag tänkt rida på ängen. Lite travbommar och så. Fast planerna kan ju bli ändrade! 
Nu är lizzy överväntad och vill ut på en prommis, så måste nog avrunda detta inlägg med att säga att det är ca 37 timmar kvar av sommarlovet 2012..
 
-Tilda-
 


Att rida utan armar eller ben.

Tildas inlägg - Kommentarer (0)
2012-08-20 @ 12:30:00
Undra igentligen var som är svårast? 
Tycket att dom är sjukt bra, själv skulle jag aldrig kunna rida som dom gör! Tänkt dig utan de och ett dressyr pogram!
 
 
 
/Tilda


Rumskamrat

Våra inlägg - Kommentarer (0)
2012-08-20 @ 09:18:49
igår åkte Peder och Frallan till Umeå, efter en dag spenderad i stallet med massa jobb med renoveringen drog Peder iväg med valpis för lite gruskörning! På Torsdag kommer han hem en sväng och dumpar av Frasse för att sedan åka vidare mot "elmia"(??), äsch, han ska på lastbilsmässa iallafall. Den helgen är det för övrigt läger i laine, jag kommer sova med deltagarna och möjligtvis hålla någon teori eftersom jag är så bajsig i ryggen att jag inte klara några allvarliga kraft ansträngningar! Tanken var att Mika skulle sovit hos mig inatt men hon ditchade mig och sovde hemma, så jag lånade Atomic av mamma, och det gick ganska bra!:) idag äre jobb å sen ta hand om hästarna å komma igång me nå städning av läggan:) måste fara å köpa ett halsband åt Vovvä! /Natta


Höstväder!

Tildas inlägg - Kommentarer (0)
2012-08-19 @ 21:25:45
Löven har blivit gula, kallkyla är på väg in. 
 
Kan knapp fatta att hösten är påväg. Känns konstigt. Känns som om det inte har varit sommar än. Inte måga veckor sol och värme! Men man får tavara på dagarna! Inte många dagar kvar nu! 
 
Fullrulle i stallet idag! Målat klart väggarna i stallet nu, taket och lite finfixning kvar bara! Och så ska gallrena fixas! Kommer bli toppen fint! Åsen har dom börjat måla i klubbrumme! 
 
Bilder från i vintras.
 
Efter som stallet tog all tid och kraft så blev det ingen ridning idag. Därimot har jag tvättat upp alla borstar, eller ja, dom som låg i ryktväskan. Så snart, innan kylan så ska hon duschas, det är ett måste! Lort grisen nr 1. 
 
Titta bara på bilden, fast nu ser hon inte ut så, men nästan. 
 
- Tilda -
 
 


Hästgodis.

Tildas inlägg - Kommentarer (0)
2012-08-19 @ 13:35:00

Gör ditt eget hästgodis!
Så här ska du göra:

1/2 kg havregryn
1/2 kg rågmjöl, eller något annat grovmjöl
1/2 kg mejass eller sirap

Rör ingredienser i en stor bunke. Knåda ihop allt till en klibbig deg. Forma godisbitarna, rulla som centimenterstora kulor eller kanske hästkex? Godisbitarna bör inte vara tjockare än 1,5 cm.
Lägg bitarna på bakplåtspapper och låt de gräddas i ugnen i 180 grader i 10-15 min. De behövs ca 4 plåtar. De är färdiga när de fått lite färg och går att bryta sönder. Tar ca 1 1½ timma att göra. Klart! 

Kan smula lite smått ifickorna. 

 

- Tilda -God Morgon

Tildas inlägg - Kommentarer (0)
2012-08-19 @ 08:31:00
Idag så är det Sjöbacka som gäller. Städas klart och hela den biten. Men kommer upp något inlägg då jag inte har möljig att skriva! ;)
 
Noel får stå för bilden! 
 
/Tilda


Också var det ju denna rubrik som det jämt ska stå något på!

Tildas inlägg - Kommentarer (0)
2012-08-18 @ 22:04:52
^ Åse vare ju dethära med rubriken också.. Lika svårt varje går känns det som, fasnar och undrar var jag ska skriva där varja gång. Blir snart sinne på det!
 
Ridpasset gick toppen idag! Kort men intensift! Mycket form arbete och mjukgörande. Jobbade mycket i kort trav! Var barbacka, som alla andra dagar typ! Haha, nej men känns som det rider inte så mycket med sadel på sommarn, blir så varmt och jobbigt! Ne, på sommarn är det balansträning som gäller! 
 
Men imorgon hade jag tänkt få mig upp och rida isånnafall på kvällen, hinner inte under dagen. Hade tänkt rida på ängarna, men det brukar ju inte alltid gå som man vill. 
 
Tog hem min rykt väska idag. ALLA borstar ska rengöras och tvättas. Samt ska den fyllas/tömmas på de som ska vara där. Imorgon hade jag tänkt ta hem sadeln, för det måste putsas! 
 
Pälsbollen min♥  Guu va mycke kan knappt tor de!
 
Men nu ska jag göra mitt första, alldeles egna hästgodis! Vi får se hur det går! ;) 
 
- Tilda - 
 


"Så nu ha du ring på fingre?"

Nattas inlägg - Kommentarer (0)
2012-08-18 @ 15:21:59
 
Började dagen med att snooza med Frasse i några kvartar för att sedan väcka upp min bättre hälft och be honom rasta Tramptass, vilket han gjorde! När mina fina kom in igen började vi och Mika spela cod, inte dåligt. Ännu bättre kan ha varit smörgåstårteresterna till frukost!  Peder är för tillfället och fiskar och jag är hundvakt åt Frasse och Buddha! Detta är första lugna stunden sedan Buddha anlände till lägenheten. Ikväll verkar det bli stughäng i Storskeppen och självklart ska jag om till stallet och pjollra på! Imorgon äre renoveringsdag på riktigt, förhoppningsvis kommer alla så det går fort!
 
Igår fyllde jag år, dock inte femton vilket flertalet personer tycks tro, jag är närmare bestämt sjutton år! Ett år kvar till körkortet... Fick härliga presenter, pengar, kläder, godis, smink (vilket är komiskt i och med att jag ALDRIG använd smink) mera pengar och en tidning, samt chokladbollar och skolsaker! Av världens finaste som ringde mig jävlart mitt i natten när han körde in i Malå, just hemkommen från Umeå, fick jag tio trisslotter, alla skrapade, make that eight! Peder behöll dom han vann på!! Precis innan jag skulle skalla kudden igen för att förbereda mig inför ännu en jobbar dag drar Peder fram en ask, och hips vips är vi förlovade!
 
När ja väl fick vakna på födelsedan drog Peder och Simon och fiskade medan jag for iväg på jobb, Frasse dumpade han hos Patrik, där han verkar tycka sig ha lämpligt sällskap, två mopsar, har ni aldrig sett en mops äre fan på tiden att ni googlar, magen kommer krampa av skratt! True story! Hur som helst for jag upp på kommun efter jobbet och nu är jag officiellt Jossans kontakt person! 
 
Denna jävla New Ipad laggar så om nått är helt random lägger jag ansvaret i dens händer!
 
/Natta


Dagen

Tildas inlägg - Kommentarer (0)
2012-08-18 @ 11:41:32
Efter lunch så ska jag upp till Laine. Rida Chayenne, Vet inte hur längesedan sist! Känns som typ 2 veckor.. Sist hon reds var då en vecka sen, fast då red Emelie hon! Men iallafall, tänkte köra mycke fokus på att hon ska jobba i formen och så. Tror nog det blir bra! :)
Ska försöka rida så mycket som möjligt i veckan. Men mera om det sen då! ;)

/Tilda


Tillbaka till livet.

Tildas inlägg - Kommentarer (0)
2012-08-17 @ 23:14:00
Har kommit hem nu eller igår kväll. Men har inte förän nu hunnit sätta mig ner och blogga. Veckan har gåttför fort. Men rolig. Dock vandra vi bara en dag. Var alldeles för varmt dom andra dagarna. 
 
Kan knappt fatta att det är ynka 5, snart 4 dagar kvar av detta sommarlov. Känns som om man inte har gjort någon. Sommaren 2012 var ingen riktigt ''wow sommar''. Regn är ett ord som man kan beskriva denna sommar med. Känns som om jag inte har hunnit rida något heller. Chayenne har stått alldeles för mycket. Blir hård träning när hon kommer tillbaka till malå. 
 
 
 
Btw, Graitts Natta och Emelie! :
 
- Tilda - 
 
 


Just for fun

Just for fun - Kommentarer (0)
2012-08-17 @ 18:17:00


Just for fun

Just for fun - Kommentarer (0)
2012-08-17 @ 09:22:00


Bett

Tildas inlägg - Kommentarer (1)
2012-08-16 @ 12:34:00
Mina åsikter om bett. 
 

Idag finns det många olika bett att välja mellan. Dom ena är D ringade och dom andra är runda. Det finns så många olika bett idag, men nog har man sätt en del somm är värre än dom andra! 
 
 
Själv har jag ridit på ett vanligt tre delat, men har tänkt testa ett annat bett. Chayenne har också ett rakt bett, när hon körs. Men oftast kör jag på Hakket. 
 
Men just de hära betten som är skarpa, nu har vi säker många olika åsikter om detta. Men nu låter jag er få höra min åsikt. Om man vet vad man håller på med så fine, jag köper det. Men inte om man sitter och sågar för att få den att gå i exakta formen eller pallnita utan att förvarna. Det tycker jag är fel. Man ska veta vad man ger sig in på. Speciellt då det gäller hästans mun.
 
Men något jag är helt imot är kandar. Skulle aldrig sätta 2 bett i munnen på en häst.
 
Men detta är det värst jag någon sin har sett, inom just bett. 5 Ringar och kedja. Det tycket jag verkligen inte är okej. 
 
Nu kanske du inte tycker att detta inte alls är vad du tycker eller tänker. Men låt höra din åsikt om just bett!
 

- Tilda -
 
 


Fjellets Lizzy

Tildas inlägg - Kommentarer (0)
2012-08-15 @ 12:39:00
Tänkte (precis som natta) skriva ett inlägg om Lizzy. Lizzy är alltså en gordonsetter. Fjellets stavas med e, inte med ä. Då hennes familj eller hur man ska säga kommer ursprungligen från norge. Lizzy är alltså registrerad i Norge men bor i sverige. Vi kan om vi vill registrera henne i sverige om vi vill. Hon kommer från fjällvärden, alltså åt Vilhelmina hållet. Hon har 6 andra syskon och en älder bror(eller kanske det var syster?). Jag har själv sätt alla hennes syskon, då vi var dom första som hämtade en. 
 
När vi hämtade henne så vägde hon ca 6 kg (om jag inte hade fel) och var störst i kullen. Vi hämtade hem henne  den 4 maj, natten till Lördag. 
 Kvällen då vi hämtade henne.  |   Bilden är tagen av Mikaela. 
 
Dålig mobilbild på mika, lizzy och syskonen. 
 
Idag är Lizzy en pigg och lekfull hund som springer runt och busar. Hon älskar verkligen mat! 
Hennes bästa kompisar är Kia och Frasse. Som jag tror ni redan visste;) 
Men busig, det är något som hon är. T.ex bita sönder tapeten i mitt rum.. 
 
 
Mera bilder kommer med tiden. Då vi fått fina och nya bilder:)
 
 
 
- Tilda - 
 
 
 


Frihetsdressyr.blogg.se i mobilen

Tildas inlägg - Kommentarer (0)
2012-08-14 @ 15:45:00
Hur blir det för er när ni går in på våran blogg i mobilen? Kommer ni inte in, eller funkar det som det ska?
 
Så här blir det för mig. 
 
 
- Tilda -
 
 


Glöm inte

Våra inlägg - Kommentarer (0)
2012-08-14 @ 12:50:00
Glöm inte att följa oss via bloglovin på knappen nedan!
 
 
Follow on Bloglovin
 
 


I Marsliden

Tildas inlägg - Kommentarer (1)
2012-08-13 @ 21:58:54
Har just packat upp mina saker och sitter nu och bara slöar. Kommer möjligen vis skriva nått/några inlägg. Men tidsinställda finns iallafall:)
Ni kanske kom ihåg att jag skrev förra året om att jag var här?

- Tilda -Man kan inte längta efter något man alltid har...

Nattas inlägg - Kommentarer (0)
2012-08-13 @ 18:55:54
Mamma fick som uppdrag att beställa hem fyra hundböcker åt mig, det var på eget initiativ och det känns skönt att få mera kunskap om hundar så kompetensen och kunskapen kan jämföras och kompletteras.
Förstå din hund : om att fostra hundar utifrån deras naturliga beteende Lystra : från uppmärksam valp till tjänstvillig hundHundcoachen  Allt du inte visste om din hund
 
Peder och Frasse åkte till Umeå idag igen, jag jobbade så jag fick inte möjlighet att ta något dramatiskt farväl, men det löste sig ändå! :) Kommer sakna mina fina! Uppskattade helgen mer än jag trott.
 
Jag, Jossan, Jani och Jessica drog oss till solviken på eftermiddagen och badade en stund, kallt som satan var det rent ut sagt! Har inte badat i sjön i år utan tillgång till bastu, förutom ett tillfälle när vi badade med Tex, Cherokee och LulleB. Uppfriskande och samtidigt sjukt jobbigt. Trodde jag hade lite mera muskler i mina hundsimmar-armar..
 
Igår red jag Catta, vi följde med Mika och Lullen som skulle klättra i backen, detta stod vi dock över. Vi skrittade hela vägen till nedanför backen medan Mikas ekipage tog alla möjliga gångarter. Det gick riktigt bra och det känns otroligt skönt att Catta är helt haltfri, ont i nacken har hon ännu, men vi jobbar på det! Noel ska även sluta få medicin nu och ikväll ska jag skära lös all silvertejp från hovarna och hoppas på att hovis har möjlighet att komma inom en snar framtid.
 
Nästa vecka börjar skolan, det känns tungt men även som Tilda nämnt -skönt med rutiner. Jag hoppas jag slipper tjorva så mycket med badringar hit och dit denna termin, förhoppningsvis har apoteket i Umeå sittringar så min svanskota kan avlastas utan någon plastig badring som inte håller för min vikt. Gruvar mig, förmodligen onödigt mycket, för att mörkret börjar falla på kvällarna. Mörkerrädslan blir bara värre och värre för varje gång min mörkersyn utnyttjas. Förstår knappt själv att jag är en sån liten mes som jag är, tur jag denna vinter kan ta stöd av min vakthund Frasse. :D
 
Som sagt har blivit helt jävla bort såld på Leonberger, självklart är Dalmisar min föreviga favoritras, men kan man toppa dessa snyggingar som tvåa?
 
ÖGONGODIS!
För att inte känna mig så otrogen mot Frasse får hans ras också vara med!
 
 
 
/Natta


Löshoppnig

Tildas inlägg - Kommentarer (0)
2012-08-13 @ 12:18:00
Löshoppning.. Var ett reält tagsen sist, men så fort våran nya padock är klar så ska hon löshoppas. Känns som om hon behöver det. Hoppning utan någon på ryggen som styr och tjollrar. Hon får bestämma om hon ska få länga eller korta galoppen för att komma över. Sist hon löshoppades kom om upp i 120:) Undra hur högt denna gång? Fast det är ju inte höjden som är det ända man tänker på utan massa annat också:) 
 
 
-Tilda-


Citat och ordspråk

Citat och ordspråk - Kommentarer (1)
2012-08-12 @ 21:49:00
 Livet är en klättringen, men utsikten är fin!


Samma visa om och om igen..

Tildas inlägg - Kommentarer (0)
2012-08-12 @ 17:16:02
Då sitter man här igen.. Försöker få ihop till ett inlägg. Ja, samma visa igen. Haha nej, men endel dagar är det ju lättare att vara vad man ska skriva en andra.. That's life! 
 
Idag har det varit en ganska lugn dag. Varit i Stallet och fixat med sadelkammaren. Satt upp massa sadelhängare. Hmm, typ 14 st. Att vi ens kan ha så många sadlar? Nästan två till varje häst. Byggt en hylla för alla paddar och satt upp träns hängare, dock saknas några. 
 
Chayenne, Noel och Natta
 
 
 
Natta och Chayenne
 
Ikväll så hade jag tänkt ta mig upp till Laine och rida. Förhoppningsvis. Då blir det nog på ängarna. Tänkte iallafall ha sadel då. Var ett tag sen. Hmm, kom inte ens ihåg sist. Kanns bra.. :/ Nää nu ska det arbetas! Ingen vila inte!
 

-Tilda-
 
 


Rutiner

Tildas inlägg - Kommentarer (0)
2012-08-12 @ 14:07:00
Något som jag saknar just nu är rutiner. Stiger alltid (förutom helgen då) upp kl (ca) 7. Skola, hem äta, eller rida. Just det hära med att allt är igång igen. Livet som flyter på som det ska. Längtar alltid till kommade helg, eller annat skojj. Mörka mysiga kvällar, I stallet som hemma. Kan knapp fatta att det är ynka 10 dagar (eller något sånt?) kvar av detta sommarlov. Helt sjukt. Har knappt hunnit göra hälften av sakerna jag har vetat gö. Men denna sommar var lite annorlunda. Udda. Trist. Nej, nu vill vi ha sommar in real! 
Nää men ska blir skönt att komma in i rutiner igen, dock inte att skolan börjar om! 
 
/Tilda
 


Satan

Nattas inlägg - Kommentarer (0)
2012-08-12 @ 09:39:47
Hade skrivit ett långt jävla inlägg om allt värt att uppdatera om, men nog fan klicke ja någerst så allt försvann... Oh happy day! 
 
Äsch, nu ska jag och Frallan bege oss till stallet och granska dessa vackra spektakel.
 
För övrigt måste jag nämna att jag banne mig tror min nästa hund blir en leonberger. För tillfället har jag varken tiden eller ekonomin för en till vovvsing... Men vänta bara!
 
/Natta


Chayenne Failar!

Tildas inlägg - Kommentarer (0)
2012-08-11 @ 21:43:00
 
 
Vad ska man säga. Videon talar! Haha har skrattas så många gånger åt denna video! 
 
/Tilda


Stora Nolia

Tildas inlägg - Kommentarer (0)
2012-08-11 @ 12:24:00
Idag är det Nolia som gäller. Kommer upp nått tidsinställt. Ha en bra dag! :)
 
/Tilda


Laddat upp, med inlägg!

Tildas inlägg - Kommentarer (0)
2012-08-10 @ 21:41:06
Sorry, har inte skrivit något på nårga dagar.. Har inte haft tid eller något att skriva om. Men nu, laddat upp mig med massa inlägg som ska skrivas och publicaseras! Blir toppen nu då jag ska bort lite nu och då den kommade veckan, eller rättare sagt helgen också. Kan inte fatta att det redan är helg. Haha okej nu då det är lov så bryr sig nästan inte om vilken veckodag det är! 
 
En crazy Lizzy får stå för bilden! 
 
Detta inlägg kanske var lite ovärt, men ville bara visa att jag fortfarande lever! 
 
/Tilda


Just for fun

Just for fun - Kommentarer (0)
2012-08-10 @ 09:21:00


Just for fun

Just for fun - Kommentarer (0)
2012-08-09 @ 18:16:00


Mellanmöllans Lionel Messi

Våra inlägg - Kommentarer (0)
2012-08-09 @ 17:24:33
Tänkte skriva ett inlägg om min fina dalmatinervalp, har inte träffat honom på rekord länge nu och jag kan knappt bärga mig till imorgon då han och min fina kommer hem!
 
Hans riktiga namn är alltså efter världens främste fotbollsspelare, Lionel Messi - ärligt talat hade jag inte någon aning om vem det namnet hörde till innan jag frågat runt - Vi kallar honom för Frasse, namnet bestämde vi innan vi fick honom. Skulle bli väldigt problematiskt med tre hundar på stallet med liknande namn -> Messi, Tjessy och Lizzy.
Han föddes den sextonde april tillsammans med sina fina syskon och blev hem hämtad från långt bort i ingenstans den elfte juni. Han är världens finaste och jag vet inte vad mer jag ska nämna. Hans bästa kompis måste nog vara Lizzy, det är hunden Tilda ofta nämner i sina inlägg.
Den sexte augusti, för tre dagar sedan, kissade han med ena benet i luften för första gången.
 
 
/Natta
 


Chääänn♥

Tildas inlägg - Kommentarer (0)
2012-08-09 @ 11:05:00
 
/Tilda


Pälsglans

Tips - Kommentarer (0)
2012-08-08 @ 19:37:00
Många hästar misstycker när man sprayar pälsglans på dem, ännu fler upplever obehag när de blir sprayade i pannluggen. Ett tips för att få pälsglans i luggen utan att riskera att det kommer i hästens ögon är genom att spraya borsten ni använder och sedan kamma ut luggen. Väldigt effektivt utan komplikationer.
 


You are walking dumb and blind

Nattas inlägg - Kommentarer (0)
2012-08-08 @ 16:28:55
Andra dagen som sjukskriven.. Vill försäkra mig om att ryggen klarar pressen när jag jobbar så jag slipper känna mig dum och funktionsnedsatt på såpass hög nivå som jag gjort den senaste tiden. Imorgon blir det däremot att jobba, det har jag bestämt, tar denna dag till att göra absolut så lite som möjligt. Däremot vaknade jag till Sveriges finaste väder så jag fick idéer om en photoshoot med Noel och Catta, så efter vi stigit upp och begett oss till stallet började duktiga Mika, Tilda och Clara måla i stallet och ha sig, började hjälpa till men insåg lika fort att det var lönlöst! Tog hand om Noel och Catta istället, känns riktigt bra att Catta börjar känna igen mig, när jag ropar på henne kommer hon glatt och nyfiket! :D
Photoshooten blev däremot en soppa, big time. Noel hade inte fått lunch och jag tänkte att jag skulle ha nog pli på honom för att greja det men icket, allt brast och jag gick tillbaka med honom till hagen. Vi fortsatte med Catta och tog några få bilder, däremot har jag inte tittat på dem, så det blir intressant när Mika kommer till lägenheten.
Sitter för övrigt just nu och lyssnar på massa gammmusik å nofan älskar jag fortfarande The Pretty Reckless, så saatans jävla bra! Finns knappt något bättre.
 
Ikväll ska jag nog bara ta det lugn, ser fram emot fredag då jag får träffa mina fina igen!
 
Ni får ursäkta att jag ganska ofta publicerar mina inlägg i "våra inlägg" istället för i "Nattas inlägg" kategorin..
/Natta


Bilderna!

Tildas inlägg - Kommentarer (0)
2012-08-07 @ 20:31:48
Äntligen kommer bilderna. Redigerade och fina:) Hoppas du gillar dom;)
 
Personligen gillar jag den översta mest!
 
 
/Tilda
 


20 veckor

Tildas inlägg - Kommentarer (0)
2012-08-07 @ 15:04:53
Helt Sjukt att det är bara 20, ja 20 veckor kvar an detta år. 2012. 
 
Idag så är dan oklar. Chayenne får nog vila idag. Ska sätta mig vid pappas dator och rediskera bilder, då han inte har fixa Photoshop på min dator än! Men Snart så:)
 
 
/Tilda


Bilder på ingång.

Tildas inlägg - Kommentarer (0)
2012-08-07 @ 14:39:08
Clara följde med och fotade jag jag och Chayenne igår.
 
Dock va det fel inställningar och därmed är dom lite sudigga.
 
Mer kommer då jag tittat igenom dom, ikväll alltså;)
/Tilda 


Fina, älskade Chayenne♥

Tildas inlägg - Kommentarer (0)
2012-08-06 @ 12:49:00
Om du  ändå förstod hur mycket jag älskade dig♥
 
 
/Tilda


God Morgon!

Tildas inlägg - Kommentarer (0)
2012-08-06 @ 10:45:23
Eller ja, för endel kanske det är lunch nu?
Anyway, Idag är det tömkörning och så som gäller. Tänkte även långskera lite smått, Köra lite ledarskaps övningar. Var ett gode tag sen sist! Blir nog bra så:)

Gamal bild.
 
/Tilda


3 Hästar och 2 Ryttare

Tildas inlägg - Kommentarer (0)
2012-08-05 @ 23:42:57
Hmm, hur går det ihop? 
 
Jag och mika skulle fara ut och rida. Och Cherokee vill ju inte vara själv, så hon fick följa med hon också. Fast kanske på ett lite annorlunda sätt. Nämligen lös! Ja, tro det eller ej. Visst har vi gudomliga hästar. Som är bara dom bästa! Kan även erkänna att igår då vi for hade vi henne lös också. Så ja jag satt på henne lös. 
Men anyway, nu till dagens ridpass. Det var verkligen grymt. Mycket intervaller. Bra tränging. Mycket galopp i uppförsbackar. Chayenne blev alldeles svettig. Mums och sitta på det ryggen♥ Haha. Kan säga att när man riden med mika så är det fart som gäller! Tur att det är kul då:) Hihi. Nej men allvarligt det är sjukt kul. 
 
Arkivbild från Maj 2012
 
Tilda


Nu, då, äh vi köör!

Tildas inlägg - Kommentarer (0)
2012-08-04 @ 21:23:40
Dagens ridpass var vväl lite såhär varierat. Följde med Tina och red. Gick toppen. Fick även pröva rida Cherokee. Haha, ja vad ska man säga? Var lite bred, men annars gick det ju. Krävde inte så mycket av Hon idag. Kände hur hon kändes att böja och så. Sen så gjorde jag inte så mycket. 
Har inget att säga, okej uppdateringen igår kunde ha varit bättre från min sida, men var inte hemma. 
 
 
Har laddat över alla videosar från filmkameran! Toppen. Pappa gatt lära mig hur man gjorde då:S Men iallafall, ska fixa ett bättre videorediskeringspogram och sen bara ladda över på Youtube! Så inom snar framtid så kommer dom upp på bloggen. Kan säga att jag har några Failvideosar;) Mer säger jag inte. 
 
/Tilda
 
 


Lägg din hand mot min kind

Nattas inlägg - Kommentarer (0)
2012-08-04 @ 20:52:54
Sitter hemma hos syster och klickar runt på hennes ipad, finns det någon vänlig själ där ute som känner för att ge mig en sån i födelsedagspresent så lovar jag att inte bli besviken! Dagen har varit riktigt lugn, drog till stallet vid tre och tog hand om mina fina fyrbenta, känslan när man har tidning i världen till att dyrka sin fina är den härligaste på länge. Middag hos Ewe, Peder och Robert drog å gjord nå hyss så syster diskar och jag och Frasse njuter av örongodis, fast han är nog mest supernyfiken på alla ljud från deras ballkong.. Vackra killen har glidit runt på deras golv och halkat sig less! 
 
Provade för övrigt blå spray på mig själv idag, eftersom jag tycker det är viktigt att veta vad man utsätter djuren för. Först sved det några sekunder för att bli som vanligt!:) 
 
Nästa vecka drar Peder till Ume och jobbar så Emelie och Mika blir mina sambos! Kärleken tar med sig Frassem eftersom jag jobbar - låånga timmar!:) ska även komplettera min Hööks beställning med två sätes skydd till Peders bil, eller tills jag får körkort? Undra om lilltoyan behöv sånt tjafs.;)
 
/Natta


Mål.

Tildas inlägg - Kommentarer (0)
2012-08-04 @ 15:03:00
Alla hästmänniskor har mål. Ridskoleryttare som privathästägare. Men kanske inte samma mål? Kanske hoppa högre, komma ut på tävling? Det kan bara du bestämma, var du vill komma. Men varje ridpass har ett mål. 
Nästa träningspass
Sätt ett mål du vill uppnå under nästa träningspass.
 
Månadsmål
Sätt ett månadsmål som du kan uppnå under den kommande månaden. Specificera ett mål du vill fokusera extra på.
 
Realistiskt prestationsmål (inom ett år)
Vad är ett realistiskt prestationsmål som du kan uppnå i år; utifrån din prestationsnivå, din potential och din motivation?

Drömmål (långsiktigt mål)
Vad är ditt drömmål? Vad skulle du kunna uppnå om du tänjde på gränserna?
 
 
Mer om det kan du läsa här eller häär
 
/Tilda
 


Kia och Lizzy.

Tildas inlägg - Kommentarer (0)
2012-08-04 @ 12:28:00
Tvär bläddrade igenom bilder på när kia var liten. Tänkte att det var/är ganska stor skillnad på dom.  Dock vet jag inte hur stor ålder skillnad det är mellan dom!
 
Kia
Lizzy
 

/Tilda
 
 
 
 
 


Hästen kan hoppa!

Tildas inlägg - Kommentarer (0)
2012-08-03 @ 16:51:58
 


Samvetets ekvation

Nattas inlägg - Kommentarer (0)
2012-08-03 @ 13:44:14
 
 
Frasse åker lastbil med Peder i det underbara vädret, jag och Lizzy har sett Awkward och knaprat chips till frukost. Min finaste Noel står förmodligen i hagen och solar i samma veva som han funderar över när han ska få hö.
 
Låt mig börja om och skriva korrekt.
 
Frasse leker för fullt med Lizzy här i lägenheten trots det fina vädret. Eftermiddagen ska spenderas ute, måste få tillfälle att ta hand om min älskade Noel innan det bär av mot stugan för en massa så kallade trevligheter.
Det är min sista lediga dag förutom helger, innan skolan börjar om, nu väntar två veckors jobb och sedan ser jag fram emot en jävla massa ryggsmärtor, ständig stress och en jävla massa ångest över att jag inte är tillräckligt stark för att ta hand om min häst! Eller bör jag ändra inställningen och se framemot rutiner och att träffa allt folk igen, gå runt med en badring och knapra värktabletter?
Nä nu ska jag inte vara på det här viset. Man ska leva i nuet, right? Städning av lägenheten får vänta för nu ska jag lyssna på en massa awesome musik och granska dessa fantastiska valpar som aldrig tycks få nog av varandra.
Ägnar en tanke till min fina tvillingsyster, min Mamma, min Pappa, mina andra syskon och framför allt min älskade Noel. Vad vore världen utan honom? Det har jag tänkt på alldeles för mycket under alldeles för kort tidsintervall - så nu ser jag fram emot att Peder snart kommer hem och tänker på att livet leker.
 
 
/Natta
 


Haha, bästa på länge!

Tildas inlägg - Kommentarer (0)
2012-08-03 @ 12:50:00
 


Just for fun

Just for fun - Kommentarer (0)
2012-08-03 @ 09:20:00


Hööksbeställning

Nattas inlägg - Kommentarer (0)
2012-08-02 @ 14:09:00
Helskodd ridbyxa - 549 kr
 
 
 
 
Jodhpur  - 729 kr
 
 
 
 
 
Sportbh - 89 kr
 
 
 
 
 
 
Grimset x2 - 49 kr
 
 
 
 
 
Flughuva - 129 kr
 
 
 
 
 
 
Biotin - 159 kr
 
 
 
 
 
Hövåg - 99 kr
 
 
 
 
 
 
Drybag - 69 kr
 
 
 
 
 
Hundbädd - 199 kr
 
 
 
/Natta


Igångsättning

Våra inlägg - Kommentarer (0)
2012-08-02 @ 10:51:56
Igår satte jag och Pappa på Noel nya gummiskor och silvertejp. Skickade även iväg ett mejl som jag knappt kan vänta på att få ett svar på! Av någon anledning har Noel bestämt sig för att han inte kan stå uppbunden i spiltorna på Sjöbacka så igår gick det åt en grimma, ett grimskaft och en longerlina. Onödiga ponnyskrutt.
Fotograf: Mikaela Forsberg
 
Efter Noels vård drog Pappa och tog med sig min fina duktiga stallhund som ständigt överraskar mig positivt. Jag tog in Catta och pysslade om henne, verkar som att hon fått ett "blåmärke" på högersidan, bakom bogbladet fast lite längre ner. Det var en lite svullen, öm del på hennes kropp som såg ut som ett bitmärke, däremot hade hon haft på sig täcke innan, jag gissar att någn huggit henne men att täcket skyddat lite och det blivit ett blåmärke iställe för ett sår. Även på vänstra sidan väntade en avvikelse från hennes vanliga utseende, en "jack" som hon har på högra skinkan har hon även fått på fläskbiten på vänsta frambenet. Där ömmade hon däremot inget.
Trots skavankerna blev det en ridtur, skrittade henne barbacka i repgrimma mot kärleksstigen, när vi kom till stället där ett nytt hus ska byggas vände vi dock. Hon var riktigt pigg och väldigt intresserad av omgivningen, för att inte tala om testande... Flertalet gånger försökte hon vända hemmåt - utan någon vidare succé. Haltfaktorn låg på noll hela ritten och det känns jätteskönt att hon börjar återhämta sig! Här börjar rehabiliteringen.
 
Shit, får asdålig samvete när jag ser att jag har mer update om Catta än om min egna fina..
 
Fotograf: Emelie Josefsson
 
/Natta


Barbacka

Tildas inlägg - Kommentarer (0)
2012-08-01 @ 23:58:41
Idag blev det en barbacka tur med Mika och Tina. Riktigt kul! Ställde inga högre krav. Gjorde inte så mycket mera med Chayenne. Hann som inte, tina skulle vara i malå 5 så vi hade ca en timma på oss. Har igentligen inte så mycket mera att säga om dagen så avrundar det med att jag måstepåstå att jag skriver inläggen lite för sent.. 
 
~bildbrist~ 
 
Imorgon fortsätter vi med målning och hela den frånten i stallet. Tänkte även försöka få mig till Laine och longskera/tömköra. Blir säker bra så:)
 
/Tilda


Just for fun

Just for fun - Kommentarer (0)
2012-08-01 @ 18:15:00


Oh baby, we'll be old

Nattas inlägg - Kommentarer (1)
2012-08-01 @ 14:33:18
 
Sitter just nu i telefonen med Emma, denna fina kortväxta tjej ska nämligen kirra ett glas åt mig, tvångstankar...
 
Hur som helst ska jag och Frasse snart bege oss till stallet och ta hand om Noel och Catta, funderar på att skritta Catta en sväng idag, vädret verkar tillåta. Imorse var det dyngregn så jag snabbade mig till stallet och täckade henne, sedan dess har det varit soligt! -.-
 
Kvällen blir nog ganska lugn, sitta hemma och se awkward med Mika förhoppningsvis!
 
Trodde jag hade något värt att berätta men tydligen inte. Frasse var urduktig i stallet igår och impade på mig riktigt! Skötte sig assnyggt och var väldigt lydig! Om ni visste hur lycklig dessa fyrbenta djur gör mig..
Fotograf: Mikaela Forsberg
 
/Natta


Snabbupdate

Nattas inlägg - Kommentarer (0)
2012-08-01 @ 12:55:22
Ni vet att vi håller på med en renovering i stallet, det går framåt och hjälper mig att få extra ont i ryggen när det varit lite för bra!
Livet flyter på, sista lediga veckan, sedan två veckors jobb och sen välkomnar vi skolan och pendlandet...
Ska skicka iväg en hööksbeställning och sedan dra vidare mot stallet.
 
/Natta


Hissar!

Tildas inlägg - Kommentarer (0)
2012-08-01 @ 12:21:00
Hissar hööks nya kollektion, JH. 
 
/Tilda


Hard Work

Tildas inlägg - Kommentarer (0)
2012-08-01 @ 00:11:51
kan äntligen vila ut från ennu en dag i stallet. Skrapat väggar så det dånar! Vi har även målar varv 2 i sadel k. Blir fint:) MEn nu är det boxarnas tur att blir ompysslade;)+ taket. Men känns skönt att få det gjort nu. 
Hmm, ja tog lika lång tid idag som igår. Mullrade två gånger. Blixtrade och dundrade. Också något som tydligen tillhör svensk sommar för övrigt, Snö. Helt sjukt! Var inte små kulor! Haha man kunde till och med ha snöbollskrig! 
 
Tog ner en hage i Laine, och ska bygga den på ett annat ställe med mer bete. Blir toppen då man kan rida eller träna i den andra under tiden. 
 
 
 
/TildaLadda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus