Intervall pass på Tex

Nattas inlägg - Kommentarer (1)
2012-03-30 @ 15:54:51

Idag for jag och Mika ut direkt efter skolan och red, hon på Elina och jag på Tex. Tanken var att anstränga Tex så han skulle få ordentligt med träning så intervaller kändes perfekt!

Så vi for kärleksstigen och värmde upp med mjukgörande övningar i skritt och trav, såsom skänkelvikningar, gångartsbyte, öppnor, slutor och ställande i nacken plus böjningar i kroppen! :) Jag tycker uppvärmningen gick bra, Tex var inte lika taggad som igår men energi fanns det gott om. Eftersom jag inte hade någon extra i sadeln började det ganska fort kännas av i ryggen, detta försökte jag dock göra mitt bästa för att ignorera och bara njuta av stunden istället! Han var lyhörd och gjorde riktigt bra ifrån sig. Vi skrittade och travade ända bort till scenen och på tillbaka vägen blev det jogg till bajshuset, när vi kom på stigen igen blev det trav intervaller mellan ökad trav och minskad, riktigt bra nu när lysena är uppe man travar varannan osv. Funkade skitbra! När vi kom till början gjorde vi bakdelsvändningar och satsade på galoppintervaller på tillbaka vägen mot bajshuset så varannat lyse höll vi galopp och vartannan skritt, väldigt nyttig övning för Tex, han fick tillslut till toppen avsakningar och igångsättningar! Dom blev jag nöjd med. På sista delen blev det trav intervaller igen och sedan skritt tillbaka blandat med trav på sista delen. Sedan upp ännu en gång på första delen med galoppintervaller och trav ner och sedan avskrittning. Roligt ridpass må jag säga!

Båda hästisarna blev väldigt svettiga, det verkade dock på Tex mest som att han hade fått tänka och inte alls som att han var trött fysiskt. Som det kan gå...

Nu sitter jag och Mika iallafall här i brist på fanstasi om vad vi ska hitta på, väntar på att Peder ska sluta så han får hitta på något! :) Förhoppningsvis sover Mika här inatt också :)

Till påsken kommer Nicko med Skinkedinken, de bli toppen spännande! 

Måste erkänna att jag är på grymt bra humör med tanke på vilken jävla onthet som simmar runt i min rygg å nacke, jävla skit! Äsch, vi får se fram emot röntgen på måndag iallafall!För att lägga till ännu lite ointressant fakta så gick Tilda och Kia just förbi mitt hus, såg flickan å hundis genom fönstret ;)

Råder er btw att inte börja lyssna på sommarmusik då det gör en värsta taggad å sen måst man komma tillbaka till verkligheten i norrland däre fortfarande ligger ett fett snötäcke över vårt fina landskap!

/NattaPappa betalar?

Tildas inlägg - Kommentarer (0)
2012-03-29 @ 21:30:54
Alla värcka hissa dom hära ridbyxorna.. Blir lite sugen. SJUKT SNYGGA!
679 kr.
Tilda


Förlåt för dålig uppdatering!

Tildas inlägg - Kommentarer (0)
2012-03-29 @ 21:18:54
Chayenne gick ridlektion, men efter de så for vi ut en sväng. Super skönt väder idag. ''Strålande'' sol. PIGG heest.se . For kärleksstigen barbacka och så tog vi lite gater hem. Red i mina ny tvättade ridbyxor som inte är så rena längre.. (gatt ju tvätta dom eftersom jag föll i hagen, haha). Toppen dag. Alltså dom hära två sissta Torsdagarna har kännts som fredag. Helt sjukt. Men sen kommer man på att det bara är torsdag och man inser att man måste på skolan imorgon. Imorgon blir det ridlektion..
Tilda


Hög Februs

Nattas inlägg - Kommentarer (0)
2012-03-28 @ 14:17:07

Nu ligger jag hemma i feber.
I måndags var Noel så ofräsch att jag bestämde mig för att övernatta i stallet och hålla honom under uppsikt, tur jag har världens snällaste vän som ställde upp och joinade mig! I tisdags kom ks och kikade på föreningen, jag var dock inte närvarande då jag inte sovt så mycket under natten som jag kunnat.
På morgonen gav jag Noel lite smärtstillande och sen talade veterinären om att det förmodligen är samma sak som sist, varför Noel är dålig, det sitter i verkningen och i och med den nya hovsprickan blir belastningen på hoven annorlunda, så jag fick mera medicin åt honom! Tur de! :)

På kvällskvisten verkade Noel piggare och stapplade inte lika mycket men jag lät honom sova inne ändå, och imorse fick jag ett samtal där det framgick att Noel var pigg även imorse. Känns riktigt lättande.

Fick ett brev från malå sjukstugan att ortopeden ville ha röntgen plåtar på min ryggrad innan han/hon/den/det undersöker mig, så på måndag ska ryggen bli röntgad. Känns skönt att nån äntligen "tar tag" i det. :p :)

Som sagt, jag ligger hemma i feber och tycker synd om mig själv så jag har inte så mycket mer att säga.


Mika å Elina på bild.

/NattaGlas halt.

Tildas inlägg - Kommentarer (0)
2012-03-27 @ 20:08:57
Just nu är det så halt att det inte går att rida. Så det blev inte ridlektioner idag, eller iallafall inte då dom använde hästarna. Dom hade teori, i det nya huset. Skit fint där!

I går red jag linder näs. Var halt vissa delar men om man höll sig vid kanten gick det bra. Ville inte gå fram första delen till man svänger in på självaste skogsvägen eller vad man nu kallar det. Focusera inte så mycket på formen och den delen utan det blev mest galopp intervaller. Just nu är det mest focus på kondition ett tag fram. Kan sammanfatta gårdagen som en lyckad dag. (Hade föröver det en oturs dag... men om man har otur så går det bra med ridningen konstigt..)
Och ja så här går det om man ska springa och busa i hagen men hästarna..
LKyckat..
Och sorry för att jag inte lägger upp bilder i en del inlägg men det är på mobilen jag kan som inte med den 100 än. Eller i alla fall inte blogg.se Synd att bara appen finns på Iphone.. Men ajja. (Btw. fick ju ny mobil i lördags)
bjuder lite på mig..
Tilda


Hovspricka

Nattas inlägg - Kommentarer (1)
2012-03-26 @ 15:15:48

Noel har tyvärr fått en ny hovspricka och den verkar verkligen ställa till det för honom, han stapplar fram och är allmänt ofräsch:( idag lämnade Anna-Pia honom inne för att han verkligen inte ville gå ut så när jag kommer hem från skolan ska jag kika igenom honom och försöka få veterinären att komma imorgon, även om man kanske inte kan göra så mycket skulle det iallafall hjälpa om han fick smärtstillande och om mamma kunde få tummen ur och ta ut höökspaketet!

För övrigt har mamma ringt till en kennel nere i skåne med en ofödd dalmatinerkull och tingat en valp åt mig! Spännande va?:D

Slutord: jag skulle göra vad som helst för att noel ska slippa sin smärta!


/NattaCitat och ordspråk.

Citat och ordspråk - Kommentarer (0)
2012-03-26 @ 07:45:00
Du kan ta hästen från vinden, men du kan aldrig ta vinden ifrån hästen.


och där tog dena vecka slut.

Tildas inlägg - Kommentarer (0)
2012-03-25 @ 20:42:17
Shiit vilken veck. Den börjada nyss.. Jag kan inte förstå att vi snart är inne i april månad. Vintern e/var kort men det tyck då jag bara är bra. Okey nog kan man längta till den på sommarn. Men sommarn e som cilligare ingen skola man som bara busar och stojjar. Men kanske inte hela sommarn men för det mesta. || förstår mig inte riktigt på mig att blogga i mobilen riktigt 100 än.. Kan som inte lägga upp bilder men snart kommer nya fräscha bilder, typ imorgon. Men. Anyway red idag,jag vet inte riktigt vad jag ska säga om det.. Gock mindre bra ibörjan. Men rättade till sig efter ett tag. For kärleksstigen kände hur hon var efter hon stog i två dagar. Ville inte som bjuda ibörjan uta hon var tjuri som den! Men jag var tjurigare.. Imorgon vet jag inte vad jag ska träna blir antligen ridstigen linder näs eller podokken.


Fredag.. Lördag..

Tildas inlägg - Kommentarer (1)
2012-03-24 @ 23:38:12
Har inte så mycket att akriva om... Chayenne har vilat i två dagar. Men det går nästan inte att rida, just för att det fasnar för mycket klobba undet hoven och när det är så varmt blir snön "hal". Men hoppas att det går ialla fall att vara i padokken. Kanske om man bara tar det lite lungt. Finns nog inget annat som jag har att berätta om. Kommer nog något inlägg imorgon:)


Ztreliin

Tildas inlägg - Kommentarer (0)
2012-03-24 @ 21:14:30
(Klicka på bilden för att komma till sidan)
/Tilda


Optimist eller pessimist?

Nattas inlägg - Kommentarer (0)
2012-03-24 @ 09:45:55
Vad ska jag ta mig till? Allt känns så sjukt underbart samtidigt som inget går som det ska..
Jag har världens bästa Noel, världens finaste pojkvän, världens underbaraste familj och världens härligaste vänner! Om tre månader får jag dessutom en hundvalp.

Vad fan är då problemet?
Noel är inte frisk, jag vill inte att han ska behöva gå runt och ha ont.
Ryggbesvären blir allt värre och värre för varje rörelse jag utför.
Peder är hungrig.
Ingen av mina badringar håller så jag kan inte avlasta svanskotan.
Jag får inte rida, eller snarare jag kan inte.
Kollade upp väntetiden hos alla ortoped grejer för ryggradskador i Umeå eftersom läkaren trodde det skulle bli dit vi fick åka, och gissa vad? 13 veckor är minimum. Det innebär att jag inte ens väntat halva tiden, har åtta veckors väntetid kvar innan jag ens får bli undersökt. Trots att läkaren hävdade att det inte alls skulle ta så lång tid.

Mamma ska iallafall försöka fixa en tid hos sjukgymnasten så de får se om de kan knäcka till ryggen då den ibland låser sig och försvårar andningen.

Jag vill så hemskt gärna göra saker med Noel men vi båda är alldeles för begränsade, funderar på att träna lite apport men underlaget verkar så lurigt.

Wras årsstämma blev nerkortad till endast en dag för att bara två klubbar hade anmält deltagare så imorgon blir det en tidig morgon och troligtvis en tidig kväll också, sen upp tidigt på måndag med bussen.. Åh så negativ jag känner mig ibland. Nu ska jag sluta sitta här som en crybaby som söker empati och googla på fina valp bilder istället!/Natta


Underbart

Våra inlägg - Kommentarer (0)
2012-03-23 @ 15:01:59


Den får mig att tänka tillbaka, till den gamla tiden. -here I am!

Tildas inlägg - Kommentarer (0)
2012-03-22 @ 20:36:01
Jag minns att jag älskade den filmen spelades på gång på gång. Jag minns det som igår..♥
Goes down.

Tildas inlägg - Kommentarer (0)
2012-03-21 @ 19:53:42
Började med att hindestöden frusit fast i islagret som har kommit nu när det har varit varmt. Skit kul. nää. Så då fick jag göra det bästa av situationen. Så jag tog vadmannukallardet och använde.(ni ser ju på bilderna). Blev inte alls högt:( Typ 50 As lågt:( Tog av sadeln. Sen tränset. Och ja. Dukti förutom att hon kröp under stängslet och jag stanna på andra sidan, så då föll jag av...:( Inte skönt! Fick lite blåmärken och så men överlevde.. Synd att det inte kom på kort. Finns väl inte så mycket mera att säga om det..
Lite bilder från dagen clara fota;
Akta Face!
Tilda


Nathalie skriver...

Nattas inlägg - Kommentarer (0)
2012-03-21 @ 17:58:55
Vad ska jag skriva för nått intresseväckande idag då?:)
Jo, Noel går fortfarande på medicin utan något större resultat, han får på morgon och på kvällen, han verkar dock inte alls må bra just innan det är dags för andra dosen.. Stackars fina ponny! Ska hur som helst försöka få honom att röra på sig lite idag så hans ben inte sväller upp nu när han står i sjukhage och på boxvila.
Längtar tills han slipper denna smärta och bara får gå  å må bra! Hur lovely vore inte de? :)

Imorgon ska jag hålla lektionerna då Mariah skulle jobba sent, tycker verkligen det är jätteroligt även om jag inte är världens mest erfarna instruktör.. :p

Längtar för övrigt ihjäl mig till sommaren, jag vill ha min framtida valp NU, helst igår! För alla som jag missat att berätta det för kan jag upprepa det en gång till, jag längtar till sommaren!
/Natta


Smakprov från idag

Tildas inlägg - Kommentarer (0)
2012-03-21 @ 17:16:37
Tilda


Stallet strax

Tildas inlägg - Kommentarer (0)
2012-03-21 @ 14:12:53
Ska snart till stallet och rida, Tror nog att det blir hoppning. Clara for och borsta henne nu så jag inte behöv de. Go syrra
Gött finger efter Noel bitte mig..
Tilda


Måndag

Tildas inlägg - Kommentarer (0)
2012-03-21 @ 14:07:21
Måndagens efter middag spenderades i stallet. Jobbade Chayenne från marken. Var super dukti! Långskerade lite granna. Duktigar en vad jag förväntat mig! Super! Jobbade hon lös också. Fick springa av sig där ett tag.. Kände mig riktigt nöjd över henne. Stolt att få umgås med hon. Gjorde inte så mycket mer med henne utan Tog ut henne i hagen. Gick in i stalle där jag träffade emelie. Som skulle hoppa i Ridhuset. Och så frågade hon om jag ville följa dit osv osv.. Grattis emelie som höjde hopprekordet! 120 cm Stort grattis!

En stolt emelie som just har hoppat en och 20. Och en sugig mobil kamera.

Tilda


Hur mår Noel då?

Nattas inlägg - Kommentarer (1)
2012-03-19 @ 08:50:47

Han mår bättre iallafall, veterinären misstänkte att Noels smärtor berodde på hovslagaren, att han blivit verkad för hårt tidigare, han förklarade nämligen att det kommer tillbaka efter en tid!
Han fick två sprutor och lämnade pencilin tills en vecka framåt. Redan efter de två första sputorna hade han piggnat till.:)

I fredags var det även ridlektion och jag skulle få rida för första gången på fyra veckor och det var lika underbart som jag väntat mig! Jag red Tex och i skritten gick det hur bra som helst, i traven fick jag dock så ont i ryggen att jag trodde jag skulle bli tvungen att avbryta, men det var ju så jävla kul, så istället travade jag runt med tårarna rinnandes och låtsades som ingenting...
I galoppen gick det inte heller särskilt bra, både för att Tex galopperar som en gunghäst och för att han lekte rodeoponny... Vi gjorde lite John Moore övningar för att han inte skulle fortsätta vilket gav resultat!
Sen när jag skulle sitta av trodde jag däremot det skulle bli den sista avsittningen i hela mitt liv, eftersom Tex är riktigt hög och jag inte är särskilt lång blev "fallet" gigantiskt och i landningen kände jag hur det bokstavligttalat small ovanför svanskotan och jag var redo för begravning... Dramatiskt jag vet!

På grund av ondheten i ryggen kunde jag inte hålla i andra lektionen utan försökte vila upp mig istället..

Från och med då är min rygg mer störande än på länge, men huvudsaken är att Noel mår bättre, då kan jag må hur dåligt som helst!:)

End of story/NattaSorry!

Tildas inlägg - Kommentarer (0)
2012-03-19 @ 07:55:05
Förlåt, men han inte lägga upp bilderna! Nu kommer dom:)
Tilda


Citat och ordspråk.

Citat och ordspråk - Kommentarer (0)
2012-03-19 @ 07:44:00

Through the days of love and celebration and joy, and through the dark days of mourning-the faithful horse has been with us always.Jag älskar dig♥

Våra inlägg - Kommentarer (0)
2012-03-18 @ 18:35:53


Chill Söndag.

Tildas inlägg - Kommentarer (0)
2012-03-18 @ 16:45:56
Har just varit i stallet. Riktigt mysit nu när det är sol ute. Putsade lite granna. 3 träns kände mig lite dukti! Tog en sväng förbi här hemma och bra clara Foto lite. Så lite nya kort! Men jag sk bara ladda över dom på datorn och måste göra om lite bilder också;). Kommer sen. Känslan som uppstår när man rider på gatan dä det är assfallt!(stavning) Det är verkligen sommar känsla♥ Redkärleks stigen. Brabacka. Gick bra förutom att det var lite halt på en del ställen. Hon blev lite rädd av något band som var på plogkanten och ville inte fram, men tillslut. Jag vann. (Hehe) Blir inget mer stallet ikväll. Då blir Pa3.
Okej en försmak kan ni få.
Tilda


God Morgon!

Tildas inlägg - Kommentarer (0)
2012-03-18 @ 10:33:00
Blir att fara till stalle, hade tänkt att putsa upp lite saker som aldrig använd, men som behövs fräschas upp. Gött aatt det har nästan börja mögla.. ''Jippi''! Men eftersom mika aldrig gör det eller kommer att göra det så är det jag som måste åka på det. Det värsta är att det typ bara är hennes saker! Men ska nog också hinna ta mig ut och rida om så allting funkar. Men dock vet jag inte vad jag ska göra eller var jag ska rida. Eller jag kanske träna från marken. Vi får se. Just nu ska jag byta om då och dra!
.
S O M M A R <3 (obs. mobil bild=b kvalla)
Tilda


Ridstigen

Tildas inlägg - Kommentarer (0)
2012-03-17 @ 22:29:54
For ridstigen efter många om och men. För jag tänkte absolut inte vara i padokken. Har varit där hela veckat typ. Kände att jag behöve ut. När jag gjorde i ordning henne så var vädret fram och både snöa och regna och solen steg fram dä imellan. Jag satt på henne Länn tänke men när jag kom ut så var det sol. Men själva passet gick jätte bra! Blev mycket galoppintervaller. Blev typ gemom blöt. Hon har sjukt mycket päls! Skulle villa raka henne ett tag där.. Meeen det skulle nog inte mika gå me på.
Reeen heeest!
Tilda


Armband av Chayennes tagel

Tildas inlägg - Kommentarer (0)
2012-03-17 @ 22:06:16
Blev riktigt nöjd. Mamma gjorde nå samisk ihop sättning. Fin fint.
Tilda


Chayenne

Tildas inlägg - Kommentarer (0)
2012-03-17 @ 09:23:19
Tilda


Rollkür i Afrika.

Våra inlägg - Kommentarer (0)
2012-03-16 @ 21:27:01

''Det svider i hjärtat''
Vecka 11

Tildas inlägg - Kommentarer (0)
2012-03-16 @ 21:05:28
Nu får jag ta och skärpa mig! Så hara kan vi inte ha det! Inget skrivet på nästan en hel vecka!  Sorry. Första veckan är som jobbigast, ingen ork.  Men nya tag. Ny är den en grym helg fram för mig. Ridning. Blogga. Stalle. ?. Blir nog bra ska vi se!
Idag var det lektion. Var väl så där. Gick inte på topp, om jag få säga. Ett tag ville jag bara bryta av något. Ingenting. Precis ingenting ville som jag. Skänkelvikning gick bra i vänster, men inte i höger. Jag pallar inte. Nej, jag har inte stort tålamot. Det suger. Anyway annas gick de toppen :)
Kanske skriver lite tidsinställda om jag orkar senare!


60 spänn för en minut och nio sekunder med en telefonsvarare

Nattas inlägg - Kommentarer (0)
2012-03-16 @ 11:15:42

Blandade känslor har simmar runt i min kropp halva gårdagen, hela natten och det fortsätter även idag, idag är jag dock mest utmattad och förväntansfull.

Igår höll jag lektionerna och jag tycker det gick riktigt bra, creds till Mika som hjälpte till!

Noel är dock dålig igen orkar inte gå in på det, känner inte för att blotta allt som händer här i världen på bloggen. Jag och Emelie sovde hur som helst i stallet inatt, efter många hektiska telefonsamtal med veterinärer och personer som står nära som ville hjälpa till. Steg upp en gång i timmen och gav Noel och Tex en hötuss, samt kände på Noels ben och kollade på slemhinnorna.
Är ledig från skolan för att ta hand om Stacke, veterinären från Lycksele kommer i eftermiddag och undersöker saken, inte alls kul att det ska behöva vara så här.
Första natten jag sov utan Peder på riktigt länge!
Ska försöka hålla i sista lektionen idag iallafall om kroppen orkar.

Som sagt har massa blandade känslor, men jag är väldigt tacksam till alla som hjälper till!

/NattaBlåser bort?

Tildas inlägg - Kommentarer (1)
2012-03-12 @ 22:55:00
Nää, nu får det ta och ge sig. Blåser alldeles för mycket! Varför? Varför ska det blåst? Bara störande. Eller det kan vara skön när det blåser lite på sommare då det är varmt och solen lyser. Nu är det varken eller.


Var och hoppade idag. Gick otroligt bra! Hoppade som högst 80-90? Skiit nöjd! Dukti ponni. Nu äre verkligen frammot som gäller! Hoppar med fin teknik. Bättre än förr..  Kort och snabbt var det skrivet! Hahah.
Här har ni en blir hur ''banan'' såg ut..
Svart: Hinder
Rött: Bommar
Rödsvart: Vägen
Inte snyggaste, men ni ser nog lite i alla fall;)!
Tilda


Denna Horse Ipad vill Chayenne ha!

Tildas inlägg - Kommentarer (0)
2012-03-12 @ 22:32:00


Citat och ordspråk.

Citat och ordspråk - Kommentarer (0)
2012-03-12 @ 07:43:00

Horses change lives.
 They give our young people confidence and self esteem.
  They provide peace and tranquility to troubled souls - they give us hope!Nu du!

Våra inlägg - Kommentarer (0)
2012-03-11 @ 23:05:00
Nu funkar länkarna!


Hoppning brabacka.

Tildas inlägg - Kommentarer (0)
2012-03-11 @ 22:46:00
Hoppade lite små skutt på ca 50-60 kanske där omkring. Jätte dukti och gjorde som jag sa. Förutom att hon tjorva lite granna me huve, men men. Hoppas inte hon gör det imorgon också; Tränade på sanbba svängar och så. Ruggit snabb hon är! Hade många bommar också. Tro inte att jag var för lat för att hämta hinderstöd! :$. Anyway, jag kände mig nöjd efter några skutt och då tänkte jag att näär jag lix var där så kunn ja ju bara ta av trände och bara leva livet. Och ja vad tror ni hon gör, joo hopp tar blicken mot hindret som lång på 60 (?) och bara sväva över det! Fatta ni hur glad jag är över henne? Det går inte att beskriva. Älskar henne♥ Föralltid. Det finns ingen goare ponni.
Tilda


The end of Sportlovet.

Tildas inlägg - Kommentarer (1)
2012-03-11 @ 22:31:00
Ja, och då var detta lov slut. Olyckligt nog:( Nu väntar långa skolveckor fram till påsklovet, Mumms♥
Men lovet har varit helt okej! Underbart! Och det var ju en sak som var exta underbar! Att jag började rida utan sadel och träns! Men har inte hunnit så mycket, med dom sakerna jag hann var ju roliga och nödvändiga! Goa personer har man varit med! Tummen upp för det.! Det var mitt lov, kort och enkelt!
¨
Har fortfarande inga nya bilder:( Men till veckan måste det fotas!
Tilda


Hur jag började rida och till där jag är idag.

Tildas inlägg - Kommentarer (0)
2012-03-11 @ 13:28:00
Okej jag började rida som liten, dock vet jag inte hur gammal. Men då var jag inte bra! Mamma eller Mika fick leda mig. Jag började rida westen,
från en början i Granliden, Där mika också red. Men sen slutade jag. Hade uppe håll till sommaren 2007. Då Vi skulle köpa en ponny, Vid namn Chayenne. Jag
började på ridskola, som många gör från en början. Mika red in henne osv osv. Efter ett två (?) så började jag ha Chayenne på lektionerna. Och så på gick det
till kanske slutet på 2010 Början på 2011. Då mamma sa att jag inte fick gå på ridskola längre. Då var det ju bara att träna sig själv, Balansen, hästen. Och
ja, men utan all hjälp jag har fått skulle det nog aldrig ha gått, då skulle jag inte stå där jag står nu. Vara den jag är nu. Jag sattsade. Och jag
lyckades, och jag förlorade. Men jag står inte still. Jag kämpar en idag, Fast alla motgångar. Men man få ta nya tag. FÖr två sommrar sen kunde jag inte
glaoppera barbacka. Nu hoppar jag barbacka. Man blir bättre. Jag kan lova att jag var jätte nöjd över mig första gången jag galopperade barbacka. Och sen
dess har jag utväcklas. För två år sen tyckde jag att 40 cm var jätte högt att hoppa över. Nu hoppar jag 60-80 cm utan tvekan. Har tilloch med kommit upp i
1m med en ponny på 134(?) cm i manken. Jag Har utväklas.
Okej jag började rida som liten, dock vet jag inte hur gammal. Men då var jag inte bra! Mamma eller Mika fick leda mig. Jag började rida westen,från en början i Granliden, Där mika också red. Men sen slutade jag. Hade uppe håll till sommaren 2007. Då Vi skulle köpa en ponny, Vid namn Chayenne. Jag började på ridskola, som många gör från en början. Mika red in henne osv osv. Efter ett två (?) så började jag ha Chayenne på lektionerna. Och så på gick det till kanske slutet på 2010 Början på 2011. Då mamma sa att jag inte fick gå på ridskola längre. Då var det ju bara att träna sig själv, Balansen, hästen. Och ja, men utan all hjälp jag har fått skulle det nog aldrig ha gått, då skulle jag inte stå där jag står nu. Vara den jag är nu. Jag sattsade. Och jag lyckades, och jag förlorade. Men jag står inte still. Jag kämpar en idag, Fast alla motgångar. Men man få ta nya tag. För två sommrar sen kunde jag inte glaoppera barbacka. Nu hoppar jag barbacka. Man blir bättre. Jag kan lova att jag var jätte nöjd över mig första gången jag galopperade barbacka. Och sen dess har jag utvecklas. För två år sen tyckde jag att 40 cm var jätte högt att hoppa över. Nu hoppar jag 60-80 cm utan tvekan. Har till och med kommit upp i 1m med en ponny på 134(?) cm i manken. Jag har utvecklas. Och jag testade mig fram, kände vad kändes bra. Nog har jag mycket kvar att utvecklas i, men jag har kommit en bit, och just det biten kanske är viktigast? Vem vet? Men just nu har jag MÅL att nå, jag behöver inte mot dom varje gång, men dom finns  i bakhuvudet. ALLTID!
Jag har till och med börjat på att rida utan sadel och träns. Men jag litar på henne upp till 110% i alla situationer. Förtroende. Respekt. Till lit.
Jag vet var jag vill nå!
Jag vill nå MÅLEN. Målen ända in i det sissta. Jag ska.
Nog kan det vara jobbigt ibland, och man känner att det inte går, Ingenting går. Men man måste tänka fram, fast än det tar stopp ibland, tänk VAR var det jag skulle, NÄR var det jag skulle? Hur ska jag ta mig dit!
Motgång har vi alla, men inte lite mycket som framgång.
Men så finns det stunder som man bara älskar och lever livet.♥
Tilda


Natural Horsemanship

Foto/Film - Kommentarer (0)
2012-03-11 @ 10:41:00
Vad är rätt och fel?


Nu

Tildas inlägg - Kommentarer (0)
2012-03-10 @ 22:35:31
Nu hade jag tänkt att sätta mig ner och skriva lite tidsinställda osv osv. Så ja, ni får väl se var som dyker upp ;)
Galen bild!
Tilda♥


Gick som en dans!

Tildas inlägg - Kommentarer (0)
2012-03-09 @ 22:32:41
Dagen pass gick som en dans! Red som igår, utan sadel och träns! Dukti ponni! Kunde ju gå på volt Tilloch med! (: Hoppa som om hon var på molnen. Skiiiit, litar på henne upp till 110%. Hoppas hon också gör det! Köre lite följa jon också, följde mig. Går nästan inte att beskriva hur bra det gick! | Okej dagen blir inte som planerat, det blev så att ja for till arvids och så. Så der blir ingen ridlektion. Utan jag fick rida själv. Imörktet, är lite småå rädd när det är mörkt på stallet:$.

Nää, nu kommer lite bilder från i onsdags på Chayenne;)
Söte♥

Också har det kommit upp en ny sak i stalle!
//Tilda


FavvoRamen

Tildas inlägg - Kommentarer (0)
2012-03-09 @ 20:32:00
Är Luuuungt denna!
Så sjukt snygg, och den finns inte att köpa i sverige. Men i Amerika! Jag fick det för 2 jular sen av faster som varit där! Fast det har råkat fara det i glovet, och då gick den av på mitten och glaset gick sönder:( Men pappa lagar :D Fast har inte fått tag i något glas. Eller så heter det att jag har inte orkat leta...
Clara har en, fast inte lika dan, Kan koppa upp den bild om jag fotat det;)
Tilda


Utvärdering av Horse Comfort Hjälm.

Tildas inlägg - Kommentarer (0)
2012-03-09 @ 14:28:00
Skön! Riktigt skön! Bra sommar hjälm, dock kan den vara lite för kall på vintern. Snygg och bra passform. Som är ställbar så man kan ha länge.

(Hihi har lånat pappas hjälm! INte sissta gången, har lånat den hela veckan och jag säger bara. Kommer nog börja ha den ett tag till!)
Tilda


3 veckor

Nattas inlägg - Kommentarer (2)
2012-03-09 @ 13:57:59
Idag har det gått tre veckor sedan jag var hos läkaren, finns det någon som har nån minsta lilla aning om vad det betyder?


De som gissar rätt hamnar på våra länkar!

/Natta


Hööks

Nattas inlägg - Kommentarer (0)
2012-03-09 @ 13:43:21
Idag beställde vi från hööks, det var välbehövt! Tvärsnörde ihop ett kollage på vad jag beställde, för jobbigt att ladda upp varje bild ;)

Hovkrats, 13 kr
Ett ledrep, 75 kr
Nyckelring, 29 kr
Höpåse, 89 kr
Hönät, 29 kr
Biotin, 159 kr
Höpåse, 25 kr
Höpåse, 25 kr
Ryktsten, 25 kr
Hovolja med tjära, 55 kr


/NattaJag älskar mitt liv

Nattas inlägg - Kommentarer (0)
2012-03-09 @ 11:10:59
Jag älskar mitt liv, så sjukt mycket. Kan inte beskriva känslan som slog mig i ansiktet när det visade sig att Noel inte är halt längre! Åh så skönt! Han är pigg och haltar inte så jag har myst med honom hela förmiddan för att nu toklyssna på massa awesome musik under tiden jag förbereder kvällens ridlektioner.
Jag driver inte det är fred på hela jorden i min värld och ingen svält finns, alla hungriga har en fet stripsmeny i knät som dom kan knapra på. Usch så bra jag mår nu!
-> Runaway train - John Lindberg Trio


/Natta


Ge mig, så SWEEET♥

Tildas inlägg - Kommentarer (1)
2012-03-09 @ 10:20:00
Vill ha Frejas sadel, sån Hiss till den! Kanske liiite liten gå meeen ändå:) Gö han större ba;)
♥ på det!
Tilda


Påfyllning

Nattas inlägg - Kommentarer (0)
2012-03-08 @ 23:06:41

Fyller på mitt föregående inlägg efter att ha läst vad Tilda skrev, gissa vad? Imorgon ska jag få leka ridinstruktör en stund, känns riktigt kul trots att det var allt för länge sen sist...


/Natta

 Fredag imorgon.

Tildas inlägg - Kommentarer (0)
2012-03-08 @ 22:38:38
Har fixxat tidsinställda, ifall jag inte hitter blogga nå. Ska till stallet och rida, Blir nog ingen ridlektion imorgon. Mariah jobbade visst... Meen går lika bra det oxxå=)
Blir nog stalle heela dagen, Men nu ska jag sen en efter längtad film, War Horse.
Bildbrist:$
Tilda


Framgång

Våra inlägg - Kommentarer (1)
2012-03-08 @ 22:37:33

Idag har jag varit i stallet större delen av dagen förutom den tid jag jobbade. Noel är inte halt längre, hadr tänkt fara ut och leda honom en kortis för att se hur rörelsemönstret såg ut, men det blev aldrig av, vi hade världens mysdag i sjukhagen istället!:) Noel var riktigt social och väldigt glad upplevde jag honom.:)

När vi hade tokmyst var det dags för lektioner så vi tog in Lullen, Chayenne och Ikaros som skulle gå och gjorde iordning dem.
Hann prata med Annapia en stund vilket oftast är väldigt givande, och idag var det inget undantag.

När jag kom hem läste jag vidare i härliga hund tidningen och längtade efter sommaren, kom dock på att jag måste sluta skaffa förhoppningar om hur sommaren ska bli, annars kommer jag bara bli besviken i slutändan..

Nu ska jag traska iväg till min linfux och ge honom lite kvällsfika innan jag snör mig i sängen bredvid underbaraste Peder och sover, vissa har ju en välförtjänt efterlängtat sovmorgon imorgon!:D måste trots allt upp kring åtta och ge Stackeponny frukost.:)

/NattaDet var idag jag kände känslan!

Tildas inlägg - Kommentarer (0)
2012-03-08 @ 20:16:55
Idag just idag från början, kände jag där inne att det skulle bli en super dag som man vill att den  aldrig skulle ta slut! Just idag Kände jag känslan till friheten! En helt magisk känsla! Känslan jag letat men inte funnit! Älskar det!Jag for till stallet och gjorde iårning Chayenne, jag hade tänkt att fara ridstigen, men när jag väl kom ut så känder ja; -Nää jag orka inte, Jag kommer frysa ihjäl då! || SÅ Padokken fick det blir! Värmde upp i alla gångartet, Gjorde en liten övning, kändes mjuk och fin. Då jag kom på iden att ta av hon sakerna och busa lite! Ja, där sprang hon, men till slut kom hon in till mig.
Efter ett tag med bus kännde jag mig för att hoppa upp, UTAN sadel, UTAN träns, UTAN spö, UTAN sporrar. Jag tänkte, vi klarar detta, ingenting är omöjligt! Jag började skritta längst staketet, började trava och så bra vipps så galopperade vi, Galopperade, och Galopperade. Förtroende. | Det är så här det ska va!
Jag tror jag har ett nytt mål att nå. Anyway, Just den känslan borde alla få uppleva! För det går inte att beskriva den<3
Det skulle vara en dröm och kunna galoppera på en äng så! Helt Magiskt!

Det skulle vara hel fränt! Men jag får ta steg för steg. Pröva mig fram lite grann!
Det bästa var nog Att Chayenne tyckte det var roligt! Och att få pröva något annat! Något nytt, för nya saker kommer hela tiden!

Men nu tycker jag att ni ska titta på denna film, nog är den 30 minuter, Men snälla


Nu längtar jag bara till den 23/24 (?) Då pappa och mamma kommer hem fråm Sthlm, då dom troligen vi har med sig en ny mobil till mig:) En Samsung Galaxy Ace, Då är det ända som fattas årskort x2, Sms och surf. Det skulle inte sitta fel, då jag jag blogga överallt när som hellst! Jag längtar för mycket!

Super!

Tilda ♥


Det ska göras Idag/Imorgon!

Tildas inlägg - Kommentarer (0)
2012-03-08 @ 17:45:12
Mika klippte av lite Tagel från Chayenne för ett tag sen, så jag skulle kunna göra ett armband! Till mig;) DEt är något jag vellat ha länge, men inte orkat att ta tag i saken..  Men det kanske inte blir idag för mamma måste va me, för jag vet inte 100 hur jag ska göra än :$
OKej men här kommer lite för bilder:)
Kommer nog bli bra!
//Tilda


Internet fram och tillbaka..

Tildas inlägg - Kommentarer (0)
2012-03-07 @ 12:53:21
Inte funkar fram och tillbaka intebra...
Sorry för jätte dårlig update, men hann ingenting. Dagen bara sprang iväg! Jag lovar! Har just varit i stallet, ridigt barbacka. Super! Gillar det här!
Men just nu är inte jag och internet vänner.. :( Hatar. Men he satt bra med ett lov ska ni veta!
Men det är inte lika kul när man inte har något att göra som t.ex nu, fuck! Kanske ska gå och baka. Gott!
Sorry för jätte dårlig update, men hann ingenting. Dagen bara sprang iväg! Jag lovar! Ska till  stallet, rida barbacka. Super! Gillar det här!
Men just nu är inte jag och internet vänner.. :( Hatar. | Men he satt bra med ett lov ska ni veta!
Men det är inte lika kul när man inte har något att göra, har inga planer vad jag ska göra när jag kommer hem..
Missa inte! Håller på att skriva ett lååånga inlägg :D
Tilda.


When you say nothing at all

Nattas inlägg - Kommentarer (0)
2012-03-07 @ 09:16:47

Uschh å blää! Så känner jag mig just nu. Min vanliga tur har slagit till igen och Noel är halt! Han har en spricka tvärs över höger fram hov, ser ut som ett skär man själv kan råka på på fingret exempelvis. Funderar fortfarande vad det kan bero på och alla som har några tidigare egna erfarenheter av sånna sår får gärna höra av sig, typ igår! Nä nu ska jag inte vara så, själv mår jag då iallafall inte nå bra alls då jag är medveten om att Noel måste gå runt och ha ont.
Min tanke var inte att skriva ett långt djupt inlägg om hur allt känns så jag nöjer mig här.

Jag hoppas verkligen att Noel blir bra! ♥
/Natta


Gu vad jobbigt!

Tildas inlägg - Kommentarer (1)
2012-03-05 @ 18:04:00
EN av dom jobbigaste sakerna som finns är nog att putsa, Så dryyyyygt! Ghaaaa, fet jobbigt.(tyck ja) Men Sadeln är då ny putsad nu:D

Idag blev det några skutt. Suger att underlaget inte är på topp! jag som vill hoppa högt! :( Men gick super! Kunn gå på en volt, men utan bommar idag. Hon hade nog bara en dårlig dag igår! Men ny dag, nya tag!
Igår satt jag ju och gjorde en film, blir nog klar idag. Inget mer har hänt idag. Mockade bara en snabbis! Orkade inte.:$
Tilda


@Stallet.

Tildas inlägg - Kommentarer (0)
2012-03-05 @ 10:17:04
Idag blir det Stallet. Sadels skall putsas, Ponnyn ska ridas, Utesjulet skall mockas klart.
Kommer nog ta hela dagen (om man är lika snabb som jag xP). Men tuuur att man har lov då=) Far dit vid 12 tiden tro ja. Sen blire nog Längdskidor osv osv...
Hoppas att det går bättre idag än vad det gjorde igår! Annars vill jag inte leva längre.
Chayenne<3
Tilda


Munkorg

Våra inlägg - Kommentarer (0)
2012-03-05 @ 08:28:25

Är överlycklig! Noel hade nämligen på sig munkorgen väldigt länge i sträck utan att ta av sig den!:D det gör mig så otroligt lättad då han verkligen inte klarar av att stå på fri tillgång, men lösdriftshästar måste ha fri tillgång! Jag älskar min fina vän!:*

Idag står det jobb på schemat, efter det ska jag försöka ta mig ut på en promenad med Noel, förhoppningsvis ridstigen, där kan jag ju även rida på samma sätt som ni såg i ett tidigare inlägg. Efter det måste jag ta mig an några sena skoluppgifter, har dock så sjukt dålig självdisiplin så jag är inte säker på att det blir av!Citat och ordspråk.

Citat och ordspråk - Kommentarer (0)
2012-03-05 @ 07:41:00

Ask me to show you poetry in motion, and I will show you a horse.Mars.

Tildas inlägg - Kommentarer (0)
2012-03-04 @ 22:36:05
Mars = Ny månad och ny månad = Nya ''träningsplaner''

I denna månad hade jag tänkt att sattsa på Konditon. Mycket ute, galoppera mycket, och länge. Inte avbryta och vila. Utan nu är det hårdträning..

Började med det idag, och ja. Ni läste hur det gickm ingen bra start! Ikke! Motgång.

Tildas inlägg - Kommentarer (0)
2012-03-04 @ 22:31:03
Fan! Varför?

Tycker inte om detta Aldrig! :( Nu har jag något att jobba på. Verkligen! Blev HELT slut efter detta pass, och så klart var det i dressyr, det som inte är min starka sida. Har nästan ingen lust nästan, men det mäste göras...

Att jobba på en volt med bommar. Var tydligen svårt att förstå hur man skull gö. Ville INTE flytta för/mot skänkeln.

BTW; Är fortfarande lite små arg sen förr. För detta accepteras inte i min värld..

Men nu kommer lite bilder som gör mig på lite bättre humör.


Random bild, Fotograf; Natta(?)

Laggträsk <3   Fotograf; Mikaela


Sommar<3

Men just nu så ska jag fört göra en bild sen börja på att göra en film:D I know, har tagit över pappas dator,,
MOWHAHAHAHAH

Tilda


Skapa eran egen uppfattning om situationen

Nattas inlägg - Kommentarer (1)
2012-03-04 @ 10:40:55

Igår var jag i stallet och tränade Noel lite i paddocken i det fina vädret, sen fick jag en snilleblixt. Eftersom jag inte får rida då det påfrestar ryggen och ryggraden så hittade jag ett sätt jag tror belastar mindre!

I slutet är en serie av bilder då Noel bestämde sig för att lägga sig!:)

/Natta/NattaHar ni sett något sötare?

Foto/Film - Kommentarer (0)
2012-03-03 @ 18:43:59


/Natta


Bara så ni vet!

Tildas inlägg - Kommentarer (0)
2012-03-03 @ 17:28:29
Så Bildlänkarna inte är uppdaterade! Men kommer.


Stallet - Klart!

Tildas inlägg - Kommentarer (0)
2012-03-03 @ 17:13:48
Okej, nu är stallet klart blev bara en lungt pass. Men njöd ändå. Barbacka, utan skor. Jag bara gatt. Var bättre underlag än jag hade trott. Super!
Sen så gatt ja mocka i utesjule. Suck asjobbigt ju! I Onsdags så mocka ja i Natta och Emelies utesjul. Hahah blir ju king på det! Nää men det gick mycket fortaer och mocka i vårat för det är typ 5 gånger mindre! Och så är dom nästan aldrig där nuför tiden. För dom har ju bal så då står dom bara där och hänger. Dom har sina vägar!
Gjorde inte så mycket mera där.
Känns super gött me lov, bara så alla vet (a). Ska lägga tid på bloggen, känns som det behövs!
Glöm inte Att du kan skriva i gästboken!
Bjuder på 3 gammbilder!
'
Tilda


Dagens planer

Tildas inlägg - Kommentarer (0)
2012-03-03 @ 12:54:22
Lördag imorgon.. Då blir Stalle allday. Inga större planer, hoppas bara det inte är så halt så att det inte går att rida. Hade planer... Men det kommer nog inte att ske p.g.a Halka. att he va så jävulskt varmt i Onsdags/torsdags!  Meeen Får väl sysselsätta mig med att putsa sadeld och dvs saker.
@Update Imorgon
Nya designen uppe nu, va tycks? (okej, jag började på en helt ny men misslyckades, så jag tog en färdig :$) Men he få man leva me när det inte vill funka som jag vill ;)
Här kommer lite bilder från fotograferingen i Onsdags.
Lördag .. Blir blir Stalle allday. Inga större planer, hoppas bara det inte är så halt så att det inte går att rida. Hade planer... Men det kommer nog inte att ske p.g.a Halka. att he va så jävulskt varmt i Onsdags/torsdags!  Meeen Får väl sysselsätta mig med att putsa sadeld och dvs saker.
Nya designen uppe nu, va tycks? (okej, jag började på en helt ny men misslyckades, så jag tog en färdig :$) Men he få man leva me när det inte vill funka som jag vill ;)
Här kommer lite bilder från fotograferingen i Onsdags.
Blev riktigt nöjd med bilderna, Dock inte bästa fotaren, Clara Forsberg. Lillsyrran...
Tilda


I kväll.

Våra inlägg - Kommentarer (0)
2012-03-02 @ 17:18:18
Kommer den nya designen upp.


Sportlov

Tildas inlägg - Kommentarer (0)
2012-03-02 @ 16:06:51
Yeeees! Äntligen, vad vi har längtat! Har inga större planer.
Stallet....
Skotern....
Datorn....
Blir nog det gamla vanliga! Hihi
Hahah dom i södrasverige hade det ju för en månad sen typ.
Idag blve det ingen ridlektion (tro ja) var för halt. Men jag årka då inte fara dit för det var för halt. Men vafan jag har ju hela love på mig och rida.
Ammen Chayenne då!
Gott lov alla som har det ;)
TildaLadda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus