Snart Augusti och ingen sommar?

Tildas inlägg - Kommentarer (1)
2012-07-31 @ 12:59:00
Asså hur var det med sommar igentligen. Inga sommar feelings. Denna sommar kommer nog inte vara den bästa!
 
 
 
Eller vad tycker ni?
 
Tilda
 
 


Städning, röjning, renovering och ombyggning

Tildas inlägg - Kommentarer (0)
2012-07-30 @ 23:55:00
I sadelkammaren, kan säga att det är fullt, verkligen fullt med saker överallt. Börjar undra var allt kommer ifrån? Hur kan man ens rymma så mycket saker på sånn liten yta? 
 
Nää, men nu är det storstädning ála Sadelkammare. Känns förjävligt bra! känns (känndes) för trångt där inne. Men nu är det ändring på det! Hoppas på att det kommer bli bättre nu. 
Vi har varit där och fixat hela dagen, Från 11 (12) till kring 6. Hardwork! 
Har dock inte hunnit rida idag. Kommer hem och var alldeles för slut. Imorgon hoppas jag på att jag ska hinna och orka! Ska nämligen till Sjöbacka och fortsätta där inne;) 
 
 
Igår kväll blir jag bara för sugen att tag fina bilder då dimman låg över ängarna! 
 
Saknar även photoshop just nu. Har inte det på den nya än så länge. Vill mixtra lite med bilder! Och nya bilder i headern. 
Kan även nu säga att uppdateringen imorgon inte kommer vara den bästa. Men ska göra mitt bästa!
 
/Tilda


Fullt upp.

Tildas inlägg - Kommentarer (0)
2012-07-29 @ 00:48:42
Äntligen kan man få vila ut. Har just eller för 45  sen kommit hem.   
 
I dag, eller  man kanske ska säga igår(?) var det somsakt turridning för Chayennes och många andra hästars del. Gick riktigt bra. Mycket körning fram och tillbaka. Några hästar fick lastträning på köpet, vilket är super att träna på. Det tog inprencip hela dagen, började vid nio och var klar kl halv sex. Låång dag, men rolig:) Dock blev det lite ''dö'' tid då dom red. Kom ju på att jag kunde putsa. Man såklart är jag så smart och inte hade med mig det, klantigt. Skulle vara skönt att få det bort gjort. Men då får det bli någon annan gång.. 
 
Idag (söndag, ni blir inte förvirrad va?;) ) så var det en som skulle rida henne, samma som red henne på turridningen:) Hihi, hon tyckte visst och Chayenne. Så en annan till som skulle rida Elina. Vilket blir toppen, får lite varierande ryttare. Så då ska jag få rida Ikaros som står i Laine till idag.. Och mika på Cherokee och kanske emelie på Tex:) 
Tänkte även putsa mina stövlar idag. Vi får väll ser hur det går med det. Kommer nog inte komma så långt x)
 
 
 
 
/Tilda


Behövlig sak

Tildas inlägg - Kommentarer (0)
2012-07-28 @ 12:07:00
Ett par nya Ridstövlar, dom jag har nu är inte så fina och hela längre dock så går dom att använda. Men insidan är alldeles uppnött.
 Dom hära skulle inte sitta fel just nu! 
 
/Tilda


Äntligen!

Tildas inlägg - Kommentarer (1)
2012-07-28 @ 00:04:36
Äntligen har blogg.se fixsat sig! Blev lite arg på det ett tag. Haha kanske mäsktes?;) Men nu är det fixsat. 
Idag har jag både hunnit med det ena och det andra! 
 
Red ju somsakt idag. Tex. Gick bra, är ju lixsom inte van att rida han just nu. Tränade inte så mycket på formen och allt utan focuserade mer på att ha ett lugnt och fint tempo. Har har ju varit halt fram och tillbaka förr, vet faktist inte hur länge sen det var han vad det sisst? Anyway, nöjd:) Clara red Chayenne. Det ända som var jobbit var att ta sig upp på morgonen då vi gatt upp vid nio-.- 
Sen efter lunchen for vi mot lycksele och ja, Shopade och gick på dollar. Haha, godis♥ Vi köpe en hovfil av något slag som kommer till använing. 
 
Imorgon ska det vara turridning, där även chayenne ska vara med, så inger ridning för mig. Har saker som MÅSTE putsats inom snar framtid. Haha jag är inte ens lat:S 
Längtar verkligen till jag kan få tillgång till att rida någon annan än Chayenne. Nog för att jag älskar Chayenne men jag VET att jag växer ur henne och ATT man inte kan ha samma ponny hela tiden, inte då man växer. Jag vet, men just nu kan jag inte göra så mycket mera åt saken. 
 
/Tilda


Ändrade planer

Nattas inlägg - Kommentarer (0)
2012-07-27 @ 17:40:28
Huuur många gånger har jag inte använt denna rubrik? Den stämmer alltid in perfekt!
Blir inget Storuman imorgon, måste vara på turridningen och hjälpa till, hoppas att stället stannar kvar så vi får fira Nicko nån annan helg! :D
Ridningen gick bra, lovade både mig själv och Peder att ta korsetten, men vad tror ni jag kommer på när vi börjar rulla? Att jag glömt den -.- För att undvika massa syskonkärlek och eventuellt onödigt tjafs blev det så att jag red Elina och Tilda Tex, det fick fint det med. Har dock med andra ord fått ett x antal smällar som likt alltid ställer till det på något sätt.
 
~ Frasse ligger bredvid mig här i soffan, och latmasken blev sinne när jag kastade ner hans leksak på golvet en meter ifrån honom så nu ligger han och klagar högljutt eftersom han är för lat för att hämta den. Sådan matte sådan hund? ~
 
Efter det här inlägget är det dags för mig att byta om och ta hand om Noel och Catta. Vet inte hur jag ska göra nu när jag måste ha med mig Frasse, kanske lämnar honom på prästvägen om dom är snälla. Har bestämt mig för att det blir en promenad på Catta, tanken slog mig på att rida en kortis, men jag vet varken vad hon ska ha för sadel eller träns, vad jag däremot vet är att hon är van Tinas 20 kilo på sin rygg och inte min vikt - vill ju inte bryta hennes rygg (;)) så jag kör på min första tanke! Måste påminna alla om att mina fjällräven byxor är de härligaste som finns, de är precis som pyjamasbyxer!
 
Fotograf: Emelie Josefsson
 
/Natta


Gilla på Facebook!

Våra inlägg - Kommentarer (0)
2012-07-27 @ 13:10:00
Nu har Sjöbacka Hästsällskap en egen sida på Facebook. 
Hoppas att ni går in och Gillar! :)
 
http://www.facebook.com/SjobackaHastsallskap
 
 


Fråga

Våra inlägg - Kommentarer (0)
2012-07-27 @ 12:00:00
 
Vad vill du ha mer av på Frihetsdressyr?

Free online polls


Thinking ahead, never looking back.

Nattas inlägg - Kommentarer (0)
2012-07-27 @ 09:21:33
Igår var det möte i klubblokalen. Mycke blev sagt och det känns mycket bättre, däremot ska vi göra massa saker, har dock ingen koll på när.
 
Ryggen har varit åt helvete sedan helgen, blir inte bättre men det hindrar inte mig från att rida idag! Fick mig en riktig tankeställare imorse när alarmet gick och Peder skulle iväg och jobba, när jag sträckte mig för att stänga av det förbannade larmet tog det stopp, på riktigt. Sån satans smärta, men nu glömmer jag det och börjar se fram emot ridning i laine.
 
Måste kommentera att John Lindberg Trio spelar så jävla bra ur högtalarna! Blir aldrig less!
 
Fotograf: Emelie Josefsson
 
Idag bär det som sagt av till laine för ridning, vilken häst vet jag inte än, Tex eller Elina. Tror nästan Tex är skonsammast för ryggen + att han är mitt lilla charmtroll! Elina är oftast snarare en utmaning.
Mika ska rida Cherokee och träna på att vara "ledarhäst" inför turridningen imorgon, Clara ska även rida Chayenne.
 
Frasse är med Peder på jobbet, han klipper gräs idag så Frasse lär få stanna inne i buren tror jag, hoppas det går bra för dem!
 
Knölarna Catta har fått visade sig vara av att hon bränt sig i solen, vilket jag misstänkte. Anna-Pia skulle ta solkyddsfaktor till stallet så jag kan hjälpa Catta att slippa sånna där grejer.
 
Btw, Tilda, va handla alla dina 200 tävlingsinlägg om?
 
/Natta


Just for fun

Just for fun - Kommentarer (0)
2012-07-27 @ 09:19:00


J*vla blogg.se

Tildas inlägg - Kommentarer (0)
2012-07-27 @ 00:14:11
Det var inte tänkt att lägga ut hundra inlägg, men blogg.se bara laggar just nu. Tänkte skriva några tidsinställda och lite kort om dagen men nej. Ni får klara er med lite halv taskig uppdatering tills dom har fixa det! ;)
/Tilda


Just for fun

Just for fun - Kommentarer (0)
2012-07-26 @ 18:14:00Tävling

Tildas inlägg - Kommentarer (0)
2012-07-26 @ 16:58:47
 
/Tilda
 


Om jag fick en önskan så vill jag ha dig vid min sida

Våra inlägg - Kommentarer (0)
2012-07-26 @ 00:28:56
Sitter lite diskret och försöker bli trött medan både Frasse och Peder sussar sedan långt tillbaka!
Var tidigare en sväng på stallet, undercover, inofficiellt och alldeles internt, så säg det inte åt någon! Band upp både Noel och Catta utanför ligghallen och stängde för åt de andra hästarna. Måste medge att Catta fått ett jävla humör... Hon har alltid varit den stackars halvblinda oskyldiga mobbade hästen, idag visade hon dock motsatsen. Det skrek sursto om henne och hon kaxade ordentligt mot Noel, som faktiskt varit hur snäll som helst mot henne genom alla tider, han fick inte ens nosa på henne utan ett jävla skirande och svansvift utan dess like. Tror det faktum att hon fått gå med Lilleman och co. är orsaken till detta. Lilleman går ständigt och bokstavligttalat och dreglar efter henne, detta har förmodligen stärkt hennes självförtroende - lite väl mycket! Äsch nu ska jag inte klaga på henne, hon är fin och börjar bli socialare och socialare. Hältan existerar knappt nu, ledde henne i hagen en sväng i hagen idag och enda gångenhon reagerade var i avsaktningen så jag tror jag ska fortsätta "rehabiliteringen" med korta prommisar, snart är det även dags för Noel att gå kortare svängar.
Masserat Cattas nacke med liniment för att bättra på muskelknutarna och det har gått riktigt bra, måste dock börja med riktigt lätt beröring för att avsluta med riktig massage! Funderar hur jag skulle gjort för att rengöra dem båda någon dag, när det är ruskigt fint väder (vilket jag hoppas det blir någon gång) tänkte jag göra en hage över gården och duscha dem under slangen en och en, blir nog en höjdare!  
 
Jag vet inte riktigt vad mer jag ska skriva, har så många saker jag skulle vilja skriva eftersom det här är min blogg, jag ska kunna yttra mig här, enda problemet verkar dock vara att tjockskallar som känner sig provocerade av min skrift inte kan sluta läsa den och fortsätta sina fridfulla liv utan att slösa en massa energi på att bry sig. Jag önskar alla kunde ge fan i att göra saker de inte mår bra av, hur underbart vore det inte om alla bara kunde leva sida vid sida och acceptera varandra trots olikheter? Stay positive!
Avslutar med ett försök att besrkriva hur mycket jag älskar och värdesätter min familj, Noel, Frasse och Peder som vanligt kommer det dock bli en underdrift, det är mer är såhääär mycket.
 
/Natta


Ingen ridning och Grattis förresten!

Tildas inlägg - Kommentarer (0)
2012-07-25 @ 22:42:13
Idag blev det ingen ridning. Har haft fullt upp hela dagen. 
Men imorgon blir det nog ett dressyr pass av någotslag:) Blir säkert bra. 
Just nu inväntar jag bara att brämmsen ska försvinna för sommarren x) Hmm, får nog vänta ganska länge då. Åsen måste Chayenne badas av något slag. Ser ganska ovårdad ut med myggmedel i mägnder Nästan.. 
 
Btw, Grattis mammi på din Dag! ♥
 
/Tilda


Det är mitt fel, ta inte ut det på hästen

Våra inlägg - Kommentarer (0)
2012-07-25 @ 16:40:52
I Måndags var vi på kliniken i Umeå med Noel för att röntga om det hade skett någon hovbensrotation i och med att han fått fång. Däremot hade det inte gjort det, vilket känns underbart.
Han fick på sig skummgummi sulor som gjort stor effekt redan.
Min tanke var inte att kommentera så mycket mer om det.
 
Ryggen är åt fanders efter på tok för mycket bilåkning under för kort tid. Igår var vi ute en sväng med båten jag, Frasse, Peder och Mika. Det var mysigt och Frasse var måttligt fascinerad. I och med att endast Mika hade flytväst slog tanken mig på hur jag skulle reagera om det hände en olycka och alla hamnade i vattnet. Enligt mina reflektioner skulle min första tanke ägnas åt Frasse eftersom han förmodligen vore sårbarast, Peder skulle sedan få min uppmärksamhet och sist Mika. Detta grundar jag dock inte på att hon hade flytväst, anledningen till det får ni skapa själva. Vågar inte riktigt säga det öppet och specifikt eftersom det skulle kunna resultera i en upprörd Mikaela. Så för "familjefridens" skull får ni klura på det själva. På tal om Mikaela har jag gjort så hon börjat blogga igen, missa inte det! ;)
 
Just nu sover Frasse, Peder är ute och motionerar medan jag sitter här och grubblar över hur jag ska göra med livet/middan, Noel och Catta står förmodligen och mår gott. Ska till stallet först senare idag. På torsdag är det möte och jag hoppas jag kommer ihåg allt jag vill ta upp.
 
För övrigt kastar jag ett öga på tvn som visar något program där de talar om saker som är till salu på internet, där visar dom den charmigaste pojken jag nånsin sett, han hade höns som han döpt, en hade brutit benet när den hade blivit skadad, den var vit och hette Fiffi, han hade även en tomtesamling och log aldrig. Riktigt kul kille!
 
JAG BLIR SÅ HÄR ARG PÅ ATT JAG INTE KAN LADDA UPP BILDER!
 
/Natta


Här hittar du mig.

Tildas inlägg - Kommentarer (0)
2012-07-25 @ 12:18:00
Facebook: Tilda Forsberg
Hotmail: Tilda.lilla@hotmail.com
Instagram: Tildaforsberg
Kik: Tildaforsberg
 Skype: Tildut99
/Tilda
 


God morgon!

Tildas inlägg - Kommentarer (0)
2012-07-25 @ 10:03:00
Idag blir det troligenvis ett ridpass på ängarna. Känns som om det var ett tag sen jag körde ett dressyr pass. Eller ja, kanske blir ett och annat skutt. Vi får helt enkelt se!
 
Brrrr vinter</3
 
/Tilda


Roadtrip i skogen

Tildas inlägg - Kommentarer (0)
2012-07-24 @ 23:34:48
Idag bler det en riktigt skogs tur! Visste knappt var vi var ett tag, haha. Red ju Elina då Clara inte ville rida henne, utan hon skulle rida Chayenne:) Gick iallafall bra. Elina kunde vägarna mycket bättre än mig måste jag erkänna! 
Roligt att variera lite och inte bara rida en ponny hela tiden. Älskar verkligen att prova mig fram hur jag sak göra osv osv.. 
Bjuder på en sån hära halvsnygg blid på Mig och Elina för nått år sen typ kanske. 
 
I övrigt så Vänter jag nu på att Pappa ska fixa Photoshop på den nya datorn så jag kan fixa lite kort och allt. Men som vanligt sjuts det upp gång på gång och blir aldrig av. Hehe, är inte så hajjtek så att jag kan sånnt:S
 
/Tilda


Humör

Tildas inlägg - Kommentarer (0)
2012-07-24 @ 12:05:00
Måste säga att jag har varit lite avtiv på bloggen nu ett tag. Har inte riktigt haft det hära suget. Att skriva alla möjliga inlägg utan som bara skrivit om vad som har hänt omkring hästarna i närheten. Sorry för det, men snart så blir det nog bättre ''blogg-humör''. 
 
 
/Tilda
 
 


Hissar och dissar

Tildas inlägg - Kommentarer (0)
2012-07-23 @ 23:03:42
Hissar
  • Sommarlov
  • Sovmorgon
  • att allt flyter på just nu
  • Ska snart sätta mig och se Warhorse
  • Att jag var varit hurtig och sprungit xp
 
Dissar
  • Regnet
  • Mina nya ridbyxor
  • Att alla bilder på datorn har försvunnit och att det är förjobbigt för att he över dom igen
  • Chayenne har stått så mycket 
  • Att det inte känns som msommar längre

 
/Tilda


Dagens ridpass.

Tildas inlägg - Kommentarer (0)
2012-07-23 @ 22:42:16
Idag blev det ridning, ingen vila här inte! Eller? Haha. For en sväng med mika i skogen och upp för berge en bit. Gick bra den biten jag red henne då vi bytte häst efter ett tag. En taggad Elina, ohja! Men gick bra inte avfallningar iallafall;) Var ju utan sadel på henne också. Går ju bra de också:) 
Red ju aldrig igår då vädret inte höll riktigt. Åskade ett tag där också. Nej huvva och nu:( Vill att det ska blir a real summer! Imorgon hoppas jag på bra väder, (dock inte sol då det är fullt av brämms då) så man kar rida :p 
 
 
Provade även mina nya ridbyxor, kan säga att dom inte var dom bästa. Fast dom kanske blir bättre med åren! 
 
/Tilda
 
 


Just den dära känslan!

Tildas inlägg - Kommentarer (0)
2012-07-23 @ 11:56:26
Då man vill rida värsta grymma ridpasset på bästa stället och någon har en kamera i handen!
Skulle må FörJävligt bra!
 
/Tilda
 


True shit

Tildas inlägg - Kommentarer (0)
2012-07-22 @ 11:34:40


Han tänkte med kuken -> igen

Nattas inlägg - Kommentarer (0)
2012-07-21 @ 21:54:15
Jag har inte nämnt det, men i torsdagskväll åkte vi till Pite, för lite bungalow-mys å allmänt semester! Min kära fader tar hand om Noel och Catta, kan däremot inte släpa mina tankar från hjärtat mitt, vilket begränsat rolighetsgraden markant. Det har inte hänt så mycket här, det dunkar musik ur Peders nya musikmaskin som jag redan fått lov att ta till stallet om man vill rida i paddocken till musik någon gång. För övrig hör rubriken till den mening som hörts flest gånger tror jag. Jag ligger i rummet bredvid med Frasse och tar det lugnt till ljudet av musiken och de andras berusade röster. Påtal om berusning. Igår var Peder, Johan, Ewe och Robert ute och rällde. När Mika och Emelie kom till stugan (där jag gömde mig för främmande människor som de andra hälsade på) gick vi en kvällsprommis med Frasse. Under tiden hade Peder varit och försök ta sig in i stugan eftersom han visste att vi var där, vad han inte visste var att vi var på promenad. I sinne över att han inte hade någon telefon på sig och inte tog sig in i bungalowen checkade han in på en lyxsvit på hotellet! Där fortsatte sedan de andra roligheterna tills klockan närmade sig tre då de blev barnvakt åt Frasse och jag gjorde kväll med Peder ganska direkt. För att inte överdriva tror jag han däckade två minuter efter jag kommit in i sviten. Ikväll verkar det som att de ska ut igen, däremot tejpar jag fast telefonen på Peder om han inte tar med den frivilligt. Blir nog en hemlig och förbjuden kvällsprommis för min och Frasses del, samt lite stughäng för oss själva! Imorgon åker vi förbi Hööks i Lule och sedan vidare hem till mitt kära Malå! Blir förmodligen raka vägen till min fina gula för en fortsatt kväll med Peder i lägenheten! Hemlängtan..;) /Natta


Haha bara för bra asså!

Tildas inlägg - Kommentarer (0)
2012-07-21 @ 19:52:29
 


Riiiidstigen!

Tildas inlägg - Kommentarer (0)
2012-07-21 @ 19:47:35
For ridstigen idag. Gick verkligen bra! Dock har jag bara hunnit rida en häst än så länge, tror inte jag kommer hinna att fara och rida i Laine idag heller:/ 
Men lullen red ja ju somsagt, hade dressyrsadeln. Såg även att han hade fått på sig ett par skor idag! 
Red lite intervaller mellan trav och galopp. Gick super. 
Hmm, började minder bra då lullen bet mig i fingret. Mitt fel.. Haha. 
 
 
Imorgon är det ridning på Chayenne som gäller. Nu är det verkligen skärpning som gäller! 
 
/Tilda


True summer

Tildas inlägg - Kommentarer (0)
2012-07-21 @ 19:21:38


Dom är bara förbra!

Tildas inlägg - Kommentarer (0)
2012-07-21 @ 12:58:00
The typical hästmänniskan
 
/Tilda
 
 


Fredag 20/7 2012

Tildas inlägg - Kommentarer (0)
2012-07-20 @ 23:48:47
Hann tyvär inte rida Chayenne idag. Känns lite småtaskigt mot henne:( Men hoppas på att jag kan ta mig dit imorgon! 
Men han rida lullen då han stod i malå och allt. For barbacka idag, myys. Kärleksstigen och sen upp för första backen i backen.(blev kanske lite konstig mening där asså) Dukti heest;) Gjorde lite böjningar och så. Kände att när jag hoppade upp skulle jag nog hamnat på backen minst en gång, då han var pigg! Men gick fint fint! Inga större problem med det! Alltid lika roligt att rida han:d 
 
Haha, LulleB och Emelie får stå för bilden idag! 
 
Ska ju rida Lullen imorgon också, vi får se vad jag hittar på då. 
Och hoppas att någon vill följa mig ut på en tur imorgon, får någ locka med mig clara! 
Har lite ongest över att hon står så himla mycket just nu! Måste verkligen skärpa mig! 
 
/Tilda


Fråga

Våra inlägg - Kommentarer (1)
2012-07-20 @ 15:49:58
 
Om vi hade en bloggtävling, vad skulle du vilja vinna då?

Free surveys
 
 
 


Dagen

Våra inlägg - Kommentarer (0)
2012-07-20 @ 11:29:11
Idag står ridning på Schemat, 2 st. Chayenne och Lullen. Mer om det sen då.
 
 
Ignorera mitt face där...
 
/tilda


Just for fun

Just for fun - Kommentarer (0)
2012-07-20 @ 09:18:00


Tänkte...

Våra inlägg - Kommentarer (1)
2012-07-18 @ 22:09:30
Hade tänkt skriva ett inlägg igår, men ajja vi såg ju hur det gick med det... 
Igår så for jag med mika. Kan ju säga så här. Ingen vila här inte! Rääääser Elina å Mika.. Haha Chayenne hängde knappt med:/ Gick bra iallafall, var barbacka. Vi for lite här och där kan man säga, men grymt kul! Chayenne var heeelt slut. 
 
Gick en sväng med henne idag så att hon inte bara ska få stå i hagen hela dagarna. Gick i ganska rask takt. Gick toppen! 
''Sprutträning'' har visserligen börjat ge resultat! Skönt. Fortfarande lite kvar. På Bogen och i ansiktet har jag tänkt som nästa steg. Kan redan få spruta på magen och manen! Dukti ponni♥ 
 
~Bildbrist~
 
Har varit frassevakt idag förövrigt, medan natta var i stallet och så.. 
 
Förlåt för lite kladdigt och konstigt inlägg..
 
/Tilda


Just for fun

Just for fun - Kommentarer (0)
2012-07-18 @ 18:13:00


Veterinärbesök

Nattas inlägg - Kommentarer (0)
2012-07-18 @ 17:41:59
Noel går på medicinering och fångbehandling. På måndag styr vi mot ATG i Umeå! /Natta


Beslut

Nattas inlägg - Kommentarer (0)
2012-07-17 @ 17:12:34
Vissa beslut är svårare att fatta än andra..

/Natta


"Catta"

Nattas inlägg - Kommentarer (0)
2012-07-17 @ 09:08:26
I sommar ska jag ta hand om denna skönhet.
 
Fotograf: Emelie Josefsson
 
Utan henne skulle Noel måsta stå i en hage alldeles själv utan någon som helst social eller fysisk kontakt med andra hästar. Överlycklig att Noel ska få sällskap! Håller tummarna för att ryggen håller.
 
Fotograf: Emelie Josefsson
 
/Natta


Tack!

Våra inlägg - Kommentarer (0)
2012-07-16 @ 20:20:01
Statistiken är verkligen bra nu! Och vi vill också säga tack för alla fina komentarer! ♥
 
 


Brämms Jävlar!

Tildas inlägg - Kommentarer (1)
2012-07-16 @ 20:10:44
Nej, inte nu igen. Finns inget värre nästan! 
Pallade inte att vara där så länge, skulle bli ihjälbiten då. Men hann med det viktigaste iallafall. Just nu är det markträning som gäller. Också har Chayenne börjat bli mer och mer rädd för sprutflaskor, så det är det som gäller, Träning, träning och ennu mera träning. Så började med det idag. Känns som om jag fick en bra start på det hela. Hade ett långt grimskaft, och verkligen visade VEM som bestämde. Tillslut så accepterade hon mig och jag fortsatte med att ''sprutträna''. Dock kunde jag ha hållt på längre om det inte skulle ha varit på mycket brämms! Men.. Snabb borstade henne också, inte allt för länge. Sen sprutade jag på myggmedel. 
Cyklade även hem idag. Mindre lyckat att efter halva vägenbler styret var helt fuckat. Styret svängde men inte hjulet! Som tur var så kunde jag få åt det lite grann med hovkratsen! :) Tur i oturen vill jag säga!
Fast ingen ridning idag blev det, skulle aldrig ha palla det och sen vill ju inte Elina vara själv..
 
Har verkligen varit kanon väder idag! Dock så blåste det allt förmycket! Bler riktigt sugen på att fota! Dock var det bara två saker som gjorde så att det inte gick. 1. Ingen fotare 2. För mycket brämms. Nej det få bli i slutet av sommaren då jag hoppas på mer sol och minder kryp! 
Just nu är jag övertaggad och kan inte hålla mig längre, vill att min väst ska komma nu! 
 
/Tilda


Hovis

Våra inlägg - Kommentarer (0)
2012-07-16 @ 19:42:54
Hovis var här förra veckan, det skrev jag dock knappt en rad om så jag tänkte berätta att Noel blivit skodd fram. Får kompensera den minskade naturliga blodcirkulationen med massage! Egentligen förespråkar jag inte skor men vad gör man inte för att hjälpa sin vän?:) Till min förvåning sovde Frasse sig genom hela händelsen. Tog med mig honom till stallet trots min medvetenhet om att han är lite skeptisk. Det gick däremot fint!:D /Natta


Stor bildbomb på Frasse

Nattas inlägg - Kommentarer (1)
2012-07-16 @ 14:44:47
Fotograf: Emelie Josefsson
 
/Natta


~Döööör~

Våra inlägg - Kommentarer (1)
2012-07-15 @ 12:46:55
 
 


Väst och Ridbyxor!

Tildas inlägg - Kommentarer (0)
2012-07-15 @ 00:13:47
Gud! Ibland är jag bara för bra! Idag har jag vinnit en Bloggtävling hos Nora! En Mountain Horse väst! Inte dåligt;)
Vändbar också.
 
 
Idag har jag även fått en par nya ridbyxor, svarta:) Var behövligt då dom jag har idag nästan är helt upp nötta och försmåa och blekta! Dom har några år på naken kan jag medge! 
Har nog inte så mycket mer att säga.. 
 
/Tilda


Oväntad semester.

Tildas inlägg - Kommentarer (1)
2012-07-14 @ 12:33:00
Chayenne har fått en liten oväntad semester kan man säga! I ca 1 och en halv vecka! Hmm, undra vad det beror på? Men om vädret tilllåter så tänker jag börja lite lugnt på Söndag och så. Till veckan då kommer jag nog rida lite lätt och köra på mer och mer. Sen så blir det hård träning för gumman min. Ingen vila här inte! Hoppas nu bara att vädret tilllåter! Annars vet jag inte var jag ska ta vägen! Men hoppas på det bästa!
 
 
/Tilda


Åsele

Tildas inlägg - Kommentarer (3)
2012-07-14 @ 09:36:00
Känns som om jag åker lite hit och dit.. 
 
Men iallafall, idag är det Åsele som gäller! Hoppas att det duger med ett tidsinställt idag! Kom lite oplanerat:S
 
 
/Tilda


VARNING ALLA SOM HAR HÄSTAR PÅ BETE!!!

Våra inlägg - Kommentarer (1)
2012-07-13 @ 18:35:24
En utlandsregistrerad hästbuss har synts till i områden i Norrland (Jämtland, Västernorrland, Västerbotten) i samband med att hästar försvunnit spårlöst ur sina hagar! Bussen ska vara vit enligt uppgifter. Polisen är inkopplad i 2 mystiska försvinnanden! Håll koll på era hästar så de inte oxå "försvinner"!!! Vänligen meddela även polisen på 11414 om du ser något misstänksamt i din närhet!
 
 


Ingen ridnig här inte!

Tildas inlägg - Kommentarer (0)
2012-07-13 @ 18:08:18
Fredag den 13:onde idag.. Man kan väl säga att den inte började så bra på tal om regnet. Sen så hade hästarna rymt i Laine. Så har varit där och satt bättre stolpar i hörnen. Vi har ju ingen ström än så länge! Men snart, då vi flyttat dom.
 
Blev ingen ridning igår på Chayenne då det började regna och kände mig inte heller så utmanad på att trotsa de! 
For hem till malå, red Lullen istället. Då den inte regnade här. Dock under passets gång så började det små dugga.
Paddocken då. Gick super! Gjorde en vad övning också, att stå i fältsitts i typ 5-10 min i trav. Bra träning! När jag lix höll på i paddocken så provade jag på att köra ett dressyrpogram. L:C, Blev lite förvånad att jag fortfarande kunde det fast än det var över ett år sen sisst! Som avslutning for jag och skrittade av ute.
 
En av favvo bilderna från dressyttävlingen! *Björnen min*
 
Tilda


Fredag den trettonde

Nattas inlägg - Kommentarer (0)
2012-07-13 @ 10:56:01
 
Minns ni? ;) Härliga tider!
 
Undra vad som ska ställa till det idag? Hittills har dagen gått riktigt fint. Hovis ha vare på besök, hunne va på prästvägen, tänka över en hööks/naturhästenbeställning och nu är det dags att göra plättar till min fina kille som strax kommer hem på lunchen.
 
Inatt sov Frasse i sängen för första gången hela natten. Ramlade inte ner en enda gång och tog till ingens förvåning väldigt mycket plats. Jag och Peder fick trängas ganska rejält - mysigt..
 
/Natta


Just for fun

Just for fun - Kommentarer (0)
2012-07-13 @ 09:17:00


Laine näääästa!

Tildas inlägg - Kommentarer (0)
2012-07-12 @ 14:02:43
Ska alldeles strax bege mig till Laine för en ridtur. Blev ingen igår då jag inte hade någon kunde köra. Mera om passet och så sen!

Btw. Uppdaterade texten om mig nyss;)Om chayenne skulle ha haft skor..

Våra inlägg - Kommentarer (1)
2012-07-12 @ 00:07:46
..Så skulle jag lätt ha dom hära! Sjukt cool idée egentligen! 
 
 
Tilda


Just for fun

Just for fun - Kommentarer (1)
2012-07-11 @ 18:13:00Kunde ha varit bättre!

Tildas inlägg - Kommentarer (1)
2012-07-10 @ 23:14:18
Nä, nu får jag nog ta och skärpa mig! Har inte riktigt haft tid riktigt! Men det ska det bli ändring på. 
 
Har inte hunnit rida något sen jag har kommit hem men ska ta mig en sväng imorgon. Tar det ganska lugnt då. Hon har ju stått ett tag nu.. 
 
Har igentligen inte så mycket att skriva om förutom att helgen var mer än grym! 
 
Har inte hunnit ladda över alla bilder som är mina än då det är mer än 6 500.. 
 
Uppdateringen kommer nog att bli mycket bättre nu då jag kan ta datorn lite var jag vill. 
 
/Tilda


Tävling

Våra inlägg - Kommentarer (0)
2012-07-10 @ 19:17:54
 
Bilden är klickbar
 
Tilda


Dagens planer

Nattas inlägg - Kommentarer (2)
2012-07-09 @ 12:29:36
 
 
 
Började dagen med att stiga upp runt åtta och mysa med Frasse, sen fick han mat och vi drog vidare till prästvägen. Vid nio vaknade Mika så vi gick en prommis, lilkillen tokbusade både i vattnet och på land. Härlig känsla när han njuter av tillvaron. Han har dock fått för sig att man får bita på foppatoffler, vilket jag själv inte känner mig så pigg på att han gör. Trappträninge går frammåt, han har tillochmed börjat gå neråt, dock bara några steg för att sedan invänta bärhjälp. Blev imponerad av honom imorse, han blev rastad sista gången igår halv tolv  och höll sig till just innan niodet är bra ska ni veta!
Fyllde i mina lönepapper hos mamma som hon skulle be pappa ta med sig upp på kommun, nu inväntar lite vila efter en grym lunch som jag och Mika lagade, sen blir det en ridtur med Tina i det fina vädret, om allt går som det ska. Tror jag ska ta itu med Noel då, eller så får han vänta tills jag ska göra kvällsjouren. I eftermiddag tänkte jag och Mika gå till laine, lånar en barnvagn av någon när eller kär och tar med mig Frasse, visst låter det överdrivet? Men en mil orkar inte min tre månadersvalp gå bara sådär, om din eller din valp gör det så är det upp till den! Troligtvis ska Mika rida eller iallafall träna och jag och Frasse titta på och kritisera. Lät på Peder som att han skulle kunna hämta hem oss sen, tur bilen har flak så man har nånstans att sätta barnvagnen! Senare på kvällen ska vi nog bara mysa ner oss hemma i lägenheten som förhoppningsvis städat sig själv...
 
Just exakt nu sitter jag och efterlyser en hundvakt till mitt lilla hjärta som jag anser är för liten och orutinerad för att följa med på någon ridtur. Tur jag har min fina familj som alltid ställer upp.
 
/Natta


Tävling

Tildas inlägg - Kommentarer (1)
2012-07-08 @ 22:05:06
 
Tilda
 
 
 


Hemligt avslöjande

Nattas inlägg - Kommentarer (0)
2012-07-08 @ 18:55:00

PEDER HAR KÖPT EN NY BIL! :D
En dodge ram 1500 om jag inte missförstått allt, vilket är lättare än man kan tro!
 
Erkänner att jag skoningslöst och brutalt nog stal denna bild från Mickes facebook, Ellinors fiiina pajk!
 
/Natta


Veterinärbesök

Våra inlägg - Kommentarer (0)
2012-07-08 @ 16:59:30
 
Fotograf: Mikaela Forsberg
Veterinären var här i fredags, både Noel och Lilleman blev undersökta. Noel har varit stapplig och haft det tungt så jag fick smärtstillande åt honom och hon trodde han skulle bli bra.
 
Helgen har varit lugn för min del, Peder har varit ute på musik vid Malån och sen har han även provat på att flyga sådär farligt och galet. Pappa provade också, han tyckte det var riktigt kul! :D
 
Jag och Frasse har för det mesta legat inne och tyckt synd om oss själva, blev några kortare prommisar ändå. Noel har jag skött om som vanligt, vet inte om jag nämnt det, men jag har i alla fall byggt ut paddocken lite så Noel ska få gå där nån timma om dan och käka.
 
I lördags var det ponnyridning, vi använde oss av Tex då han kändes som bästa alternativet, barnen verkade uppskatta våran fina "indian-/cowboyhäst"! AnnaPia  tog två bilder som hon skickade åt mig, dock på tellen och för mig går det inte att lägga upp?
 
Mitt sommarlov har äntligen börjat känns det som, ska bara jobba två veckor till och det är senare i sommar, däremot så börjar Peder jobba till veckan så det känns lite tråkigt att vi går omlott varandra.
 
Ikväll lovar jag att mitt hemliga avslöjande kommer.
 
/Natta


Yes!

Tildas inlägg - Kommentarer (0)
2012-07-06 @ 19:03:54
Jippi, äntligen har jag fått en ny dator. Köpt idag faktist! Nätvärk har jag också just nu i allafall.. Dock inga bilder ellar annat tjafs! Måste överföra å så.. 
 
Har varit på hööks nu. Fick bara med mig 3 saker. Varken det marin blåa shabraket eller pannbandet fanns, så jag köpte en annan användbar sak! Nämligen ett par hanskar, kände att det var på tiden. Har köpt pälsglans åt Emelie också:) 
 
 
kan även säga att jag kommer hem på Måndag istället..
 

Tilda


Hööks

Tildas inlägg - Kommentarer (0)
2012-07-06 @ 13:37:00
I helgen så är det somsagt Luleå som gäller.. 
Luleå = Hööks + Rea = Me like
 
Tänkt visa upp vad jag hade tänkt köpa;) Dock så kan den ju ändra på plats. 
Hoppas att den röda/vita finns kvar...
 

Tilda
 
 
 
 
 


Överlevnad

Nattas inlägg - Kommentarer (0)
2012-07-06 @ 09:18:45
Struntade i att uppdatera igår, efter jobbet och besöket hos sjukgymnasten låg all fokus i denna själ på att överleva. Tjollrade på i stallet med Noel, Urban hjälpte till att snickra i hovarna. Byggde ut paddocken så Noel få nå grön gräs. Nävafan, åter till projekt överlevnad igen. /Natta


Just for fun

Just for fun - Kommentarer (0)
2012-07-06 @ 09:15:00


Just for fun

Just for fun - Kommentarer (0)
2012-07-05 @ 18:12:00Luleå

Våra inlägg - Kommentarer (0)
2012-07-05 @ 13:33:46
Far bort idag. Kommer inte hem för än på Söndag, har knappt hunnit fixa tidsinstälda. Så ni får nöja er med nattas inlägg i helgen;)
 
 
Tilda


Sjukgymnast och hemligheter

Nattas inlägg - Kommentarer (0)
2012-07-05 @ 09:08:11
JAG HAR FÅTT EN TID HOS SJUKGYMNASTEN! Kan inte beskriva min lycka! Äntligen börjar det hända grejer!:) Klockan tre idag, så mer om det efteråt. Missa inte dagens hemligheter. Under dagen avslöjar jag något som ingen fått reda på! Håll utkik! /Natta


Besök på veterinärkliniken

Nattas inlägg - Kommentarer (0)
2012-07-04 @ 09:29:21
Denna gången gäller det dock inte Noel vilket jag antar att många antog baserat på rubriken. Det är Frasses tur att träffa herr Veterinär, imorse blev han sparkad över bringan av Lullen som inte alls insåg att det var en ofarlig hund, han verkar har brutit bröstbenet så vid elva beger vi oss! Nu hoppas jag att ni förstår osammanhanget i en akut skadad hund som inte får akut vård - det är nämligen så att ni blivit lurade! Inte kul egentligen men annars skulle inlägget bli såå kort. Frasse ska dit, dock inte pågrund av någon skada utan av naturliga skäl, han ska få uppföljningssprutan som valpar alltid får med en månads mellanrum. Det känns bra att få det gjort, samt att jag kan följa med trots att jag jobbar, Jossan har inget emot att följa med + att hon hade några ärenden. Riktigt skönt!:D Även att blogg.se appen dampar å vägrar funka, å när man går in via safari går det inte att ladda upp bilder från tellen, utan endast de "begagnade" bilderna!! /Natta


Jobb, jobb, jobb

Nattas inlägg - Kommentarer (0)
2012-07-04 @ 07:27:41
Jag tycker verkligen om mitt jobb, det är otroligt roligt och känns inte alls som någon börda. Däremot vet jag inte om min kropp uppskattar tillvaron lika mycket, var tillräckligt dålig i ryggen igår för att kapa möjligheterna att ta hand om Noel. Som tur är har jag Peder - vad skulle jag gjort utan honom?  På kvällen/eftermiddagen var vi ner en sväng på kärleksstigen med Frasse och lät honom förbränna lite överskottsenergi! Vi fick sällskap av Therese och Lizzy, påtal om att Frasse fick tjejstryk... Men vänta bara! Jag hoppas ryggen klarar sig bättre idag så jag möjligtvis kan ta hand om mitt hjärta. /Natta


Love life♥

Tildas inlägg - Kommentarer (0)
2012-07-03 @ 22:37:37
Kanske rena motsatten till var Natta gör just nu?
 

Men uppdateringen kunde ha varit bättre må ja säga! Men har som inte haft ork att sätta mig och skriva. 
Igår så for jag å mammi ut på en road trip i skogen. Riktigt kul, första ridpasset i Laine. Tog det rätt lugnt ändå då. Nöjd med det passet;)
 
Idag så var vi på dom stora ägnarna GRYMT! Känslar där asså! Vi hade 2 hinder stöd å nå bommar så hoppade nå skutt och så blev det lite travbommar. Gick bättre och bättre. Ibörjan ville hon inte alls sammmarbeta. Men tillslut så! Clara och hennes komips följde också med, filmade och höll i Elina då inte inte vill stå själv i hagen..  Så ska bara överföra videosarna på datorn osv osv.. Hehe nee men ju får se när jag tar tag i det.. Nästa vecka typ...
 
 
ÅÅh, älskar verkligen laine♥
 
Tilda


Återfall

Nattas inlägg - Kommentarer (1)
2012-07-03 @ 11:31:11
Jag har varit bra i ryggen i FLERA dagar nyligen, detta skapade självklart en otrolig lycka och en massa förhoppningar på att jag höll på att bli bra, och att jag aldrig skulle kunna klaga på ryggen, nacken eller svanskotan nå mer. Verkligheten kom förstås ikapp mig och den vardagliga ryggsmärtan återvände. Igår fick det dock en vändning - åt fel håll!! Jag låg i soffan och myste med Frasse som vanligt medan älsklingen gjorde sig iordning för fara och fiska med Simon och Joel. När jag skulle ställa mig upp för att tigga en kram av Peder tvärhände allt. Högersidan vid revbenen fick en yxa in pressad och runt snurrad samtidigt som en motorsåg försökte ta sig igenom högersidan av min ryggrad! Inte bokstavligt talat då, men nästan, känslan var densamma om inte värre. Kunde i stort sett inte röra mig och att vrida åt höger, svanka eller luta bakåt var rena självmordet! Talade inte om för Peder hur ont det egentligen gjorde för att slippa oroa honom, tror dock det faktum att jag total bröt ihop avslöjade mer än nödvändigt. Han gjorde allt han kunde för att göra det bättre vilket jag verkligen uppskattade, i samma sekund som han började överväga att åka till sjukan började skådespelet. Att åka dit är inte precis min högsta önskan... Tillslut lyckades jag lura iväg honom att fiska för att rådfråga Ewe som ringde runt och tillslut resulterade det i att jag, Ewe och Pappa åkte in på akuten. Fick prata med en läkare som sedan ansåg att det var helvesäntligt att trycka vårdslöst på ryggen på precis de ställen som smärtade mest. Han drog slutsatsen att jag hade väldigt spända muskler i ryggen och att de behövde hjälp att slappna av. Anledningen till att de var så spända berodde delvis på jobbet och allt vad det innebär samt för att stabilisera upp allt annat trasigt. Två feta sprutor och fyra tabletter senare började det kännas bättre, piggnade däremot inte till om vi säger så... Fick med nå piller hem och på kvällen fick Peder ta hand om Noel! Guldvärt! Idag funderade jag på att sjukskriva mig pågrund av läkarens och familjens rådgivning, kändes dock som att jag får pallra mig genom denna vecka och hoppas på att slippa återfall. Så nu sitter jag här och försöker hålla god min för ryggen är Verkligen inte okej! /Natta


Gårkvällen

Nattas inlägg - Kommentarer (0)
2012-07-03 @ 07:19:44
Kvällen avslutades på stallet med min underbara Peder efter ett besök på akuten..
Mer om det senare idag!
/Natta


Tävling hos Nellie!

Tildas inlägg - Kommentarer (0)
2012-07-02 @ 22:14:50
Jag är med & tävlar på nellieberntsson.se om att vinna en valfri vara hos horsemeup.se fö 1000:-
 
Tilda


Snabbupdate

Nattas inlägg - Kommentarer (0)
2012-07-02 @ 09:35:41
Tväruppdaterar innan jag och Jossan drar på en promenad. Igår var jag Peder och Moa en sväng till laine, tittade till Elina och visiterade som utlovat. Frasse fick följa med och verkade njuta av att få skutta runt i gräset!:) tog hand om Noel på kvällen, blev inget avancerat då min rygg pajade i samband med att vi var på torget och hjälpte till inför 60-tals veckan. Hade faktiskt helt ärligt talat börjat inbilla mig att min rygg blivit bra igen.. Ikväll blire nog ba å tare lungt, ska höra mig för om jag kanske kan fara en sväng med Elina;) /Natta


Snabbupdate

Nattas inlägg - Kommentarer (0)
2012-07-02 @ 09:34:36
Tväruppdaterar innan jag och Jossan drar på en promenad. Igår var jag Peder och Moa en sväng till laine, tittade till Elina och visiterade som utlovat. Frasse fick följa med och verkade njuta av att få skutta runt i gräset!:) tog hand om Noel på kvällen, blev inget avancerat då min rygg pajade i samband med att vi var på torget och hjälpte till inför 60-tals veckan. Hade faktiskt helt ärligt talat börjat inbilla mig att min rygg blivit bra igen.. Ikväll blire nog ba å tare lungt, ska höra mig för om jag kanske kan fara en sväng med Elina;) /Natta


Hur sött var inte detta då?

Tildas inlägg - Kommentarer (0)
2012-07-01 @ 13:59:25
 
TildaLadda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus