Just for fun

Just for fun - Kommentarer (0)
2012-05-31 @ 11:59:00Tack fina du

Våra inlägg - Kommentarer (0)
2012-05-30 @ 21:07:30

Tack Mika för att du ställer upp när min rygg krånglar till allt! Du är guldvärd å ja uppskattar det verkligen! Jag älskar dig Mikaela!Just for fun

Just for fun - Kommentarer (0)
2012-05-30 @ 18:42:06


Det är inte hur man har det, utan hur man tar det

Nattas inlägg - Kommentarer (0)
2012-05-30 @ 18:10:05
Jag har så sjukt ont i ryggen att jag inte vet vars jag ska ta vägen, bokstavligt talat! Pjollrade med Noels hovar en kortis igår och jag lovar det gick inte, gammeldags gick inte. Så sjukt jävla ont ha ja int haft på länge och jag vet inte hur jag ska hantera mina begränsningar när det finns så sjukt mycket jag vill göra.
Haft en relativt bra dag och det känns som jag kommer komma ikapp med skolarbetet om jag inte kastar bort helgen vilket jag inte planerar att göra, det är så svårt att plugga på kvällen tycker jag, blir så pömsig. Idag somnade jag som vanligt när vi satt och blev undervisade på skolan.. Det är respektlöst, jag vet men det kändes tusen gånger värre att somna när en av eleverna redovisade ett arbete än det gör när Katrin babblar om hälsa.

Min plan med Noel idag är att rykta och sen träna i paddocken för att avsluta med att massera tills lederna ger upp. Ikväll planerar jag även att göra bort minirapporten om inte annat, vill baka chokladbollar men jag är för lat, även om godheten faktiskt skulle väga upp. ;)

Jag vet att mina inlägg är hur lame som helst och inte ens läsvärda längre men jag vet inte vad jag ska skriva, kanske det kommer upp några övningar men jag är inte så inne i att sitta vid datorn längre så jag lovar inget!

Tolv dagar kvar tills valpis kommer hem! Tretton dagar tills jag börjar jobba...


Läste Tildas inlägg och tänkte på den här bilden, sjukt hur mycket kortare än hon jag är..

/Natta


En B-ponny till en som är 168 lång?

Tildas inlägg - Kommentarer (1)
2012-05-30 @ 12:00:00
Något jag har börjat tänka mer och mer på är att jag har växt en heldel på två hår.

Jag får lite fel sits då mida ben sticket utanför kåporna och jag försöker sträcker på mig för att det inte ska hända. Då jag inte heller kan länga längden på stigbyglara så mina skänklar inte skulle komma på rätt stalle eller att chayenne inte ens kännder dom om dom är för långt ner.
När jag är barbacka så når jag enkelt ner till knäveken utan att sträcka på mig. Jag tycker igentligen det är lite för mycket.
Här har vi ett bra exempel på hur mina ben hamnar. Jag tycket inte att det ser natuligt ut!

Det är så otroligt mycket man hinner växa på två år, helt sjukt!
Då jag är barbacka. Ignorera mitt face och allt annat.
I nu läget blev jag sjukt taggad på att ha en häst på foder eller något liknande! Både för att jag håller på att växa ut henne och för att få prova något nytt! Men vill ändå inte sluta med Chayenne, har gått igenom så mycket med henne, hon har lärt mig, gett mig styrka. Jag kan inte överge henne i nulägen men någon gång så måste jag det, kommer kanske inte stå här med samma ponny/häst om ett år. VEM vet?

Men något jag kan lova här och nu och stå för det är att jag kommer älska henne, ut i det sissta. Hon har lärt mig otroligt mycket.
Men jag har lärt mig att man inte kan ha samma häst hela livet, hur mycket man än älskar den, man kan bara inte. Just i den sitvationen då hästen rullar ut från stallet, då inte du äger hästen längre. Då är det okej att vara ledsen. Kan ni tänka er det sitvationen? För många är detta verkligt. Men då kanske dom har en ny på gång? Och så börjar prossecen om och får en olyckligt slut igen. Men vill du veta en sak sånnt i livet!

Chayenne, det finns några ord som jag alltid kommer att säga till dig, Jag älskar dig♥. Du är verkligen ett minne för livet, vad du än gör, vad än du vill!
Tror jag aldrig kommer få träffa en ponny som du senare i livet!

Tro mig, detta inlägg skriver jag direkt från hjärtat, med lite sorg..


Tilda

Måndag, Tisdag och sen Onsdag va?

Tildas inlägg - Kommentarer (0)
2012-05-29 @ 19:34:45
Snart har halva veckan gått! Snart sommarlov!
Igår så Vara jag bara och städa, borsta och beta med hon.
Städade upp i sågrummet, eller nu mer kallat torkning/förvaringsrum. Det var en massa sågspån efter att sågade (haha), nej men det var kvar massa som inte var så fint längre då katten gått å gjort sina behov där.. Men.
Idag så gick hon på lektionerna, gick bra. Dock så ville hon inte vara stilla med huvudet när hon skulle stå på medellinjen och vända, nej urch va tråkit!
Imorgon bilr det hoppning. Träna på lite avstånd och så. Det blir nog bra!
Fin fin bild!

Förlåt för korta och lite ovärda inlägg, men har verkligen ingeting att säga!

Imorgon kommer ett låångt inlägg om längden på jag och chayenne
Tilda


Bogskav?

Tildas inlägg - Kommentarer (0)
2012-05-29 @ 19:19:28
Få era hästar lätt skavsår på bogen?
Det får chayenne lätt på vintern. Men iår har hon klarat sig. Fast hon fick skav av selen istället..
Jag brukar använda bogskydd. Men oftast så har man glömt det eller att det åker åt nå håll så att det inte hjälper längre!
Iår, av selen. En bit upp på halsen.
Chayenne brukar se ut så här i början eller slutet.
Man ser inte så bra, men titta mot bogen;)
Tilda


Dålig rygg är bara förnamnet

Våra inlägg - Kommentarer (0)
2012-05-29 @ 06:47:57

Igår får jag ut en sväng på Noel med Mika, Elina, Tina och Cherokee. Vi red kärleksstigen, upp backi statoil, upp mot backen å ner vid hotelle å kärleksstigen hem!

Noel har sjukt mycket påslag av vårkänslor och får för sig att han är världens gulligaste fyra månaders gordon setter valp, men icke de icke de!

Överlag tycker jag ridpasset gick bra, vi joggade mest trots att Noel gärna hade mer än fyra hovar i luften. Han och Cherokee muppsade sig ordentligt och skulle sparka å ha sig för att nästa sekund planera sitt föl och barnuppfostran!

Under tiden Noel försökte leka hingst, sto och valack fick han in några rejäla smällar på ryggen min, alltså när jag satt på ryggen och han tvärtjollra, inte så kul de..

Ny hinner jag inte skriva mera för bussen åker å då äre dags å bli åksjuk..

/NattaMitt livs onödigaste avfallning

Våra inlägg - Kommentarer (0)
2012-05-28 @ 12:07:34

Igår for jag och Mika ut en sväng med Ikaros och Elina, mest skrittarbete! Först red jag Ikaros men sen vart Mika gammeldags less sin tjollerhäst så jag tog Elina resten av passet - måste säga att den hästen har potential!
Vi red till solviken, plaskade lite och red tillbaka! Elina kändes stel och stressad så jag ställe i nacken och gjorde lite skänkelvikningar, samt aå försökte jag få henne på andra tankar genom att prata med henne och göra simpla uppgifter för att bryta hennes stressade tankegångar.

När vi kom tillbaka borstade jag Noel och tog hand om honom, min tanke var att skritta kärleksstigen, men som de tjatar om på bf var jag tvungen att vara situationsanpassad och Noel verkade pigg och kry så jag for kärleksstigen. Noel uppförde sig på samma sätt som han gjort för riktigt länge sedan, han var skvättig, nervös och ganska känslig!
Jag var fullt medveten om att ridpasset kunde sluta med grus i munnen och uppskrapade knän och axelbågar, men jag gav inte upp - utmaningar är utvecklande!
Det gick relativt bra på vägen "bort", han hoppade till lite och tittade extra noga på allt som möjligtvis kunde flippa fram en burgare av hans enorma vackra kroppshydda!

På sista ängen blev det igångsättningar och avsakningar i galopp, han var ruggigt duktig och försökte verkligen även om han blev trötter. När vi vände och skulle rida tillbaka tokladdade pojken min och var verkligen på tårna, mitt under serpentinövningen jag tränade kom det en högljudd moped på gatan ovanför som uppenbarligen skrämde vettet ur Stacke, så jag flög av, självklart som pricken över iet passade jag på att landa på min rygg!(???????)
Ont som fan gjorde det, men i ren besvikelse på min balans satt jag upp igen och fortsatte träningen som inget hade hänt!

Kändes riktigt onödigt att skada ryggen mer än den redan är! Hoppas på att få träffa ortopeden snart!

Två vecker kvar till Frasse!

/NattaHelg

Tildas inlägg - Kommentarer (0)
2012-05-27 @ 21:42:28
Avrundar kvällen med ett inlägg från det senaste dagarna!

I lördags så blev det en sväng upp i backen dock inte hela. Men chayenne känndes stel som en pinne i början! Men mjuknade till slut! Gick lite i vattnet på vägen hem.
Emelie skull ha mig ut å bada å så då vare ju bara att fara till stallet och ta Chayenne;) Badade i Solviken, guuu va kul! Lita kalt men ajja vi bor i Norrland!
I dag så blev det också att bada, men idag var det varmare som tur var! blev att lungt pass med mest skritt. Krävde inte så mycket av henne. har inte så mycket mera att säga om passet utan ni får nöja er med några ynka rader!
Hmm, undra var det dårliga uppdateringen kommer!? Men har verkligen varit fint väder, så man har inte villat sitta inne! Men blir bättre åt veckan!

Imorgon får Chayenne stå, vi får se om jag kanske tar ut henne och betar!

Tilda


Vänja sig

Våra inlägg - Kommentarer (0)
2012-05-26 @ 13:35:04

Igår blev det en snabbis med Noel, pysslade om honom och gav den dagliga vården, sen gick vi till prästvägen å käkade lite grön gräs för att han ska få vänja sig.

Idag är vädret på topp, så min tanke var att leda/rida kärleksstigen och skrittarbeta men linfux!:)
/NattaYOU ARE BEAUTIFUL ♥

Tildas inlägg - Kommentarer (0)
2012-05-25 @ 21:47:00
Tilda


Ridning för A-p

Tildas inlägg - Kommentarer (0)
2012-05-25 @ 20:40:56
Fredag idag. Vilken innebär ridning för a-p!
Idag var jag själv på lektionen till en början, men då jag ridit klart kom mika å så.. Övningarna vi gjorde var skit bra! Skänkelvikningen gick galant. Men då det gick lite sämre i bakdelsvänning, mitt fel.. Men fixxade sig tillslut!:) Skulle ta några SMÅ skutt på 40 cm, inte märkvärdigt alls! Köre lite på volten också. Med några bommar.
Chayenne var så duktigt att hon gjorde några galoppombyten! :D Dukti chey♥
Imorgon blir det en sväg upp ibacken, träna upp lite rumpmuskler på Chayenne! Kommer nog blir lite jobbigt!
Tilda


Morgonjour

Nattas inlägg - Kommentarer (0)
2012-05-25 @ 07:16:39

För att börja inlägget lite dramatiskt tänkte jag skriva att ibland är livet underbart oavsett alla sämre omständigheter å en satans ryggvärk. (Ursäkta mitt ordval)
Idag har jag morgojour så jag beger mig strax till stallet och ger hästarna mat, samt släpper ut de som sovit inne.

Det är exakt två veckor kvar tills vi börjar vår avfärd mot skåne, och när skolan slutar idag tänkte jag svamla på i stallet tills dess att Mika å Peder är redo för att dra till stugan och leva livet! Tror helgen kommer bli rätt så lyckad trots att min rygg varit katastrofal den senaste veckan, och min hjärna likaså då jag valt att rida.. -.-

Igår tränade jag Noel i paddocken en snabbis, han var uppmärksam, jag var dock mer sugen på att rida och när jag satt upp kände jag verkligen hur motiverad han kändes och han var så känslig, sjukt härligt! Sen kom Peder, så det var bara packa ihop och åka till stugan, Mika och Lizzy följde med, stolpskottet herself! Hon verkade riktigt fascinerad över att Rebell och Atomic kunde gå i vattnet. Hon gick ner på den översvämmade trappan några trappsteg. Sen för att visa henne att hon också kunde släppte Mika ner henne i vattnet på ett väldigt grund ställe nära till land, men snilleblixten kryper under bryggan som bastun och omklädningsrummet står på. Där under balanserar hon på en rund träbit på marken och vägrar komma fram. Tur Peder har mer än 20 i IQ, han tog en planka och stack under som hon fick balansera ut på. Tjollerhunn! Rädd verkade hon dock inte! :)

Klart slut, nu måste jag till Noel. /Natta 

 Förtjäna det man får

Nattas inlägg - Kommentarer (0)
2012-05-24 @ 16:40:47
Började denna dag med en liten försening, det var dock inte mitt fel, helt och hållet Emelies!
Sen hade vi prov första lektionen, matteprov - Nathalie kan inte matte...
Efter det har dagen varit ganska bra, efter en produktiv dag gick jag upp på kommun och diskuterade jobb i sommar och det ser väldigt ljust ut, får dock mycket mindre tid till min efterlängtade valp än väntat.. Men vill man ha pengar så får man i den riktiga världen jobba för det, något nytt för en alldeles för bortskämt tjej.

Känner mig på relativt bra humör, har pratat med Peder, dricker DrPepper och ska strax bege mig till min springare.
Funderar på att fara ut och rida en sväng i det underbara vädret, skulle vara kul med lite intrevall träning för att sedan avsluta med lite svalkande på benen. Låter väl ändå ruggit mysigt? :)

Helgen lär spenderas utan allt som heter civilisation.. Jag och min fina planerar att befinna oss i stugan och bara allmänt ladda upp batterierna och ha det jävligt roligt.

Om ynka femton dagar är det dags att börja färden mot skåne, känns underbart!

Corran å Edde är här och deras positiva energiska aura kan inte annat än smitta av sig.

Har sjukt mycket läxor, men snart är det helg och jag börjar friskna till så jag släpper allt och lever i nuet! You should try it!


Fotograf: Mikaela Forsberg


/Natta


Just for fun

Just for fun - Kommentarer (0)
2012-05-24 @ 11:51:23Premiär badet men Chayenne

Tildas inlägg - Kommentarer (0)
2012-05-23 @ 21:43:55
Fyfan va kul! Nu är verkligen sommaren påväg! Så himla kul det var å bada med hästarna! Känslan där asså! Dock blev det lite kallt efter åt då vi hade badat med kläder! Men inget var värt de! Som solen lyste, men synd bara att det gick i moln efter ett tag! Ja, men chayenne blev iallafall lite renare, fast inte så mycket då hon rulla sen:/ Men that's the life! Men bara lukten just då man kommit upp från sjön och dom ä blöt, det doften är gudomlig! Då är det sommar!
Om ni inte tror mig så får ni en bild på Chayenne å Natta!:)

Tilda
Förbannade pollenallergi

Nattas inlägg - Kommentarer (2)
2012-05-22 @ 14:40:05
Idag var det tänkt att vi skulle ha skogen i skolan, men gissa vad? På senaste tiden har pollenskiten jävlats med mina sinnen och igår rann det bokstavligt talat ur både näsan och ögonen som för övrigt svällde upp till två apelsiner..

Imorse hade ögonen inte riktigt gått ner sig och vi har inte skaffat någon pollenmedicin än så jag och mamma kom fram till att det vore ett rent helvete både för mig själv och alla andra att jag skulle fara på skogen i skolan, jag hade dessvärre sett fram emot det! Tog emot ganská ordentligt när jag insåg att jag gatt svika gänget...

Det är 20 dagar kvar tills vi hämtar min tredje fina och jag ser så otroligt mycket fram emot det att jag förmodligen spricker snart.
 Bilden är lånad från mellanmöllans hemsida.


Igår fick Noel hänga med till prästvägen och käka lite grön gräs vilket han verkade uppskatta, fina skvättiga ponnyn min!

Fotograf: Mikaela Forsberg

/Natta


Tävling

Tildas inlägg - Kommentarer (0)
2012-05-21 @ 20:07:50


Bilden är klickbar

Tilda


Markarbete.

Tildas inlägg - Kommentarer (0)
2012-05-21 @ 19:37:44
Idag har verkligen solen varit aktiv! Lyst på bra idag! Inga moln eller annat tjaft! Var på marken hela passet. Gick super bra:) Chayenne fattar lätt vad hon ska göra, och det bästa av allt är att hon tycket det är kul! Då jag värmet upp hon är hon lite slö, men så fort jag börjar det övningarna så är hon på hugget. Efter det så gick jag en sväng så hon fick beta i det saftiga gräset! Mums! Det börjar bli daxx att vänja dom vid betet nu;) 
För övrigt het våra efterlängtade kläder kommet! :)
Chayenne idag, skönt med flätor!♥

Tilda


Försenat

Tildas inlägg - Kommentarer (0)
2012-05-21 @ 18:51:31
Var inte i stallet så länge igår, men blev några fina kort:) Carro var snäll och Fotade.
Dock han det bli lite mörkt.
Tilda


Från idag.

Tildas inlägg - Kommentarer (0)
2012-05-20 @ 21:19:02
Lite smakprov från idag.
Mera kommer.
/Tilda


När en timme blir 3

Tildas inlägg - Kommentarer (0)
2012-05-18 @ 23:03:27
Natta ville att jag skulle följa på andra lektionen. Så ja då var det ju bara att palla sig upp till stallet! Tänkte att det skulle bara ta runt en timma, men nej..
Men iallafall så kom ingen på lektionen, vi som gjorde iårning tre hästar.. Men då blev det så att jag, Emelie och Natta red ut:) Gick lika bra det också! Jag fick ta Ikaros.
Lindernäs och kärleksstigen! Blev bra:) Ikaros känndes mjuk och var anmält snäll. Gick fint iformen, dock tycker jag att han är lite seg när det gäller att stanna. Rena motsattsen till Chayenne! Men ändå bra att variera hästar så man inte hakar upp sig på en sak! Men KUL var det!
Tidigare idag hade Natta lite NH för mig och Chayenne. Gick mer än bra! Dock lite regnsskurar nu och då:/
Gjorde några riktigt roliga övningar!Chayenne Jobbade på flitigt, tror hon gillade det. Hon var då på riktigt BUS humör idag. Hade först tänkt rida idag, men alltid kul med lite variation!
Imorgon hade jag tänkt vara på ängen å rid:) kul att se hur det ska gå!
-Tilda-


Hissar och Dissar!

Tildas inlägg - Kommentarer (0)
2012-05-18 @ 13:25:12
Tänkte variera lite på inlägg, så vi kör lite Hiss och diss!
Varma dagarna. Verkligen skönt med varma dagar, då man inte behövar gå med tunga kläder på!
Snart sommar. Jees äntligen, snart sommarbete! Långa cykelturerna till laine. Bada med hästarna
Sommarlov. Snart här. Kan verkligen vila ut då!
Den braa statistiken! Verkligen frestande!
Leriga hagar. Inte kul! Hovarna blir inte vakra!
Regn. Nej usch! Bara jobbigt!
Rutiga ridbyxor. Går inte att matcha till något!
Lita halvdårliga uppdateringen! Men sånt händer! Inga tankar..
Tilda


Tävling hos Teamjumpers!

Tildas inlägg - Kommentarer (0)
2012-05-18 @ 12:57:24
Bilden är klick bar.

Tida


Hade tänkt..

Tildas inlägg - Kommentarer (0)
2012-05-16 @ 22:40:29
Hade tänkt att skriva ett inlägg lite tidigare, men då hamna ju massa andra saker ivagen typiskt!
Dagen har bara varit bra.. Eller ja.. Nästan. Nu är det lååångheeelg!!
Dagens ridpass gick bra. Men nästan just när jag satt mig utt så jag på andra sidan sjön hur regnet börja närma sig. Men sånt i livet. TUR att det bara var en liten och snabb skur!
Idag blev det allblandning ridnig! Först lite hoppning sen markarbete, rida ner till sjön doppa fossingarna! rejsa lite (hehe) Där tog chayenne ut energin å börja bocka wooops utan sadel, haha nej men jag satt kvar;)
Regn imorgon då, tummen upp! (fast nej). Måste nog å täcka hon nu, årkar inte fara och täcka dom kl fem imorgon!
Ska försöka att få chayenne duschad så snart som möljigt.. Min lilla lort girs! Haha.
Skulle bli fina på lördag, kaaamera herer we come! ;)
Tilda


Leva livet - märka förbättringarna

Nattas inlägg - Kommentarer (0)
2012-05-16 @ 20:24:34
Jag lever livet, helt klart! Om tjugosex dagar får jag min efterlängtade dalmatinervalp, jag har Peder, jag har min familj och mina vänner. Noel gör enorma framsteg och igår när jag tränade "på distans" med lång linan insåg jag att Noel börjat gå i form under träningstillfällena. Jag reagerade inte först eftersom jag blivit så van honom, men när jag väl började reflektera ser jag det som ett klart framsteg, min fina duktiga ponny!

Känner mig även mindre stressad över betet nu när vi fått det mesta löst och slipper ha för lite, det tog bort en stor sten ur ryggsäcken min! Med föreningen går allt framåt och allt känns så overkligt jävla bra, det var några år sedan jag upplevde den här känslan jag upplever i föreningen! Underbart, Creds till er alla som gör våran förening till den bästa tänkbara!

Känner mig lite stressad över att allt skolarbete ska vara inne typ helst innan jul men jag har knappt börjat med det mesta.. Huvvaligen! Nä nu ska jag sluta älta och bege mig till lägenheten för lite städning sedan ska jag gå till stallet och mysa med min fina gula några stunder.För att bättra på min budget inför sommaren har jag gjort ett avtal med mina nära och kära, klarar jag mig en månad utan godis får hag 1200, om inte måste jag betala dem istället, och de pengarna har jag inte för tillfället så jag har inget annat val än att klara det, redan tredje godis fria dagen och inga störra sammanbrott har jag behövt genomlida - var inne på dollar idag för första gången utan att köpa godis om jag inte misstar mig.

/Natta


Animerad header.

Våra inlägg - Kommentarer (0)
2012-05-16 @ 10:03:00
Har gjort en ny header, dock så passade inte stoleken då utrymet var alldeles för stort. Men kommer innim kort. Måste fixa små saker bara!

Detta är bara en bråkdel av hela och så är det två bilder till..
733 Underbara dagar med dig hjärtat♥

Tildas inlägg - Kommentarer (0)
2012-05-15 @ 20:53:00
Älskar dig otroligt mycket!♥

I ♥ YTildaSOL.

Tildas inlägg - Kommentarer (0)
2012-05-15 @ 19:50:08
Nu är sommarkänslan på topp. +22! Så himla skön. Dock kan jag knappt parat då min hals inte vill sammarbeta, hes som ett as..
Chayenne gick lektioner idag.. Gick bra :) Har som vanligt inget att säga om det då jag inte kan säga hur hon var.. Men Hon som red hon tyckte hon var duktig:) Vilket känns bra. Efter dde for jag ner till vattnet och chayenne fick vara lite vid vattnet och så fick hon beta lite, dock är det inte så mycket att beta.. Tur att det kommer få växa på sig i sommar, då det kommer få ''vila''!
Nu då solen har legat på hela dan så torkar det på i padokken, tänkte ta ett pass där imorgon.. Vet inte riktigt vad jag ska göra, men hittar nog på något! Hoppas jag får med mig en fotare! :)
Får verkligen motivation att blogga då statistiken är på topp!  Dock har jag varit lite borta de sissta dagarna!
//Tilda


Från regn till sol och från sol till regn.

Tildas inlägg - Kommentarer (0)
2012-05-14 @ 20:22:23
Vädret kan ikket bestämma sig, ena dagen regnar det och nästa så är det sol..

Igår tog jag en pass i paddokken då jag visste att jag inte kommer kunna rida där de närmaste dagarna då gräset inte kommer att palla det. Så det blev hoppning. En oxer, två räcken och  ett kryss. Blev bra. Gick bra, några vägringar men det var mitt fel.. Kom lite fel och så.. Och nån rivning. Mot slutet så hoppa jag utanstigbyglar för balans träning;) Mot slutet var Chayenne verkligen trött. Måste nog jobba mer på konditionen..
Idag så for jag å täcka hon. Tagit hem alla täcken för att tvättas. Var nog jobbigt att få hem dom på cyckeln! (haha)
Mamma tog lite kort på mig och Chayenne i Lördags, men det blev bara ett få tal..
Tilda


Blocket

Nattas inlägg - Kommentarer (1)
2012-05-14 @ 14:18:29
Klicka på bilden för att komma till annonsen!

/Natta


Stötta min otacksamma syster

Nattas inlägg - Kommentarer (2)
2012-05-13 @ 13:12:14

Alldeles strax ska jag följa min familj och titta på när Emelie hopptävlar här i Malå. Egentligen skulle jag inte vilja sätta min fot där men vad gör man inte för att stötta sina nära och kära?

Fick ett samtal av Emelie tidigt imorse som förmodligen gav henne lite sämre självförtroende än hon förtjänar men ärlighet vara längst, måste dock medge att jag inte sa något illa om varken Emelie eller LulleB!
/NattaHovproblem?

Tildas inlägg - Kommentarer (0)
2012-05-13 @ 09:25:05
Suck, chayenne har som en grop i hoven. Hoven delar som på sig. Men än sålänge ömmar hon inte. Fasnar mycket grus där inne.. Hoppas bara att det inte blir sämmre. Turen i Oturen.
Noel är inte den ända som har problem med hoven/hovarna..
Tilda


Två år tillsammans♥

Tildas inlägg - Kommentarer (0)
2012-05-12 @ 20:07:00
Älskar dig, gumman. Nu. Alltid. ♥

Tilda


Och två år senare...

Tildas inlägg - Kommentarer (0)
2012-05-12 @ 12:49:00
.. Står jag här.

Bättre.
Starkare.
Modigare.
Vågligare.

Idag, just idag är det en speciell dag. Idag firar Jag och Chayenne hela TVÅ år tillsammans! Tiden går fotare än man tror. Kom ihåg första passet då jag började rida henne på heltid(eller vad vi nu ska kalla det..). Jag mins det som igår. Framgång som motgång. Jag älskar henne lika mycket som från början.
I LOVE YOU♥
JAG har utvecklas, det vet jag. Jag VET att Chayenne har utvecklas. Ser på gamla videosar. Det ger resultat! I slutändan kommer du se vilken utveckling man har, det kan jag lova.
Kommer en video sen. (Skulle ha skrivit det tidigare men har inte hunnit)
Tilda


Han mötte ett lyckligt ekipage

Nattas inlägg - Kommentarer (0)
2012-05-12 @ 09:56:06
I torsdags red jag Noel en hel sväng för första gången på flera evigheter. Vi följde Tina och Cherokee runt ringvägen och sedan kärlekstigen hem. På prästvägen mötte vi pappa och Noel blev riktigt nyfiken när han hörde hans röst i järnhästen vi kallar för bil.

Till ingens förvåning blev Cherokee toksugen av Noels sällskap och brunstpissade fyra gånger i minuten om det är lagligt att överdriva.

Känns sjukt bra att få börja aktivera Noel nu både mentalt och fysiskt, har länge haft tanken att lära honom apport men har aldrig riktigt fått tummen ur, men tids nog.. :)

Måste även få yttra mig om att jag verkligen har världens finaste pojkvän, familj och vänner!/Natta


Efer regn kommer sol!

Tildas inlägg - Kommentarer (0)
2012-05-10 @ 20:17:26
Strålande sol , 20 plus, livet leker!
Lindernäs blev det. Chayenne var lite seg i galoppen ville som inte fram, men fixade det.
Träffade på en ren mitt i alltihop.. Och nå ungar som ville klappa på gumman:) Fick världens skönaste fråga.
Varför är hon så flåtig?!
Förförsta gången typ man kände att det var kanske lite för mycket kläder man hade på sig..
Men tänka ju ha tjock jacka på mig men det skulle bli för varmt.
Nu ska he bli sommar, orka inte vänta.. Bara jobbigt nu då det ska smälta och det blir lerigt överallt, går inte att rida nån stans! Bara jobbigt! Blir galen.
Tilda


Uteviselse

Tildas inlägg - Kommentarer (0)
2012-05-10 @ 12:27:00
Någonting jag tycker är väldigt viktigt är att hästarna ska få vara ute många timmar om dygnet. De är flockdjur och de är gjorda för att vara ute. Jag tycker inte man ska komma och säga att, de är anpassningsbara djur och massa annat skit. Visst, de anpassar sig. Men din häst skulle forfarande må bättre av att vara ute 8 timmar om dygnet istället för 2, Sol som Spöregn.

Chayenne har sånn tur att gå på det allra bästa, Lösdrift! Är endast inne då jag tar hand om henne, fast undantag finns..
Något som jag tycker är bra är att fler och fler väljer att ha sina hästar på Lösdrift. Det blir billigare också, då det inte blir så höga el priser till att värma upp och så..
Bildkälla: Hippson.se
Ett läs värt inlägg av Carin på Hippson! Och den handlar om Piteå Ridklubbs lösdrifter! Där ridskolan hästar går på lösdrift!
PiteåRidklubbs Hemsida.


Regn..

Tildas inlägg - Kommentarer (0)
2012-05-10 @ 09:36:00
Blev ingen ridning igår.. Kännde både att det regna för mycket och att det är lika bra att hon står Onsdag än Torsdag.
Men idag blir det anntligen att hon går lektioner eller att hon frå ridas efter någ stig(Ridstigen, lindernäs, Kärleksstigen) Blir nog bra så(:
Kommer inte bli så bra väder i hegen läste jag, men hoppas! Jag som vill ha nya bilder): Få lura dit mamma eller mika:S (Haha nää men längta Lördag!)
Tilda


De är lika varandra på helt olika sätt

Våra inlägg - Kommentarer (0)
2012-05-09 @ 08:44:01

Personligen stör jag mig på att jag alltid skriver dagen efter jag gjort något, aldrig samma dag, fast så viktigt är det i och för sig kanske inte.

Igår var jag hur som helst i stallet, var dock inte särskilt produktiv när jag kom hem från bussen, åt från grillen med min finaste och sedan följde jag med Ewe och Emelie ut och raggade i Ewes nya bil, tjejen är inte ens nöjd...
Vi slutade ragga nån stund efter åtta så då bytte jag om och begav mig till stallet, gruvade mig lite eftersom jag finner det läskigt att vara där inne själv, men till min räddning såg jag Tina och Cherokee bråka med varandra på lång väg!

Ryktade Noel och behandlade hovarna - skar bort lösa strålflisor, sprayade med anti strålröta medlet och smorde in med hovolja - tog även ur alla flätor och borstade igenom hans lockiga man och svans, luggen såg bara rufsig ut.

Efter ett tag fort jag och Tina ut en sväng med hästarna, jag ledde Noel och hon red Cherokee, hästarna verkar för övrigt verkligen fungera bra ihop! :)
Cherokee gick dock konstigt med bakdelen och pissade på ett ovanligt sätt, vilket var mysko så klart! Jag provade skritta på tjejen en bit och man kan ju tala om att den hästen är B R E D ! Hon klår Noel alla gånger om vi säger så. ;p
Tina ponny var asskvättig och jag trodde det skulle smitta av sig på Noel vilket det inte gjorde. Tur min fina är förståndig!

Tillbaka i stallet fyllde jag höpåsar inför idag så min andra fina kan ge honom mat lätt och smidigt, har dock inte fixat nån som lunchar idag..

Sen kom Peder och hämtade oss så Tina fick skjuts hem å när jag och söte väl kom hem till min stackars mamma med feber väntade det ännu två bilder på valparna där! :D riktigt kul, dock en vecka kvar till nästa gång.. :/

/NattaTisdag?!

Tildas inlägg - Kommentarer (0)
2012-05-08 @ 22:01:38
Blä, Tisdag.. Långt kvar till helg. Chayenne gick ponnyridning på torget med Fritids. Gick en lektion. Finns inte så mycket att skriva, berätta. Eller ja Chayenne var då Dryyg då jag stod med hon i spiltan och väntade, ville inte alls stå still): Men..
Imorgon bilr det nog lite mindre jobbigt pass, då hon gått tre dagar ganska mycket..
Hmm undra var som händer på Lördag?
(har inga idéer på var ja kan skriva, blir lite små tråkigt kan jag tro.. Mén snart kommer jag på andra tankar!) (:
Tilda


Sommar♥

Tildas inlägg - Kommentarer (0)
2012-05-08 @ 12:01:00
Snart En och en halv månad ungefär. Sommaren kommer med storm steg. Bästa tiden på året.
Då man kan njuta av dom härliga uterittena, varma svalkande blåsterna, vattenbus, ta't lungt!

Sommar♥
Tilda


Here without you

Nattas inlägg - Kommentarer (0)
2012-05-08 @ 10:20:00


Om någon där ute insåg hur jävla mycket Noel betyder för mig.

/Natta


Nystart - rivstart*

Våra inlägg - Kommentarer (0)
2012-05-08 @ 06:08:25

För att inleda mitt inlägg lika informativt som vanligt ligger jag för stunden i sängen bredvid min varma fina kille! Egentligen skulle jag vilja njuta av stunden några stunder och sedan slumra precis som Peder, meen vissa här är ju outbildade krigare som måste bege sig till skolan!

Igår pysslade jag om Noel länge, flätade all tagel och älskade mitt liv! Sen tränade jag Noel lite skrittarbete från marken i paddocken trots det dåliga underlaget. Jag måste medge att Noel verkligen ger allt nu, super sammarbetsvillig och verkligen glad av att få göra något, hans utveckling har snarare gått frammåt än bakåt!
Känns riktigt kul! Efter träningen i paddocken fortsatte vi ut och gick runt ringvägen och prästvägen.:)

Nu börjar jag bli trött så jag måste hitta på något roligare att lägga min tid på;)

/NattaVått

Tildas inlägg - Kommentarer (0)
2012-05-07 @ 22:09:26
Läser bloggar, lyssnar på sommar musik, TAGGA TAGGA sommar för fullt! Galet!

Idag hade jag ingen aning om var jag skulle ta vägen på chayenne ingen lust att fara så långt från stallet då det inte heller gick att rida i paddokken nu då det har snöat..

Ridpasset fick helt enkelt vara på ängarna och dom stoooora vatten pölarna! Men som vanligt så var Chayenne fjanti och skull inte gå i vattne, men SYND gumman, jag fick i dig där!♥ Sööt. Var typ fullt av fåglar som SIMMA i vattnet på ängen! Haha va ca en deci djupt så ja.. Hoppa över dikena, ruggit längesen. Men går som inte att gö på vintern.
Gjorde inte så mycket mera men ändå tog det ca en timma!
För övrigt så invigde både jag och Chayenne Magic Brushen(: Mycket bra! Tog bort nästan allt!
Gammal bild, ohja!
Tilda


Lizzy.

Tildas inlägg - Kommentarer (0)
2012-05-05 @ 15:42:00
Lizzy, tog hela eftermiddagen att köra och hamta + hem osv osv. Men nu är hon hemma. Lita förvirrad var hon har hamnat, men hon vänjer sig säkert:) Men så himla söt. Kärlek på hon=)
Mera kommer, då det är lite finare väder och man har kameran i handen.
Tilda


Trotsar vädret

Nattas inlägg - Kommentarer (0)
2012-05-05 @ 14:09:38
Nu tänkte jag bege mig till stallet och pyssla om min stjärna trots ovädret, eller lite snö är inte något oväder men när man saknar sommaren på det sättet jag gör måste jag medge att det inte alls var det roligaste jag varit med om att vakna till yttligare några centimeter snö på marken! I och för sig funderade jag senast igår på hur mycket jag kommer sakna snön och vårt kära vinterklimat.. Jag måste allvarligt sluta klaga på väder och årstid och börja vara lycklig för att jag slipper vindar som blåser bort mitt hus eller översvämningar som forsar iväg över det fina samhället jag bor i!/Natta


Hej snö!

Tildas inlägg - Kommentarer (1)
2012-05-05 @ 13:49:58
Det är femte maj och det snöar en. kom igen. Jag som hade tänkt rida idag, men vänndes inte så frestand. Men måste did och testa magic brushen:) Hihi. Får mysa me hundis idag istället. Men imorgon måsta hon arbetas. Såg inte alls så jätte låvande ut..
För övrigt känns det riktigt skönt men helg nog för att veckan inte var så lång. Men en jobbigt vecka framför mig. Läxor, stallet och hundis ska ut å gå:)  Men kommer någ blir bra.
Tilda


Magic Brush

Tildas inlägg - Kommentarer (0)
2012-05-05 @ 13:33:09
Yes, äntligen har jag fått min borstar. I vilhelmina när vi skulle köpa mat till Lizzy så fanns dom där:) Så nu har jag dom. Dock skulle mika få en av dom. (lila)
Tilda


If today was your last day

Nattas inlägg - Kommentarer (0)
2012-05-04 @ 15:18:00/NattaRidlektion och valpbilder

Nattas inlägg - Kommentarer (0)
2012-05-04 @ 13:19:17

Igår var det ridträning som jag och Tina höll i, det blev voltige på Ikaros och verkade väldigt uppskattat, kan lägga upp bilder när jag kommer hem från skolan!:)
Idag är det ridlektion för mig och mina homies, iallafall dom som kom kunna komma!:) vet inte om min rygg riktigt pallar det men det avgör jag senare, om inte annat går jag en promenad med min gula fina! 

Jag har förresten fått två bilder på valpis, vet inte om jag redan sagt det men jag tänkte iallafall lägga upp en, hoppas inte fotografen misstycker!:)/Natta

 

 Nyheten.

Tildas inlägg - Kommentarer (0)
2012-05-04 @ 12:24:00
Ja! Nu avslöjar jag det!
Det är så här att vi ska köpa en liten gullig hund valp:) Hihi roligt! Hämtar den idag. Tre timmar bort. En gårdonsetter, då får kia en kompis, och nattas hund få ju å en kompis i samma storlek fast våran är kanske lite stör till en böran!;) Bilder kommer, det låvar jag! Lizzy är namnet, dock vet jag ej hur vi kommer att stava det. Men det blir nog bra:)TildaLinedance

Tildas inlägg - Kommentarer (0)
2012-05-03 @ 22:05:24
Denna dag var lärrik! Emelie lärde mig Linedance. Riktigt kul! Så nu sitter det!:) Haha, nej men nästan.
Snabbborstade bara Chayenne och täcka henne då det skulle snöa i helgen. Fan å! Inte nu igen! Så på när dom andra körde voltige. Prova på Cherokee. Vilken Ponny där asså!Gjorde inte något mera, gav Chayenne mat och vatten.. Gud va intressant va? Haha, nej men men.
Tilda


Grattis älskade bästa vän!♥

Nattas inlägg - Kommentarer (0)
2012-05-03 @ 16:58:00


Grattis på 20 årsdagen hjärtat!/NattaFör allas information

Nattas inlägg - Kommentarer (0)
2012-05-03 @ 14:52:13

Kommentarer utan namn eller kommenterade av "anonyma" personer kommer ignoreras! Står man inte för vad man har att säga ska man inte säga något alls, det är min åsikt iallafall!/NattaSmycken

Tildas inlägg - Kommentarer (0)
2012-05-03 @ 12:46:00
Dom hära var verkligen snygga! Dock tro jag dom inte är så billiga, men det skulle inte sitta fel med ringen. Tänk den med Chayennes tagel! Nice! Så snygga asså! Dom går att beställa med ditt tagel på Nannasalmi, där har du även flara bilder. Borde vara ett världers pet jobb, allt är så littet och allting måste vara perfa! ;)

Bilder lånade av http://www.nannasalmi.com/ .
Tilda


Ridit två hästar.

Tildas inlägg - Kommentarer (0)
2012-05-02 @ 21:41:31
Blev att Rida två hästar idag.

Chayenne gick i padokken idag. Gjorde lite övningar med och utan stigbyglar. Känns som om jag har något att träna på där:S Hade upphöjda bommar enner vad vi nu ska kalla det. Chayenne gick fint idag:) Gick att böja och var motvilligt. Tog fram lite galoppbommar och körde lite på dom. Gick bra förutom att hon kom lite fel ibland.
Jag blev riktigt nöjd över henne idag:)
Hmm, kommer inte rida Chayenne för än på Lördag. ligger nog lite lågt på bloggen då. Har inget intressant att säga. Kan ju inte va med på Fredagens ridlektion då jag ska bort;) Säger inget mera då jag inte tänker avslöja den än! ;) Haha, visst blir man lite nyfiken!
Men ialla fall så när jag kom in i stallet så var emelie där. Hon ville ha något som skulle rida med henne. Då var det ju bara synd att jag just atte ridit i paddokken:/ Men det löste vi på ett annat sätt! Tog Ikaros. Var ett tag sen man red han.. Alltid kul med något annat en BARA chayenne. Vilken skillnade det är på dom! Två helt olika hästar!
Men det passet gick bra! Känner att han inte är så van med en rutinerad ryttare då han bara har haft småbarna på sig på sisstonde! Mycket tänkträning för han idag då! Blev svettig, och det är inte ofta han blir..
Dock ville inte mamma fota mig idag då hon tyckte att det blåste på tok för mycket! Men till helgen kanske;)
Tilda


Hemska ridsport

Nattas inlägg - Kommentarer (7)
2012-05-02 @ 19:04:57

Sitter här i lägenheten och tittar på ridsport samtidigt som jag inte kan undgå att bli sinne på ridsporten framför mina ögon! Det brutala ryckandet i tyglarna, skänklarna som inte alls är så diskreta som man i tidig ålder fick lära sig att de skulle vara, de målmedvetna ryttarna som pressas och sätter ännu högre krav på sina tappra hästar.

Så borde det inte vara! Vad hände med samspelet? Borde man int lyssna till hästens behov och inse hur förkastligt det är att låta hästarna hoppa så otroligt höga hinder gång på gång?

Det värsta är kanske att det handlar om pengar, om man ändå gjorde det för att hästen mådde bra av det? I och för sig kanske man kan skämma bort hästkraken om man har mycket stålar, men fortfarande! Det är ungefär som boxning = absurt!

Jag älskar hästvärlden och den blir bättre och bättre ju längre in i den man kommer, men ridsporten, jag tycker det känns som att det var där man tappade skillnaden mellan vänskap och utnyttjande!


/Natta

 Utveckling

Tildas inlägg - Kommentarer (0)
2012-05-02 @ 13:47:00
Något jag har tänkt på är hur mycket man utvecklas utan att man tänker inte det..

Våren 2010 kunder jag inte galoppea brabacka. Jag vågade inte. Nu två år senare kan jag nästan göra vad som hellst barbacka
Våren 2010 vågade jag inte hoppa en oxer. Nu, två år senare har jag hoppat 75 cm.

Våren 2010 var jag hopp rädd. Nu två år senare är hoppa det bästa jag vet!

Våren 2010 vågade jag inte trava över upphöjda bommar barbacka. Nu två år senare hoppar jag barbacka.

Förr kunde jag inte böja chayenne åt olika håll, men nu kan jag det.

Förr lyssnade inte chayenne så mycket så mina sänklar. Nu börjar hon att lyssna på dom.

Det går fram!

Man utvecklas. Fast man inte tror det. Men när man tänker efter så kommer man på vilka framsteg man har gjort!
Jag tycker det är kul att se hur andra utvecklas. Nybörjare som toppryttare utvecklas man. Ibland kan det kännas som om man står stilla i utvecklingen. Men sakta och säkert går det frammot!
Man måste tå åt sig och både det braa och dåliga. För då vet man vad man måste tänka på.

Men man mäste tänka fram, man kan inte bara tänka: åå min häst kan inget.  För då han man deffenitift fel inställning. Fram fram fram! Det är dit man ska! Alla har vi ett stort mål. Men man har små mål i det stora. Alla vill vi vinna. Men man kanske inte gör det, då måste man fundera på vad var det jag gjorde fel. Vad är det jag ska träna på till nästa gång? Vad blir målet? Fram! Tänk fram! 

Det som inte människan lär dig, det lär hästen en. Tilda


Fortsätting!

Tildas inlägg - Kommentarer (0)
2012-05-02 @ 10:10:00
Blir padokken idag också!;) Gick så fint igår så då kör jag bara på! Kanske får jag med mig en fotaer?:)

Glöm inte att läsa inlägget som kommer upp senare idag!


Gammal bild javet. Sadel för långt fram javet, men det är inget jag kan ändra på nu i efterhand..

Tilda


Var bara tvungen!

Tildas inlägg - Kommentarer (1)
2012-05-01 @ 21:50:18

Nu har nästan hela paddokken torkat upp:) Sköt!
Men det var inte blöt längst upp men ju mer ner man kom deso blötare blev det.
Kamran fick följa med, dock blev det inte så många bilder då ingen kunde fota när jag red. Tog bara lite hag bilder och så.. Men orkar inte föraöver dom till datorn!

Ridpasset gick verkligen as bra! Chayenne var så hima duktig! Smälter! Hade sadel idag. Jobbade mycker på volten då jag kände att jag måste stärka den! Hon har blivit mycket bättre i volten! Viket är ett stort pluss!
Jag kunde bara inte hålla mig.. Jag gatt bara ställa fram ett hinder och hoppa, fast på volten så det blev inte så högt då, ca 40. Men det är så himla kul! Tog fram två bommar och gjorde lite övningar med dom också.

Men det hände också en liten läskig sak när jag red. När jag travade där det var som böltast så fasnade Chayenne på något sätt eller så, det sög fast i leran* och chayenne tappade balansen och gick ner på knä. Ruggit! Men som tur var fick hon sig upp fort. Hoppade av och kände på henne och så så hon inte haltade! Det blev som turen i oturen! Föll som tur av inte ner i äckelvattnet:S

*Okej, det var inte så mycket till lera än då men vatten med gräs under..Haha bjuder på en ruggit fin bild på mig och Elina! (a)  Ååh vinterkläder</3 Min sitts</3

TildaTio Sanningar om mig

Tildas inlägg - Kommentarer (2)
2012-05-01 @ 10:07:00
*Jag hatar att höra hästar gå på lera!
*Om jag ska göra någon t.ex tvätta svansen så måste jag alltid göra det direkt då jag  kommer till stallet annars blir det inte av..
* När jag ska skriva blogginlägg tar det oftast lång tid då jag kommer på andra sker som jag bara måste göra..
* Jag har oftast svårare att skriva på darton då jag lyssnar på musik, men ändå gör jag det jämt!
* Om jag hör en bra låt nöter jag alltid ut den! Det är skit jobbigt!
* Jag är lat av mig..
* Jag är oftast egoistisk-
*Om jag inte få som jag vill kan jag vara sur över det länge.
*Jag har inte långt tåla mod.
*Jag hatar att göra/ha fel.
Tilda


Vårkänslorna är på topp

Nattas inlägg - Kommentarer (2)
2012-05-01 @ 07:35:29
Sitter här i stora matbordet och kikar ut på det underbara vädret samtidigt som ja  käka lite flinger. Inser någon hur mycke sommarkänsla denna lilla flicka kan känna? Jag blir galen!

Noel har tillfrisknat, knappt så jag vågar säga det, två nätter har han fått sova ute nu (i sjukhagen) och iförrgår gick vi ut på en promenad för första gången på flera veckor! Har börjat raspa till hans hovar själv så jag kan hålla efter dem när ingen hovslagare har möjlighet. I söndags släppte jag honom även lös i paddocken för att han skulle få möjlighet att rulla och liknande och gissa vad? Utan minsta lilla signal bränn ponnyn iväg i 180 och tokrejsar runt! Jag smackade inte på honom men busade ändå eftersom jag gjorde vändningar och sprang ifrån honom för att han skulle följa med ock sånt, det var skitroligt! :D

Igår var jag, Tilda, Ewelin och Jennifer ute på en tur. Jag hade Tex, Tilda Chayenne, Ewe Lullen och Jennifer Ikaros. Det gick faktiskt väldigt bra och gott om skratt blev det! Jag red barbacka på Tex, dock inte avsiktligt för att jag inte orkade sadla eller så, men han var öm i ländryggen så jag tänkte att det skulle vara skonsammare än en sadel på 30 kg. Som vanligt var Tex pigg men lyhörd, jag tycker om Tex så otroligt mycke! Noel kommer förstås alltid ligga på första plats!Det är underbart väder och Mikus sa att vi skulle fota idag, jag behöver bilder och vädret är bätter än underbart, solen skiner och det blåser lite grann! Offrar hon sig inte och spenderar några timmar med mig idag blir jag skogstokig, hon har ditchat sen vi kom hem från Pite! -.-

Som det ser ut just nu blir det troligtvis en ridtur idag med, får se hur ryggen orkar med dessa aktiviteter som börjar bli lite för ofta..

Vi har fått en bild på valpis! :D Eller ja, ska jag vara ärlig är det en bild på fyra små underbara dalmatinervalpar, men jag har ingen aning om vilken av dem som ska flytta in hos mig om några veckor.. ;)

/NattaLadda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus